24.04.2015

NVE: 58 TWh i snømagasinene ved utgangen av mars

(Montel) Det lå 58 TWh i norske snømagasiner ved utgangen av første kvartal, noe som er 8 TWh mer enn på samme tid i fjor, ifølge NVE.

Samtidig er magasinfyllingen normal for årstiden.

– Utviklingen i første kvartal har liknet mye på fjoråret, men mye nedbør har gitt mer samlet energitilgang i vannmagasinene og i snøen. Denne økte ressurstilgangen har presset kraftprisene ned i Norge og Norden, sier vassdrags- og energidirektør Per Sanderud i en pressemelding.

Mildværet i vinter senket også kraftfobruket og bidro til mer tilsig enn normalt i første kvartal. Ifølge NVEs tall var tilsiget i årets tre første måneder på 14,3 TWh, noe som er 3,4 TWh høyere enn normalt.

Norge hadde en nettoeksport på 2,9 TWh i første kvartal, noe som er opp fra 1,2 TWh i samme kvartal i fjor.

Den økte eksporten kan blant annet tilskrives den nye Skagerrak 4-kabelen (700 MW) som har økt eksportmulighetene til Danmark.

Gert Ove Mollestad
gert@montel.no

Markedskommentar uke 45 2019

Denne uken har gradestokken krøpet langt ned på minussiden og det har fått direkte følger for spotprisene. Det toppet seg på onsdag med over 53 øre/kWh i gjennomsnitt for hele døgnet. I timen mellom 18 og 19 var timesprisen helt oppe på 85,7 øre/kWh. Årsaken til de høye prisene er kombinasjonen kaldt vær og lite vind.

Les mer

Markedskommentar uke 43 2019

Spotprisene i forrige uke på Østlandet i prisområde NO1 ble marginalt høyere enn uken før og endte på 36,4 øre/kWh. Denne uken er høyere priset og ser ut til å bli rundt 37,9 øre/kWh.

Les mer

NVE varsler gradvis innføring av effekttariffer

NVE vil lansere flere forskjellige modeller for effekttariffer, og disse kan innføres gradvis over flere år, ifølge et nytt forslag til innretning av nettleien som snart sendes ut på høring.

Les mer

Markedskommentar uke 42 2019

Prisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 36,3 øre/kWh. Denne uken ser ut til å bli marginalt lavere, rundt 36 øre/kWh.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?