Hjem > Siste nytt > Norske presseklipp

Norske presseklipp

Publisert 25.06.2014, sist oppdatert 05.09.2017

Går i gang over ferien. SFE er snart klare til å avgjere kva entreprenør som får storjobben med å legge nye kablar og fornye Brandsøyvegen mellom Nybø og Krokane-garden. - Eg reknar med at vi kan å gå i gang over ferien, fortel Asgeir Aase, nettdirektør i SFE. (Firdaposten 24/6, side 7)

Langsiktig avtale. Agder Energi har inngått avtale om årlig kraftleveranse av 0,5 TWh til Hydro Energi i perioden 2021 til 2030, det vil si en total leveranse på 5 TWh. - Slike industrikraftavtaler er et viktig bidrag til å sikre konsernets langsiktige inntjening og bidrar samtidig til verdiskaping i norsk industri, sier konsernsjef Tom Nysted. (Lillesands-Posten 24/6, side 20)

Usikkerhet om aksjesalg. Ekstraordinært styremøte om BNG-aksjene Hemmeligholdelse rundt nye vedtak om BNG-aksjene. De tre styremedlemmene som stemte for et salg av aksjene som Hammerfest Energi eier i Barents Naturgass, ble under generalforsamlingen i forrige uke byttet ut med tre representanter som ikke ønsker aksjesalget. (Finnmark Dagblad 24/6, side 4)

Får ikke legge naturperle i rør. NVE sier nei til å bygge et minikraftverk i Gardvasselva i Skien. - En seier, sier Ragnar Steinstad, en enslig ildsjel mot utbyggingen. Løvenskiold Fossum har søkt om å få utnytte Gardvasselva som kommer fra Gardvann, og legge den i rør 1200 meter ned til et minikraftverk. (Telemarksavisa 24/6, side 6)

VEAS bør utbetale 3 millionar i året. Men trygg straumtilførsel er viktigast, meiner politikarane. - Når straumen går er det ikkje så kjekt lenger, sa Olav Magne Thyri (Ap) da kommunestyret i Nord-Aurdal torsdag diskuterte ny eigarstrategi for Valdres energiverk AS. (Valdres 24/6, side 3)

Bedre informasjonsutveksling. NVE foreslår å endre reglene for måling og avregning av strøm for å legge til rette for etablering av nordisk regulerkraftavregning (NBS) og nasjonal IKT-løsning for utveksling av måleverdier (Elhub). - Vi tar nå et tydelig skritt mot et felles nordisk sluttbrukermarked ved å foreslå regelendringer som gjør det enklere for kraftleverandører å etablere seg på tvers av landegrensene, sier Ove Flataker, avdelingsdirektør i NVE. (Rana Blad 24/6, side 5)

Polen bremser. EU vil ha en ny og ambisiøs klimapolitikk. Det vil ikke Polen. Det vil svekke EUs klimaambisjoner, skriver Jon Birger Skjærseth, forskningsprofessor ved Fridtjof Nansens Institutt. Dragkampen mellom Warszawa og Brussel kan bli avgjørende for EUs klimapolitikk frem til 2030. (Dagens Næringsliv 24/6, side 3)

Skal Norge gripe muligheten? De siste måneders politiske begivenheter har i løpet av kort tid snudd kraftig rundt på Europas syn på hvor de skal hente energien sin fra. Mandag den 16. juni stengte Russland gasstilførselen til Ukraina. Vil denne situasjonen føre til økt fokus på Nordområdene? Allerede i mars i år fikk konflikten mellom Ukraina og Russland alarmklokkene til å ringe i EU, med tanke på en ny mulig stopp i gassleveransene til EU gjennom Ukraina. (Nationen 24/6, side 11)

Jærbedrift satser grønt i svart Polen. Med god hjelp fra Jæren kan kullavhengige Polen i løpet av få år ta et stort steg innen bioenergi. - Se, her. Dette er laget av avfall fra bondegårder og er tilnærmet helt gratis. Det kan være halm, høy eller mais, sier Arild Skaaland, daglig leder i Serigstad Agri. Vi befinner oss på et tidligere kollektivbruk en liten halvtime utenfor Krakow. (Stavanger Aftenblad 24/6, side 12)

45 mister jobben. Notodden Mur og Entreprenørforretning (NME) har gått over ende på grunn av en pengekrangel med Den norske kirke. NME ble begjært konkurs sist fredag og 45 ansatte er nå uten jobb. Hovedårsaken skyldes en økonomisk krangel om oppgjør rundt byggingen av et småkraftverk i Trøndelag. Opplysningsvesenets Fond - kirkens eget investerings- og fondsselskap - nektet å betale mellom fem og sju millioner kroner til NME i forbindelse med byggingen av småkraftverket Hynna. (Telemarksavisa 24/6, side 15)

