09.12.2016

Nordmenn bytter strømleverandør som aldri før


(enerWE) NVE har nå lagt frem sin leverandørskifteundersøkelse for årets tredje kvartal, og den viser en kraftig økning i antall bytter av strømleverandør.


Det ble gjort 25 prosent flere strømleverandørskifter blant husholdningene i tredje kvartal 2016 enn i 2015 i samme periode, og den gjennomsnittlige markedsandelen til den dominerende leverandøren er for første gang under 70 prosent.


Hele 118.800 leverandørskifter ble gjennomført i det foregående kvartalet. Likevel er det fortsatt 43 prosent av husholdningene som ikke har byttet kraftleverandør de siste fem årene.


Blant næringskundene går det imidlertid litt roligere for seg. Der var det en nedgang i bytteaktiviteten med 13 prosent.


Prisene på strømavtaler for norske sluttbrukere var dyrere i tredje kvartal 2016 sammenlignet med tilsvarende kvartal i foregående år.


Markedskommentar uke 45 2019

Denne uken har gradestokken krøpet langt ned på minussiden og det har fått direkte følger for spotprisene. Det toppet seg på onsdag med over 53 øre/kWh i gjennomsnitt for hele døgnet. I timen mellom 18 og 19 var timesprisen helt oppe på 85,7 øre/kWh. Årsaken til de høye prisene er kombinasjonen kaldt vær og lite vind.

Les mer

Markedskommentar uke 43 2019

Spotprisene i forrige uke på Østlandet i prisområde NO1 ble marginalt høyere enn uken før og endte på 36,4 øre/kWh. Denne uken er høyere priset og ser ut til å bli rundt 37,9 øre/kWh.

Les mer

NVE varsler gradvis innføring av effekttariffer

NVE vil lansere flere forskjellige modeller for effekttariffer, og disse kan innføres gradvis over flere år, ifølge et nytt forslag til innretning av nettleien som snart sendes ut på høring.

Les mer

Markedskommentar uke 42 2019

Prisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 36,3 øre/kWh. Denne uken ser ut til å bli marginalt lavere, rundt 36 øre/kWh.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?