09.10.2014

Northug: – Dette vil forfølge meg hele livet

NM ski Gålå-129Trondheim (NTB-Egil Sæther): Petter Northug har foreløpig ikke bestemt seg for om han vil søke om utsettelse for å få sone fengselsstraffen sin etter sesongen. Foto. Jan Jansrud Gudbrandsdal Energi.

Northug ble torsdag dømt til 50 dagers fengsel og 185.000 kroner i bot for fyllekjøringen i mai. Flere jusseksperter mener Northug bør søke om utsettelse av soningen, men det har han ikke vurdert ennå.

– Nei, ikke per dags dato. Nå har vi akkurat fått dommen, så det har ikke vært noe vi har brukt energi på akkurat nå, sier Northug til NTB.

– Hvordan har tiden vært?

– Det har vært tøffe dager for både meg og mine nærmeste. Det har vært litt bearbeiding hele veien.

VM i Falun er det store målet for trønderen kommende sesong. Han regner med at saken vil påvirke sesongen hans.

– Nå har vi vært gjennom dette her, og det er noe som faller litt av skuldrene mine og blir litt mindre ballast. Men dette vil forfølge meg hele livet, forteller 28-åringen.

Forberedt

Seks utvalgte medier fikk fire minutter hver til å intervjue langrennsstjernen på et hotell i Trondheim torsdag. Halvannen time tidligere hadde han fått dommen.

– Det har vært en tøff dag, men jeg har visst om den en god stund, så jeg har jo fått forberede meg på at det ville bli det. Det har ikke vært noen artig dag, men jeg har hatt fokus på å komme meg gjennom den og se videre etter den.

– Har du noen oppfatning om dommen?

– Jeg var forberedt på å komme i tingretten, forklare meg og å få dommen. Men noen flere tanker om det har jeg ikke gjort meg, sier Northug. (©NTB)

 

 

-----------------------------------------------------------

Oversikt over strømprisene finner du herRapport: Vind- og solkapasitet vil dobles i Sverige før 2030

Fornybarkapasiteten, ekskludert vannkraft, i Sverige er ventet å øke fra 14,8 GW i 2019 til 30,4 GW i 2030, ifølge en ny rapport fra Global Data.

Les mer

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?