Hjem > Siste nytt > Mot rekordbillig julestrøm

Mot rekordbillig julestrøm

Thomas Gundersen
Publisert 18.11.2014, sist oppdatert 05.09.2017

Strømprisene ved inngangen til desember ligger på juli-nivå. Det ser ut til å bli rekordbillig strøm i julen. Foto: Mona Adolfsen

Vi går inn i desember med rekordlave strømpriser. Fortsatt har tre leverandører standard variabel pris under 20 øre/kWh.

Mildt og vått vær har bidratt til å holde kraftprisene nede. Det gjenspeiles i strømprisene til sluttbruker. Det ser nå ut til å de lave prisene skal holde seg fremover, og det vil si en adventstid med uvanlig lave strømpriser.

Billigst på variabel pris blant de landsdekkende leverandørene på Konkurransetilsynets prisoversikt er fortsatt Oslokraft med 19,85 øre/kWh. Det er også lavere enn hva markedspris inklusive moms har vært så langt i november. Til sammenligning var den laveste variable prisen ved inngangen til desember i fjor på 34 øre/kWh, mens laveste pris den siste uken i året var 33,95 øre/kWh, viser prisoversikten til Konkurransetilsynet.

Store forskjeller

I år ligger altså prisene betydelig under fjorårets nivå. Det er imidlertid fortsatt store prisforskjeller blant de landsdekkende leverandørene. Dyrest av de landsdekkende er Fjordkraft med sitt produkt Fjordkraft Web til 42,99 øre/kWh i uke 49. Det er mer enn det dobbelte av hva kundene til både Oslokraft, Lærdal Energi og Ustekveikja (Skarvarennet 2015) betaler for samme produkt.

Europower
Mona Adolfsen

Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?