18.11.2014

Mot rekordbillig julestrøm

Strømprisene ved inngangen til desember ligger på juli-nivå. Det ser ut til å bli rekordbillig strøm i julen. Foto: Mona Adolfsen

Vi går inn i desember med rekordlave strømpriser. Fortsatt har tre leverandører standard variabel pris under 20 øre/kWh.

Mildt og vått vær har bidratt til å holde kraftprisene nede. Det gjenspeiles i strømprisene til sluttbruker. Det ser nå ut til å de lave prisene skal holde seg fremover, og det vil si en adventstid med uvanlig lave strømpriser.

Billigst på variabel pris blant de landsdekkende leverandørene på Konkurransetilsynets prisoversikt er fortsatt Oslokraft med 19,85 øre/kWh. Det er også lavere enn hva markedspris inklusive moms har vært så langt i november. Til sammenligning var den laveste variable prisen ved inngangen til desember i fjor på 34 øre/kWh, mens laveste pris den siste uken i året var 33,95 øre/kWh, viser prisoversikten til Konkurransetilsynet.

Store forskjeller

I år ligger altså prisene betydelig under fjorårets nivå. Det er imidlertid fortsatt store prisforskjeller blant de landsdekkende leverandørene. Dyrest av de landsdekkende er Fjordkraft med sitt produkt Fjordkraft Web til 42,99 øre/kWh i uke 49. Det er mer enn det dobbelte av hva kundene til både Oslokraft, Lærdal Energi og Ustekveikja (Skarvarennet 2015) betaler for samme produkt.

Europower
Mona Adolfsen

Markedskommentar uke 43 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 21,5 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 19,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er 18,5 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Tilsvar til Forbrukerrådets pressemelding 21.10.2020

Forbrukerrådet sendte 21.10.2020 ut en pressemelding om at 29 strømselskap klages inn for ulovlige avtaler. Gudbrandsdal Energi AS ber Forbrukerrådet dementerer dette grunnet feilaktige opplysninger.

Les mer

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?