09.12.2016

Nordmenn bytter strømleverandør som aldri før


(enerWE) NVE har nå lagt frem sin leverandørskifteundersøkelse for årets tredje kvartal, og den viser en kraftig økning i antall bytter av strømleverandør.


Det ble gjort 25 prosent flere strømleverandørskifter blant husholdningene i tredje kvartal 2016 enn i 2015 i samme periode, og den gjennomsnittlige markedsandelen til den dominerende leverandøren er for første gang under 70 prosent.


Hele 118.800 leverandørskifter ble gjennomført i det foregående kvartalet. Likevel er det fortsatt 43 prosent av husholdningene som ikke har byttet kraftleverandør de siste fem årene.


Blant næringskundene går det imidlertid litt roligere for seg. Der var det en nedgang i bytteaktiviteten med 13 prosent.


Prisene på strømavtaler for norske sluttbrukere var dyrere i tredje kvartal 2016 sammenlignet med tilsvarende kvartal i foregående år.


Tilsvar til Forbrukerrådets pressemelding 21.10.2020

Forbrukerrådet sendte 21.10.2020 ut en pressemelding om at 29 strømselskap klages inn for ulovlige avtaler. Gudbrandsdal Energi AS ber Forbrukerrådet dementerer dette grunnet feilaktige opplysninger.

Les mer

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Blir det flere år med lave priser?

Mer vannkraft, mer vindkraft og mer kjernekraft gjør at kraftprisene kan holde seg lave lenge.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?