24.04.2015

NVE: 58 TWh i snømagasinene ved utgangen av mars

(Montel) Det lå 58 TWh i norske snømagasiner ved utgangen av første kvartal, noe som er 8 TWh mer enn på samme tid i fjor, ifølge NVE.

Samtidig er magasinfyllingen normal for årstiden.

– Utviklingen i første kvartal har liknet mye på fjoråret, men mye nedbør har gitt mer samlet energitilgang i vannmagasinene og i snøen. Denne økte ressurstilgangen har presset kraftprisene ned i Norge og Norden, sier vassdrags- og energidirektør Per Sanderud i en pressemelding.

Mildværet i vinter senket også kraftfobruket og bidro til mer tilsig enn normalt i første kvartal. Ifølge NVEs tall var tilsiget i årets tre første måneder på 14,3 TWh, noe som er 3,4 TWh høyere enn normalt.

Norge hadde en nettoeksport på 2,9 TWh i første kvartal, noe som er opp fra 1,2 TWh i samme kvartal i fjor.

Den økte eksporten kan blant annet tilskrives den nye Skagerrak 4-kabelen (700 MW) som har økt eksportmulighetene til Danmark.

Gert Ove Mollestad
gert@montel.no

Rapport: Vind- og solkapasitet vil dobles i Sverige før 2030

Fornybarkapasiteten, ekskludert vannkraft, i Sverige er ventet å øke fra 14,8 GW i 2019 til 30,4 GW i 2030, ifølge en ny rapport fra Global Data.

Les mer

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?