13.02.2014

Norske presseklipp

Europower(Europower )

Frykter at Stortinget ble feilinformert.

Stortinget kan ha blitt feilinformert om det verdensledende anlegget for CO2-fangst og lagring som snart står ferdig i Canada. (VG 12/2, side 14)

Utsira – det nye Mongstad.

I disse dager skrinlegger oljeselskapene prestisjeprosjektet som er på høyde med månelandingen på Mongstad. (VG 12/2, side 32–33)

Statoils to hodepiner. 

Konsernsjef Helge Lund er ikke Statoils største problem, skriver Lars-Christian U. Talseth. (Dagbladet 12/2, side 3)

Småkraft sigra i Skurvdalen.

Eit samrøystes kommunestyre i Forsand gjekk torsdag inn for at Småkraft skal få byggje fullt ut i Skurvedalen i Songesand. Grunneigarane var godt nøgde med at politikarane snudde i saka. (Strandbuen 12/2, side 3–4)

Glede over Selbu-vedtak.

Det er stor glede i TrønderEnergi over mandagens vedtak i Selbu kommunestyre som anbefaler at det gis konsesjon for å bygge vindkraftverk i Stokkfjellet. (Adresseavisen 12/2, side 7)

Fekk ikkje elsertifikat - måtte selje kraftverket.

Småkraftutbyggar Tor Arild Elstad måtte selje kraftverket. Asbjørn Miljeteig ventar at regjeringspartia held det dei har lova. (Nationen 12/2, side 4–5)

Skal drøfte elsertifikat med Sverige.

Oskar Grimstad (Frp) seier regjeringa no må sørgje for kompensasjon for 170 småkraftprodusentar som ikkje får elsertifikat. (Nationen 12/2, side 4-5)

Klager på avslag om kraftverk.

Etter et omfattende prosjektarbeid, har initiativtakerne til Lille Lindland kraftverk, fått avslag hos NVE. Et enstemmig fylkesutvalg mener de har klagerett i denne saken, og benytter den til å klage inn vedtaket. (Agderposten 12/2, side 4)

Den norske kraftbløffen.

Det er lenge siden elbransjen og politikerne i EU forsto at import av norsk fornybar energi til Europa aldri kan bli mer enn et marginalt tiltak. Forestillingen om Norge som et «batteri for Europa», har derfor ikke oppstått i EU, men i Norge, og er oppfunnet av den norske kraftbransjen. (Klassekampen 12/2, side 20)

Varsel-lampeneblinker i energi-sektoren.

KS Bedrift ser med bekymring på at 12 større energibedrifter posisjonerer seg for å få innflytelse over nettutviklingen i Norge, på bekostning av de andre 100 lokale og regionale energibedriftene. (Harstad Tidende 12/2, side 15)

Kraftmuseum i Lysebotn.

Ryfylkemuseet er invitert med i eit prosjekt som gjeld dokumentasjon og formidling av krafthistoria i Lysefjorden. (Strandbuen 12/2, side 10)

Ruter må bli fossilfri innen 2020.

Samtidig som stadig flere reiser kollektivt, må Oslo jobbe videre for at kollektivtrafikken blir så miljøvennlig som mulig. Venstre mener at Ruter må sørge for at busstrafikken blir fossilfri innen 2020, skriver Odd Einar Dørum. (Aftenposten 12/2, side 11-12, del 3)

Sundtoft støtter EU-kommisjonens klimastrategi.

Norge støtter EU-kommisjonens forslag.til klimastrategi, men ønsker ikke forpliktende mål for fornybar energi. (Fædrelandsvennen 12/2, side 16–17)

Stort overskot i Sunnfjord Energi.

Etter eit overskot på 10 millionar kroner i 2012, kan Sunnfjord Energi skilte med eit langt betre resultat for 2013. (Firda 12/2, side 9)

Værnes bytter jobb.

Kjetil Værnes går over fra stillingen som enhetsleder for Landbruk og Miljø i Rennebu kommune til seniorrådgiver Eiendom i Trønder Energi. (Oppdalingen 12/2, side 9)

Troms fylke punget ut for advokathjelp. 

Troms fylkeskommune har punget ut langt mer enn tidligere opplyst for advokathjelp i forbindelse med Troms Kraft-saken. (Nordlys 12/2, side 22)

Folkemøte om vindkraft.

NVE inviterer til folkemøte om Øyfjellet vindkraftverk i Mosjøen 19. februar. Eolus Vind Norge AS planlegger et vindkraftverk med om lag 100 vindturbiner og har sendt konsesjonssøknaden til NVE. (Helgeland Arbeiderblad 12/2, side 23)

Klager på vindkraft.

Med 15 mot 10 stemmer vedtok Marker kommunestyre i går at NVEs ja til vindkraftkonsesjon skal påklages. (Smaalenenes Avis 12/2, side 4)

Bråk om master. 

Luftfartstilsynet ber kommunen pålegge energiselskapet Eon om å utrede forholdet til luftfarten når selskapet nå søker om å få sette opp to 120 meter høye vindmålemaster i Harehjellen. (Sarpsborg Arbeiderblad 12/2, side 7)

Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer

Norsk Kundebarometer 2019

Gudbrandsdal Energi ble for 9. gang kåret til å ha landets mest fornøyde strømkunder. Selskapet fikk hele 4 stjerner i 2019-undersøkelsen. Forskningsprosjektet Norsk Kundebarometer ved Handelshøyskolen BI har i over tjue år målt kundetilfredshet og lojalitet blant norske forbrukere.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?