22.10.2014

Norwegian vurderer fastpris på drivstoff

Norwegian

Oslo (NTB): De lave oljeprisene betyr økt fortjeneste for Norwegian, som er et av få flyselskaper som kjøper drivstoff til spotpris. Nå vurderer Bjørn Kjos å låse prisnivået. Foto: Jan Jansrud, Gudbrandsdal Energi.

– Vi får en god effekt av dette, det er det lite tvil om, sier Norwegian-sjef Bjørn Kjos til Dagens Næringsliv.

Ifølge avisen er flyselskapet nesten alene i Europa om å kjøpe drivstoff til flytende pris, også kalt spotpris. I oktober har imidlertid selskapet sikret drivstoffprisene for 30 prosent av forbruket fram i tid, og Kjos vurderer å øke andelen til 40-50 prosent.

Til sammenligning sikrer SAS prisen på mellom 60 og 80 prosent av sitt drivstofforbruk for å sikre seg mot prisvekst. Ulempen er at de heller ikke merker prisnedgangen like sterkt.

– Så lenge oljeprisen ligger rundt 90 dollar fatet, slår vi til, sier Kjos, som ikke tror oljen vil bli mye billigere enn den er i dag.

Analytiker Andrew Lobbenberg i HSBC i London har lenge vært kritisk til Norwegian-aksjen, fordi Kjos har latt være å sikre drivstoffprisen. Før helgen oppjusterte han imidlertid sin vurdering av aksjen.

Siden juni har oljeprisen falt kraftig fra over 100 dollar fatet. Onsdag morgen ble amerikansk lettolje omsatt for 82 dollar fatet, mens nordsjøoljen kostet 86 dollar. (©NTB)

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer

Norsk Kundebarometer 2019

Gudbrandsdal Energi ble for 9. gang kåret til å ha landets mest fornøyde strømkunder. Selskapet fikk hele 4 stjerner i 2019-undersøkelsen. Forskningsprosjektet Norsk Kundebarometer ved Handelshøyskolen BI har i over tjue år målt kundetilfredshet og lojalitet blant norske forbrukere.

Les mer

Endless Winter ep. 2

Endless Winter episode nr. 2. Et eksperiment i bærekraftig fjellsport. Endless Winter følger skikjører Nikolai Schirmer til Østerrike i et forsøk på å kjøre bedre på ski uten de vanlige CO2-intensive frynsegodene til en proff skikjører.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?