22.10.2014

Norwegian vurderer fastpris på drivstoff

Norwegian

Oslo (NTB): De lave oljeprisene betyr økt fortjeneste for Norwegian, som er et av få flyselskaper som kjøper drivstoff til spotpris. Nå vurderer Bjørn Kjos å låse prisnivået. Foto: Jan Jansrud, Gudbrandsdal Energi.

– Vi får en god effekt av dette, det er det lite tvil om, sier Norwegian-sjef Bjørn Kjos til Dagens Næringsliv.

Ifølge avisen er flyselskapet nesten alene i Europa om å kjøpe drivstoff til flytende pris, også kalt spotpris. I oktober har imidlertid selskapet sikret drivstoffprisene for 30 prosent av forbruket fram i tid, og Kjos vurderer å øke andelen til 40-50 prosent.

Til sammenligning sikrer SAS prisen på mellom 60 og 80 prosent av sitt drivstofforbruk for å sikre seg mot prisvekst. Ulempen er at de heller ikke merker prisnedgangen like sterkt.

– Så lenge oljeprisen ligger rundt 90 dollar fatet, slår vi til, sier Kjos, som ikke tror oljen vil bli mye billigere enn den er i dag.

Analytiker Andrew Lobbenberg i HSBC i London har lenge vært kritisk til Norwegian-aksjen, fordi Kjos har latt være å sikre drivstoffprisen. Før helgen oppjusterte han imidlertid sin vurdering av aksjen.

Siden juni har oljeprisen falt kraftig fra over 100 dollar fatet. Onsdag morgen ble amerikansk lettolje omsatt for 82 dollar fatet, mens nordsjøoljen kostet 86 dollar. (©NTB)

Markedskommentar uke 43 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 21,5 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 19,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er 18,5 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Tilsvar til Forbrukerrådets pressemelding 21.10.2020

Forbrukerrådet sendte 21.10.2020 ut en pressemelding om at 29 strømselskap klages inn for ulovlige avtaler. Gudbrandsdal Energi AS ber Forbrukerrådet dementerer dette grunnet feilaktige opplysninger.

Les mer

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?