06.01.2015

Markerer Strømmens dag 23. januar

Strømmens-dag_logo_CP.JPG (aktuelt)(Energi Norge) Strømmen er viktig i dag og blir enda viktigere i morgen, som del av klimaløsningen. Det er på tide at den får sin egen dag, mener Energi Norge.

– Egentlig er jo hver eneste dag strømmens dag, for vi klarer oss ikke uten. Men vi synes likevel det er på tide at strømmen får sin egen merkedag, hvor vi kan reflektere litt over hvor viktig den er blitt i livene våre, sier informasjonssjef Aslak Øverås i Energi Norge.

Uten strøm hadde vi verken hatt mobiltelefon, varmeovner, opplyste gater eller moderne sykehus. Strøm bringer folk ut av fattigdom. Og med klimaproblemene har fornybar energi fått en ny betydning, fordi den kan erstatte fossil energibruk og kutte farlige CO2-utslipp.

Fredag 23. januar 2015 markeres Strømmens dag for første gang i Norge. Energi Norge oppfordrer fornybarnæringen og alle andre som er opptatt av strøm, til å markere dagen i sosiale medier og på andre vis. Folk utfordres til å ta bilde av seg selv sammen med sin elektriske favorittdings og dele det på Instagram med emneord #strømglede. Og ellers dele opplevelser, bilder og filmer på Facebook-siden Strømmens dag.

Ideen kom fra Sverige, som feiret "Elens dag" 23. januar i år. Neste år blir det markeringer over hele Norden.

– Det er nok ikke tilfeldig at valget falt på januar. På denne tiden av året har vi ekstra stor glede av elektrisk lys og varme. Dessuten tilbringer vi mye tid hjemme, omgitt av tekniske hjelpemidler og underholdningsmaskiner som ikke hadde virket uten strøm, påpeker Øverås.

Visste du forresten at det er 115 internasjonale FN-dager, for alt fra barn og helse til trekkfugler, jazz og radiolytting? En vakker dag blir det kanskje plass til en internasjonal strømdag også.

Hele saken kan du lese på nettsidene til Energi Norge.

Tilsvar til Forbrukerrådets pressemelding 21.10.2020

Forbrukerrådet sendte 21.10.2020 ut en pressemelding om at 29 strømselskap klages inn for ulovlige avtaler. Gudbrandsdal Energi AS ber Forbrukerrådet dementerer dette grunnet feilaktige opplysninger.

Les mer

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Blir det flere år med lave priser?

Mer vannkraft, mer vindkraft og mer kjernekraft gjør at kraftprisene kan holde seg lave lenge.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?