24.07.2014

Norske presseklipp

Aviser2Europower. Mona Adolfsen. Foto Jan Jansrud Gudbrandsdal Energi

Vil ha norsk Hydro-sjef. Tidligere konsernsjef i Hydro Eivind Reiten pekte selv på Svein Richard Brandtzæg som sin etterfølger i 2009. Den neste Hydro-sjefen må ifølge Reiten ha tung norsk forankring og klare å få Hydro til å vokse. (Dagens Næringsliv 23/7, side 6-7)

Sikret utbytte i Qatar. Hydro henter inn en halv milliard kroner i utbytte etter kostnadskutt ved aluminiumsverket Qatalum, men kan se langt etter samme resultat i Brasil. (Dagens Næringsliv 23/7, side 8)

Vil ha produksjon av elbilbatterier i Norge. I Kina produseres elbilbatterier med blant annet kullkraft. Norsk vannkraft ville gjort sluttproduktet betydelig mer klimavennlig. (Aftenposten 23/7, side 8-9)

– Sparer ti ganger så mye CO2 i skip som i bil. Ifølge Lars Ole Valøen kan elektrifisering til sjøs bli viktigere enn på land. Han mener det er bra med kunnskapsutvikling om batterier i vårt maritime land. Valøen tok Norges første doktorgrad på batterier, og jobber i dag for Grenland Energy. (Aftenposten 23/7, side 9)

Brandtzæg skuffet nok en gang. Hydro-sjef Svein Richard Brandtzæg skuffet for andre dag på rad. Mandag med å si opp jobben, i går med svake tall. Trøsten er at aluminiumskrisen ser ut til å være over. (Finansavisen 23/7, side 4-5)

Tesla gjør klar for SUV. Tesla Motors har for første gang stanset produksjonen ved fabrikken i California. Årsaken er at selskapet skal installere nye roboter – ikke bare for økt produksjon av Model S, men også for å gjøre klart for produksjon av den kommende SUV-en Model X. (Finansavisen 23/7, side 28-29)

Hele Norge bader. Juli ligger an til å bli historiens varmeste i flere norske byer. (VG 23/7, side 6-7)

36 grader. Varmerekorden fra 1982 er trua. Meteorologisk institutt forventer 36 grader i Oslo i morgen. (Dagbladet 23/7, side 16)

Hvem tror på sin egen propaganda, sa du? Det er ikke propaganda å hevde at vindkraft medfører helseskadelig støy og rasering av uerstattelig natur. Tvert imot, hevder Kurt Oddekalv, leder i Norges Miljøvernforbund og Håvard Melbye, Saksbehandler for vindkraft i Norges Miljøvernforbund, i et debattinnlegg. Denne replikken er et svar til kronikken «Når propaganda blir fakta» (13. juli) av Kalle Hesstvedt fra vindkraftselskapet Havgul Clean Energy AS. (nrk.no 22/7)

Slik skal vindmøller til havs bli attraktive igjen. For fem år siden var det stor tro på at det skulle bygges en rekke vindparker til havs langs norskekysten. Så langt er det bygget kun én demonstrasjonsturbin. Nå deltar en rekke norske bedrifter og forskingsinstitusjoner i et stort EU-prosjekt for å blåse nytt liv i vindkraftplanene til havs. For det er store utfordringer ved etablering av vindturbiner utenfor skjærgården. (nrk.no 22/7)

Kraftkommuner tapte skattesak mot staten. Odda og Ullensvang er to av seks kommuner som har gått til rettssak mot Sentralskattekontoret. Nå foreligger dom i Oslo tingrett og kommunene har tapt. Ifølge ordfører John Opdal i Odda kommune dreier tvisten seg om betaling av skatt på inntekten av hjemfallskraft. For Odda kommune dreier det seg om ca 10 millioner kroner i året, avhengig av kraftpriser. (hardanger-folkeblad.no 22/7)

Varsler endringer i strømprisportalen før jul

Forbrukerrådet tar grep for å hindre at lokkeavtaler kommer på topp på portalen Strømpris.no, og varsler at lengden på avtalen vil få en avgjørende betydning for plassering på listen.

Les mer

Markedskommentar uke 45 2019

Denne uken har gradestokken krøpet langt ned på minussiden og det har fått direkte følger for spotprisene. Det toppet seg på onsdag med over 53 øre/kWh i gjennomsnitt for hele døgnet. I timen mellom 18 og 19 var timesprisen helt oppe på 85,7 øre/kWh. Årsaken til de høye prisene er kombinasjonen kaldt vær og lite vind.

Les mer

Markedskommentar uke 43 2019

Spotprisene i forrige uke på Østlandet i prisområde NO1 ble marginalt høyere enn uken før og endte på 36,4 øre/kWh. Denne uken er høyere priset og ser ut til å bli rundt 37,9 øre/kWh.

Les mer

NVE varsler gradvis innføring av effekttariffer

NVE vil lansere flere forskjellige modeller for effekttariffer, og disse kan innføres gradvis over flere år, ifølge et nytt forslag til innretning av nettleien som snart sendes ut på høring.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?