06.01.2015

Markerer Strømmens dag 23. januar

Strømmens-dag_logo_CP.JPG (aktuelt)(Energi Norge) Strømmen er viktig i dag og blir enda viktigere i morgen, som del av klimaløsningen. Det er på tide at den får sin egen dag, mener Energi Norge.

– Egentlig er jo hver eneste dag strømmens dag, for vi klarer oss ikke uten. Men vi synes likevel det er på tide at strømmen får sin egen merkedag, hvor vi kan reflektere litt over hvor viktig den er blitt i livene våre, sier informasjonssjef Aslak Øverås i Energi Norge.

Uten strøm hadde vi verken hatt mobiltelefon, varmeovner, opplyste gater eller moderne sykehus. Strøm bringer folk ut av fattigdom. Og med klimaproblemene har fornybar energi fått en ny betydning, fordi den kan erstatte fossil energibruk og kutte farlige CO2-utslipp.

Fredag 23. januar 2015 markeres Strømmens dag for første gang i Norge. Energi Norge oppfordrer fornybarnæringen og alle andre som er opptatt av strøm, til å markere dagen i sosiale medier og på andre vis. Folk utfordres til å ta bilde av seg selv sammen med sin elektriske favorittdings og dele det på Instagram med emneord #strømglede. Og ellers dele opplevelser, bilder og filmer på Facebook-siden Strømmens dag.

Ideen kom fra Sverige, som feiret "Elens dag" 23. januar i år. Neste år blir det markeringer over hele Norden.

– Det er nok ikke tilfeldig at valget falt på januar. På denne tiden av året har vi ekstra stor glede av elektrisk lys og varme. Dessuten tilbringer vi mye tid hjemme, omgitt av tekniske hjelpemidler og underholdningsmaskiner som ikke hadde virket uten strøm, påpeker Øverås.

Visste du forresten at det er 115 internasjonale FN-dager, for alt fra barn og helse til trekkfugler, jazz og radiolytting? En vakker dag blir det kanskje plass til en internasjonal strømdag også.

Hele saken kan du lese på nettsidene til Energi Norge.

Rapport: Vind- og solkapasitet vil dobles i Sverige før 2030

Fornybarkapasiteten, ekskludert vannkraft, i Sverige er ventet å øke fra 14,8 GW i 2019 til 30,4 GW i 2030, ifølge en ny rapport fra Global Data.

Les mer

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?