09.10.2014

Northug: – Dette vil forfølge meg hele livet

NM ski Gålå-129Trondheim (NTB-Egil Sæther): Petter Northug har foreløpig ikke bestemt seg for om han vil søke om utsettelse for å få sone fengselsstraffen sin etter sesongen. Foto. Jan Jansrud Gudbrandsdal Energi.

Northug ble torsdag dømt til 50 dagers fengsel og 185.000 kroner i bot for fyllekjøringen i mai. Flere jusseksperter mener Northug bør søke om utsettelse av soningen, men det har han ikke vurdert ennå.

– Nei, ikke per dags dato. Nå har vi akkurat fått dommen, så det har ikke vært noe vi har brukt energi på akkurat nå, sier Northug til NTB.

– Hvordan har tiden vært?

– Det har vært tøffe dager for både meg og mine nærmeste. Det har vært litt bearbeiding hele veien.

VM i Falun er det store målet for trønderen kommende sesong. Han regner med at saken vil påvirke sesongen hans.

– Nå har vi vært gjennom dette her, og det er noe som faller litt av skuldrene mine og blir litt mindre ballast. Men dette vil forfølge meg hele livet, forteller 28-åringen.

Forberedt

Seks utvalgte medier fikk fire minutter hver til å intervjue langrennsstjernen på et hotell i Trondheim torsdag. Halvannen time tidligere hadde han fått dommen.

– Det har vært en tøff dag, men jeg har visst om den en god stund, så jeg har jo fått forberede meg på at det ville bli det. Det har ikke vært noen artig dag, men jeg har hatt fokus på å komme meg gjennom den og se videre etter den.

– Har du noen oppfatning om dommen?

– Jeg var forberedt på å komme i tingretten, forklare meg og å få dommen. Men noen flere tanker om det har jeg ikke gjort meg, sier Northug. (©NTB)

 

 

-----------------------------------------------------------

Oversikt over strømprisene finner du herMarkedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Blir det flere år med lave priser?

Mer vannkraft, mer vindkraft og mer kjernekraft gjør at kraftprisene kan holde seg lave lenge.

Les mer

Markedskommentar uke 40 2020

Strømmarkedet har lagt bak seg en stabil uke der prisen på Østlandet i prisområde NO1 i gjennomsnitt ser ut til å bli rundt 2,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er rundt 6 øre/kWh.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?