08.01.2018

Mye nedbør ga mer energi enn normalt i 2017

(enerWE) I forrige uke ble det meldt at 2017 var en av Norges våteste år noensinne. Siden 1900 har det bare vært 5 år med mer regn enn i fjor.

Den massive nedbøren skapte neppe begeistring blant værsyke nordmenn, men det er ikke bare negativt. For strømproduksjonen og strømprisene var det gode nyheter ettersom Norges strøm stort sett kommer fra vannkraft.

enerWE tok kontakt med NVE for å høre hvor stort utslag det ga for vannkraftproduksjonen.

– I vinteren 2017 lå magasinfyllingen under median og 2016-nivå, men i løpet av året bedret seg pga. mer nedbør enn vanlig, skriver Haakon Seming Skaug, senioringeniør i energiavdelingen i NVE til enerWE.

Det er ikke slik at all nedbør kommer vannkraftverkene tilgode, men det har likefullt stor påvirkning på fyllingsgraden i vannmagasinene.

– I 2017 var nyttbart tilsig til vannkraftsystemet på 147,8 TWh som er 14,4 TWh høyere enn normalt, mens nedbørenergi var 22,4 TWh over normalt, skriver Seming Skau.

Skrevet av enerWE.

Bytte av strømmålere har vært en suksess

97 prosent av alle målepunkter i Norge har fått ny strømmåler per januar 2019, ifølge ny statusrapport fra NVE. Investeringskostnadene er også 1 milliard kroner lavere enn forventet.

Les mer

Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?