24.07.2014

Norske presseklipp

Aviser2Europower. Mona Adolfsen. Foto Jan Jansrud Gudbrandsdal Energi

Vil ha norsk Hydro-sjef. Tidligere konsernsjef i Hydro Eivind Reiten pekte selv på Svein Richard Brandtzæg som sin etterfølger i 2009. Den neste Hydro-sjefen må ifølge Reiten ha tung norsk forankring og klare å få Hydro til å vokse. (Dagens Næringsliv 23/7, side 6-7)

Sikret utbytte i Qatar. Hydro henter inn en halv milliard kroner i utbytte etter kostnadskutt ved aluminiumsverket Qatalum, men kan se langt etter samme resultat i Brasil. (Dagens Næringsliv 23/7, side 8)

Vil ha produksjon av elbilbatterier i Norge. I Kina produseres elbilbatterier med blant annet kullkraft. Norsk vannkraft ville gjort sluttproduktet betydelig mer klimavennlig. (Aftenposten 23/7, side 8-9)

– Sparer ti ganger så mye CO2 i skip som i bil. Ifølge Lars Ole Valøen kan elektrifisering til sjøs bli viktigere enn på land. Han mener det er bra med kunnskapsutvikling om batterier i vårt maritime land. Valøen tok Norges første doktorgrad på batterier, og jobber i dag for Grenland Energy. (Aftenposten 23/7, side 9)

Brandtzæg skuffet nok en gang. Hydro-sjef Svein Richard Brandtzæg skuffet for andre dag på rad. Mandag med å si opp jobben, i går med svake tall. Trøsten er at aluminiumskrisen ser ut til å være over. (Finansavisen 23/7, side 4-5)

Tesla gjør klar for SUV. Tesla Motors har for første gang stanset produksjonen ved fabrikken i California. Årsaken er at selskapet skal installere nye roboter – ikke bare for økt produksjon av Model S, men også for å gjøre klart for produksjon av den kommende SUV-en Model X. (Finansavisen 23/7, side 28-29)

Hele Norge bader. Juli ligger an til å bli historiens varmeste i flere norske byer. (VG 23/7, side 6-7)

36 grader. Varmerekorden fra 1982 er trua. Meteorologisk institutt forventer 36 grader i Oslo i morgen. (Dagbladet 23/7, side 16)

Hvem tror på sin egen propaganda, sa du? Det er ikke propaganda å hevde at vindkraft medfører helseskadelig støy og rasering av uerstattelig natur. Tvert imot, hevder Kurt Oddekalv, leder i Norges Miljøvernforbund og Håvard Melbye, Saksbehandler for vindkraft i Norges Miljøvernforbund, i et debattinnlegg. Denne replikken er et svar til kronikken «Når propaganda blir fakta» (13. juli) av Kalle Hesstvedt fra vindkraftselskapet Havgul Clean Energy AS. (nrk.no 22/7)

Slik skal vindmøller til havs bli attraktive igjen. For fem år siden var det stor tro på at det skulle bygges en rekke vindparker til havs langs norskekysten. Så langt er det bygget kun én demonstrasjonsturbin. Nå deltar en rekke norske bedrifter og forskingsinstitusjoner i et stort EU-prosjekt for å blåse nytt liv i vindkraftplanene til havs. For det er store utfordringer ved etablering av vindturbiner utenfor skjærgården. (nrk.no 22/7)

Kraftkommuner tapte skattesak mot staten. Odda og Ullensvang er to av seks kommuner som har gått til rettssak mot Sentralskattekontoret. Nå foreligger dom i Oslo tingrett og kommunene har tapt. Ifølge ordfører John Opdal i Odda kommune dreier tvisten seg om betaling av skatt på inntekten av hjemfallskraft. For Odda kommune dreier det seg om ca 10 millioner kroner i året, avhengig av kraftpriser. (hardanger-folkeblad.no 22/7)

Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer

Norsk Kundebarometer 2019

Gudbrandsdal Energi ble for 9. gang kåret til å ha landets mest fornøyde strømkunder. Selskapet fikk hele 4 stjerner i 2019-undersøkelsen. Forskningsprosjektet Norsk Kundebarometer ved Handelshøyskolen BI har i over tjue år målt kundetilfredshet og lojalitet blant norske forbrukere.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?