Nytt fibertap, same kritikken. Fibersatsinga til Kvam kraftverk AS (KK) vart for andre år på rad utsett for skarp kritikk i generalforsamlinga. – Me treng meir tid, var beskjeden frå styreleiaren. - Me kvemmingar vert litt overtekne når me ser to maskiner som grev parallelle fiberkablar i vegen, sa varaordførar Borghild Storaas Ones (Ap) i generalforsamlinga sist tysdag. (Hordaland Folkeblad 24/6, side 4)

Tappar eigenkapitalen for å få utbyte. Styret i Kvam kraftverk AS (KK) føreslo å gje 15 millionar kroner i utbyte frå eit årsoverskot på 14,1 millionar. Heradsstyret slukte alt i generalforsamlinga sist tysdag. (Hordaland Folkeblad 24/6, side 4)

- De borgerlige møter seg sjøl i døra. - Hadde man hatt større realisme og ansvarlighet i budsjetteringa, hadde man langt på vei unngått det uføret Andøy nå står oppi. For å veie opp for reduksjonen av eiendomsskatten har de borgerlige lagt inn inntekter fra Andmyran Vindpark fra 2016. Alle skjønner at det ikke er realistisk å budsjettere med inntekter fra et selskap som det er slik usikkerhet rundt. Det mener opposisjonspolitikerne i Andøy. (Andøyposten 24/6, side 3)

Avviser ikkje fast kraftpris. Bør Hol kommune bestemme ein fast kraftpris for å sikre forutsigbare inntekter? Mangeårig ordførar og ein av dei fremste kraftekspertane i Hol, Osvald Medhus, lanserte dette spørsmålet i eit lesarbrev i Hallingdølen tidlegare i juni. (Hallingdølen 24/6, side 3)

 

-------------------------------------------

Presseklipp fra tidligere i dag (07.46)

 

Fortrengte klimakutt. Det spiller en rolle om klimakutt er dyre eller billige. Hvis Norge skal bli klimanøytralt med 3000 kroner i kuttpris per tonn, vil det koste oss 150 milliarder i året, det samme som vi tar ut av oljefondet i året. Det er lov å ikke like kvotene, men det betyr ikke at en er fritatt for å ta inn over seg hvordan systemet faktisk virker når det en gang er der. (Dagens Næringsliv 24/6, debatt side 28)

Rekordhøyt utbytte. Norske selskaper betalte ut 300 milliarder kroner i utbytte i fjor. Industrien økte utbyttene med nesten 40 prosent i fjor. Eiendomsbransjen økte enda mer. (Aftenposten 24/6, side 12)

Statsrådene vil ikke betale for flomsikring i Kvam. Regjeringen kan ikke love penger til flomsikring i Kvam i Gudbrandsdalen. Samtidig krever forsikringsselskapet Gjensidige at kommunen selv må ta regningen for bygging av hus i sterkt flomutsatte områder. (nationen.no 24/6)

Vil gi skattefradrag for mikrokraftverk. I følge e24.no vil den svenske regjeringen gi både privatpersoner og bedrifter skattefradrag for strøm produsert ved mikrokraftverk. Loven skal gjelde fra 1. juli i år. (elmagasinet.no 24/6)

Hydro skifter ut Statkraft. I dag melder Hydro at de har inngått en kontrakt med Agder Energi for en årlig leveranse av 0,5 terawatt-timer per år i perioden 2021 til 2030. De seneste ukene har nå Hydro totalt signert kraftavtaler for 2,7 terrawatt-timer for perioden 2021-2030 til forsyning av Hydros aluminiumverk i Norge i årene etter 2020. Da går nemlig dagens langsiktige kraftkontrakt med Statkraft løper ut. (e24.no 23/6)

Avviser ikkje fast kraftpris. Bør Hol kommune bestemme ein fast kraftpris for å sikre forutsigbare inntekter? Mangeårig ordførar og ein av dei fremste kraftekspertane, Osvald Medhus, lanserte dette spørsmålet i eit lesarbrev tidlegare i juni. Ordførar Tony A. Kjøl og kommunestyrerepresentantane Erik Kaupang (Ap) og Hallvard Lilleslett (Sp) syntest alle det er eit interessant forslag. (Hallingdølen 24/6)

Tørrvær skyver opp kraftprisen. Markedet har seget sakte opp i det siste, men det er veldig volatilt, og har gjort relativt store utslag på mindre endringer, påpeker kraftanalytikeren Arne Pedersen, i en markedskommentar fra NEAS. (kraftverk.net 23/6)

Fjernvarme kutter energiforbruket med 28 prosent. Å bytte ut oljefyring med fjernvarme reduserer en bygnings energiforbruk med 28 prosent, viser en ny rapport. (energi.no 23/6)

Sentral bakspiller kan få nytt maktverv i Troms Kraft. Han har hatt sentrale verv i Troms Kraft i tiåret som ble slaktet av granskerne. Nå kan han få en av kraftselskapets mektigste posisjoner. Helt siden 2003 har fylkespolitiker og gruppeleder i Høyre, Håvard Kyvik Gulliksen (H), vært sentral i valgkomiteen som har foreslått de ulike styremedlemmene i Troms Kraft. (nord24.no 23/6)

Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?