09.12.2016

Nordmenn bytter strømleverandør som aldri før


(enerWE) NVE har nå lagt frem sin leverandørskifteundersøkelse for årets tredje kvartal, og den viser en kraftig økning i antall bytter av strømleverandør.


Det ble gjort 25 prosent flere strømleverandørskifter blant husholdningene i tredje kvartal 2016 enn i 2015 i samme periode, og den gjennomsnittlige markedsandelen til den dominerende leverandøren er for første gang under 70 prosent.


Hele 118.800 leverandørskifter ble gjennomført i det foregående kvartalet. Likevel er det fortsatt 43 prosent av husholdningene som ikke har byttet kraftleverandør de siste fem årene.


Blant næringskundene går det imidlertid litt roligere for seg. Der var det en nedgang i bytteaktiviteten med 13 prosent.


Prisene på strømavtaler for norske sluttbrukere var dyrere i tredje kvartal 2016 sammenlignet med tilsvarende kvartal i foregående år.


Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer

Norsk Kundebarometer 2019

Gudbrandsdal Energi ble for 9. gang kåret til å ha landets mest fornøyde strømkunder. Selskapet fikk hele 4 stjerner i 2019-undersøkelsen. Forskningsprosjektet Norsk Kundebarometer ved Handelshøyskolen BI har i over tjue år målt kundetilfredshet og lojalitet blant norske forbrukere.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?