13.08.2015

Norsk kraftproduksjon økte 15 prosent forrige uke

(Montel) Kraftproduksjonen i Norge var i forrige uke på 2,261 GWh, opp 15 prosent fra uken før som følge av høyt tilsig og redusert vindkraftproduksjon i Sverige og Danmark.

Tilsiget til vannkraftmagasinene forrige uke var på 5 TWh, eller 190 prosent av normalt, mens tilsiget denne uken forventes å falle til 3,4 TWh, skriver NVE i en sin ukentlige kraftsituasjonsrapport.

Fyllingsgraden i de norske vannkraftmagasinene var ved utgangen av forrige uke på 80,9 prosent, 0,8 prosentpoeng over medianverdien for uke 32 i perioden 1990-2014.

Fortsatt er det imidlertid mye mer snø enn normalt i fjellet, ifølge NVE.

Kraftforbruket i Norge var forrige uke på 1.946 GWh, opp 2,3 prosent fra uken før. For Norden samlet steg forbruket med 2,7 prosent til 5.945 GWh, mens produksjonen løftet seg med 2,7 prosent til 6.437 GWh.


 

Olav Vilnes
olav@montel.no

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer

Felles løsning for mobilbetaling i Europa

Hele sju ulike leverandører av betalingstjenester slår seg sammen for å forenkle mobilbetaling i Europa. Vipps er Norges "representant" i dette samarbeidet som blant annet skal bestå av den kinesiske kjempen Alipay.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?