18.11.2014

Mot rekordbillig julestrøm

Strømprisene ved inngangen til desember ligger på juli-nivå. Det ser ut til å bli rekordbillig strøm i julen. Foto: Mona Adolfsen

Vi går inn i desember med rekordlave strømpriser. Fortsatt har tre leverandører standard variabel pris under 20 øre/kWh.

Mildt og vått vær har bidratt til å holde kraftprisene nede. Det gjenspeiles i strømprisene til sluttbruker. Det ser nå ut til å de lave prisene skal holde seg fremover, og det vil si en adventstid med uvanlig lave strømpriser.

Billigst på variabel pris blant de landsdekkende leverandørene på Konkurransetilsynets prisoversikt er fortsatt Oslokraft med 19,85 øre/kWh. Det er også lavere enn hva markedspris inklusive moms har vært så langt i november. Til sammenligning var den laveste variable prisen ved inngangen til desember i fjor på 34 øre/kWh, mens laveste pris den siste uken i året var 33,95 øre/kWh, viser prisoversikten til Konkurransetilsynet.

Store forskjeller

I år ligger altså prisene betydelig under fjorårets nivå. Det er imidlertid fortsatt store prisforskjeller blant de landsdekkende leverandørene. Dyrest av de landsdekkende er Fjordkraft med sitt produkt Fjordkraft Web til 42,99 øre/kWh i uke 49. Det er mer enn det dobbelte av hva kundene til både Oslokraft, Lærdal Energi og Ustekveikja (Skarvarennet 2015) betaler for samme produkt.

Europower
Mona Adolfsen

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer

Felles løsning for mobilbetaling i Europa

Hele sju ulike leverandører av betalingstjenester slår seg sammen for å forenkle mobilbetaling i Europa. Vipps er Norges "representant" i dette samarbeidet som blant annet skal bestå av den kinesiske kjempen Alipay.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?