24.04.2015

NVE: 58 TWh i snømagasinene ved utgangen av mars

(Montel) Det lå 58 TWh i norske snømagasiner ved utgangen av første kvartal, noe som er 8 TWh mer enn på samme tid i fjor, ifølge NVE.

Samtidig er magasinfyllingen normal for årstiden.

– Utviklingen i første kvartal har liknet mye på fjoråret, men mye nedbør har gitt mer samlet energitilgang i vannmagasinene og i snøen. Denne økte ressurstilgangen har presset kraftprisene ned i Norge og Norden, sier vassdrags- og energidirektør Per Sanderud i en pressemelding.

Mildværet i vinter senket også kraftfobruket og bidro til mer tilsig enn normalt i første kvartal. Ifølge NVEs tall var tilsiget i årets tre første måneder på 14,3 TWh, noe som er 3,4 TWh høyere enn normalt.

Norge hadde en nettoeksport på 2,9 TWh i første kvartal, noe som er opp fra 1,2 TWh i samme kvartal i fjor.

Den økte eksporten kan blant annet tilskrives den nye Skagerrak 4-kabelen (700 MW) som har økt eksportmulighetene til Danmark.

Gert Ove Mollestad
gert@montel.no

Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer

Norsk Kundebarometer 2019

Gudbrandsdal Energi ble for 9. gang kåret til å ha landets mest fornøyde strømkunder. Selskapet fikk hele 4 stjerner i 2019-undersøkelsen. Forskningsprosjektet Norsk Kundebarometer ved Handelshøyskolen BI har i over tjue år målt kundetilfredshet og lojalitet blant norske forbrukere.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?