22.10.2014

Norwegian vurderer fastpris på drivstoff

Norwegian

Oslo (NTB): De lave oljeprisene betyr økt fortjeneste for Norwegian, som er et av få flyselskaper som kjøper drivstoff til spotpris. Nå vurderer Bjørn Kjos å låse prisnivået. Foto: Jan Jansrud, Gudbrandsdal Energi.

– Vi får en god effekt av dette, det er det lite tvil om, sier Norwegian-sjef Bjørn Kjos til Dagens Næringsliv.

Ifølge avisen er flyselskapet nesten alene i Europa om å kjøpe drivstoff til flytende pris, også kalt spotpris. I oktober har imidlertid selskapet sikret drivstoffprisene for 30 prosent av forbruket fram i tid, og Kjos vurderer å øke andelen til 40-50 prosent.

Til sammenligning sikrer SAS prisen på mellom 60 og 80 prosent av sitt drivstofforbruk for å sikre seg mot prisvekst. Ulempen er at de heller ikke merker prisnedgangen like sterkt.

– Så lenge oljeprisen ligger rundt 90 dollar fatet, slår vi til, sier Kjos, som ikke tror oljen vil bli mye billigere enn den er i dag.

Analytiker Andrew Lobbenberg i HSBC i London har lenge vært kritisk til Norwegian-aksjen, fordi Kjos har latt være å sikre drivstoffprisen. Før helgen oppjusterte han imidlertid sin vurdering av aksjen.

Siden juni har oljeprisen falt kraftig fra over 100 dollar fatet. Onsdag morgen ble amerikansk lettolje omsatt for 82 dollar fatet, mens nordsjøoljen kostet 86 dollar. (©NTB)

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer

Felles løsning for mobilbetaling i Europa

Hele sju ulike leverandører av betalingstjenester slår seg sammen for å forenkle mobilbetaling i Europa. Vipps er Norges "representant" i dette samarbeidet som blant annet skal bestå av den kinesiske kjempen Alipay.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?