09.10.2014

Northug: – Dette vil forfølge meg hele livet

NM ski Gålå-129Trondheim (NTB-Egil Sæther): Petter Northug har foreløpig ikke bestemt seg for om han vil søke om utsettelse for å få sone fengselsstraffen sin etter sesongen. Foto. Jan Jansrud Gudbrandsdal Energi.

Northug ble torsdag dømt til 50 dagers fengsel og 185.000 kroner i bot for fyllekjøringen i mai. Flere jusseksperter mener Northug bør søke om utsettelse av soningen, men det har han ikke vurdert ennå.

– Nei, ikke per dags dato. Nå har vi akkurat fått dommen, så det har ikke vært noe vi har brukt energi på akkurat nå, sier Northug til NTB.

– Hvordan har tiden vært?

– Det har vært tøffe dager for både meg og mine nærmeste. Det har vært litt bearbeiding hele veien.

VM i Falun er det store målet for trønderen kommende sesong. Han regner med at saken vil påvirke sesongen hans.

– Nå har vi vært gjennom dette her, og det er noe som faller litt av skuldrene mine og blir litt mindre ballast. Men dette vil forfølge meg hele livet, forteller 28-åringen.

Forberedt

Seks utvalgte medier fikk fire minutter hver til å intervjue langrennsstjernen på et hotell i Trondheim torsdag. Halvannen time tidligere hadde han fått dommen.

– Det har vært en tøff dag, men jeg har visst om den en god stund, så jeg har jo fått forberede meg på at det ville bli det. Det har ikke vært noen artig dag, men jeg har hatt fokus på å komme meg gjennom den og se videre etter den.

– Har du noen oppfatning om dommen?

– Jeg var forberedt på å komme i tingretten, forklare meg og å få dommen. Men noen flere tanker om det har jeg ikke gjort meg, sier Northug. (©NTB)

 

 

-----------------------------------------------------------

Oversikt over strømprisene finner du herBytte av strømmålere har vært en suksess

97 prosent av alle målepunkter i Norge har fått ny strømmåler per januar 2019, ifølge ny statusrapport fra NVE. Investeringskostnadene er også 1 milliard kroner lavere enn forventet.

Les mer

Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?