06.01.2015

Markerer Strømmens dag 23. januar

Strømmens-dag_logo_CP.JPG (aktuelt)(Energi Norge) Strømmen er viktig i dag og blir enda viktigere i morgen, som del av klimaløsningen. Det er på tide at den får sin egen dag, mener Energi Norge.

– Egentlig er jo hver eneste dag strømmens dag, for vi klarer oss ikke uten. Men vi synes likevel det er på tide at strømmen får sin egen merkedag, hvor vi kan reflektere litt over hvor viktig den er blitt i livene våre, sier informasjonssjef Aslak Øverås i Energi Norge.

Uten strøm hadde vi verken hatt mobiltelefon, varmeovner, opplyste gater eller moderne sykehus. Strøm bringer folk ut av fattigdom. Og med klimaproblemene har fornybar energi fått en ny betydning, fordi den kan erstatte fossil energibruk og kutte farlige CO2-utslipp.

Fredag 23. januar 2015 markeres Strømmens dag for første gang i Norge. Energi Norge oppfordrer fornybarnæringen og alle andre som er opptatt av strøm, til å markere dagen i sosiale medier og på andre vis. Folk utfordres til å ta bilde av seg selv sammen med sin elektriske favorittdings og dele det på Instagram med emneord #strømglede. Og ellers dele opplevelser, bilder og filmer på Facebook-siden Strømmens dag.

Ideen kom fra Sverige, som feiret "Elens dag" 23. januar i år. Neste år blir det markeringer over hele Norden.

– Det er nok ikke tilfeldig at valget falt på januar. På denne tiden av året har vi ekstra stor glede av elektrisk lys og varme. Dessuten tilbringer vi mye tid hjemme, omgitt av tekniske hjelpemidler og underholdningsmaskiner som ikke hadde virket uten strøm, påpeker Øverås.

Visste du forresten at det er 115 internasjonale FN-dager, for alt fra barn og helse til trekkfugler, jazz og radiolytting? En vakker dag blir det kanskje plass til en internasjonal strømdag også.

Hele saken kan du lese på nettsidene til Energi Norge.

Bytte av strømmålere har vært en suksess

97 prosent av alle målepunkter i Norge har fått ny strømmåler per januar 2019, ifølge ny statusrapport fra NVE. Investeringskostnadene er også 1 milliard kroner lavere enn forventet.

Les mer

Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?