24.04.2015

NVE: 58 TWh i snømagasinene ved utgangen av mars

(Montel) Det lå 58 TWh i norske snømagasiner ved utgangen av første kvartal, noe som er 8 TWh mer enn på samme tid i fjor, ifølge NVE.

Samtidig er magasinfyllingen normal for årstiden.

– Utviklingen i første kvartal har liknet mye på fjoråret, men mye nedbør har gitt mer samlet energitilgang i vannmagasinene og i snøen. Denne økte ressurstilgangen har presset kraftprisene ned i Norge og Norden, sier vassdrags- og energidirektør Per Sanderud i en pressemelding.

Mildværet i vinter senket også kraftfobruket og bidro til mer tilsig enn normalt i første kvartal. Ifølge NVEs tall var tilsiget i årets tre første måneder på 14,3 TWh, noe som er 3,4 TWh høyere enn normalt.

Norge hadde en nettoeksport på 2,9 TWh i første kvartal, noe som er opp fra 1,2 TWh i samme kvartal i fjor.

Den økte eksporten kan blant annet tilskrives den nye Skagerrak 4-kabelen (700 MW) som har økt eksportmulighetene til Danmark.

Gert Ove Mollestad
gert@montel.no

Markedskommentar uke 43 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 21,5 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 19,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er 18,5 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Tilsvar til Forbrukerrådets pressemelding 21.10.2020

Forbrukerrådet sendte 21.10.2020 ut en pressemelding om at 29 strømselskap klages inn for ulovlige avtaler. Gudbrandsdal Energi AS ber Forbrukerrådet dementerer dette grunnet feilaktige opplysninger.

Les mer

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?