18.11.2014

Mot rekordbillig julestrøm

Strømprisene ved inngangen til desember ligger på juli-nivå. Det ser ut til å bli rekordbillig strøm i julen. Foto: Mona Adolfsen

Vi går inn i desember med rekordlave strømpriser. Fortsatt har tre leverandører standard variabel pris under 20 øre/kWh.

Mildt og vått vær har bidratt til å holde kraftprisene nede. Det gjenspeiles i strømprisene til sluttbruker. Det ser nå ut til å de lave prisene skal holde seg fremover, og det vil si en adventstid med uvanlig lave strømpriser.

Billigst på variabel pris blant de landsdekkende leverandørene på Konkurransetilsynets prisoversikt er fortsatt Oslokraft med 19,85 øre/kWh. Det er også lavere enn hva markedspris inklusive moms har vært så langt i november. Til sammenligning var den laveste variable prisen ved inngangen til desember i fjor på 34 øre/kWh, mens laveste pris den siste uken i året var 33,95 øre/kWh, viser prisoversikten til Konkurransetilsynet.

Store forskjeller

I år ligger altså prisene betydelig under fjorårets nivå. Det er imidlertid fortsatt store prisforskjeller blant de landsdekkende leverandørene. Dyrest av de landsdekkende er Fjordkraft med sitt produkt Fjordkraft Web til 42,99 øre/kWh i uke 49. Det er mer enn det dobbelte av hva kundene til både Oslokraft, Lærdal Energi og Ustekveikja (Skarvarennet 2015) betaler for samme produkt.

Europower
Mona Adolfsen

Bytte av strømmålere har vært en suksess

97 prosent av alle målepunkter i Norge har fått ny strømmåler per januar 2019, ifølge ny statusrapport fra NVE. Investeringskostnadene er også 1 milliard kroner lavere enn forventet.

Les mer

Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?