19.10.2017

NVE går for abonnement-nettleie

(Europower) NVEs forslag til ny nettleiestruktur innebærer at hver strømkunde skal ha et nettleieabonnement som er tilpasset hvor mye strøm hun vil bruke om gangen.

Kunden skal abonnere på for eksempel 3 eller 5 kW effektuttak. NVE-sjef Per Sanderud kommer til å presentere forslaget i dag når han går på talerstolen på NVEs Energidager på Fornebu.

Den nye modellen betyr at hver enkelt strømkunde må bestemme hvor stort nettleie-abonnement han eller hun vil ha. NVE sammenligner det med mobilabonnement hvor man selv velger hvor stor datapakke man vil ha inkludert.

Hvis man velger for eksempel et abonnement på 3 kW, men i noen timer tar ut større effekt, så må kunden betale forholdsvis mye for hver kW han bruker.

Nettselskapet blir pålagt å foreslå det abonnementet som gir lavest kostnader for kunden, basert på historisk forbruk.

Les også: https://www.ge.no/geavisa/derfor-vil-nve-innfore-den-nye-nettleie-modellen

   

Vil gjelde fra 2021

Dette betyr at NVE går i bort fra modellen der de høyeste effektuttakene i løpet av en måned bestemmer nettleien. Det er modellen bransjen har ønsket seg, mens NVE altså går for abonnement-modellen som er mer ønsket av kundene.

Nye krav vil først gjøres gjeldende fra 2021, to år etter at alle strømkunder har fått smart strømmåler.

Ved å gjøre tiltak for å redusere eller jevne ut forbruket, vil kundene kunne velge et rimeligere abonnement. Kunder som er bevisste på når de lader elbilen, eller når vann- og romoppvarming er skrudd på, kan altså redusere sine nettleiekostnader.

Europower kommer tilbake med mer etter at Per Sanderud har holdt sitt innlegg.

Skrevet av Haakon Barstad - Europower.

Potensialet for flytende havvind er stort

Potensialet for flytende vind er veldig stort. Hovedutfordringen er at det er dyrt, sier Emil Smilden fra Equinor.

Les mer

Statnett: 99,98 prosent oppetid på strømforsyningen

Statnett forteller i en pressemelding at tallene for 2018 viser at leveringspåliteligheten på strøm er på 99,98 prosent. - Sikker strømforsyning med god kvalitet er en forutsetning i det samfunnet vi har, og det er samtidig vesentlig for å utvikle dette samfunnet videre mot mer klimavennlige løsninger, sier konserndirektør Peer Østli i Statnett.

Les mer

Markedskommentar uke 48 2019

Prisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 41,3 øre/kWh. Denne uken ser ut til å bli rundt 42,5 øre/kWh. Dette skyldes blant annet noe lavere temperaturer denne uken som har gitt økt forbruk, samtidig som det også har vært mindre vind denne uken sammenlignet med forrige uke.

Les mer

Markedskommentar uke 47 2019

Prisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 43,4 øre/kWh. Denne uken ser ut til å bli rundt 41 øre/kWh. Dette skyldes blant annet høyere temperaturer som gir redusert forbruk og redusert pris, det har også vært mer vind og en liten økning av tilsig.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?