13.05.2015

Marked – Sommerprisene falt til nye bunnrekorder

(Montel) Kraftkontraktene for sommeren falt til nye bunnrekorder tirsdag, tynget av våtere værvarsler og en fallende systempris.

Juni-kontrakten endte på 18,75 EUR/MWh, ned 94 cent, mens juli-kontrakten falt med 65 cent til 16,80 EUR/MWh.

Prisene åpnet dagen beskjedent ned, men fallet skjøt fart da nye væroppdateringer utover dagen ble våtere, sier Marcus Dahlin, krafthandler i Bixia.

I tillegg ble systemprisen for onsdag svakere enn ventet på 20,59 EUR/MWh, ned 2,65 euro fra tirsdag.

Ulike modeller varsler mellom 3,1 og 6 TWh med nedbørsenergi de neste ti dagene i Norge og Sverige, mot normalt 3,4 TWh for årstiden, ifølge SMHI.

Varslene er samtidig nærmere tre gradere kaldere enn normalt, noe som betyr at mer av snøsmeltingen vil skje i juni og juli.

Q3-kontrakten falt også til en ny rekordlav sluttpris på 20,00 EUR/MWh, ned 55 cent fra tirsdag. Kontrakten har falt 13 prosent så langt i mai.

Risikoen nå er at prisene har falt så mye at det ikke skal så mye til før man får en motreaksjon, sier Peter Dentler, krafthandler i Telge.

Han viser blant annet til at Q3-kontrakten handles hele 9 EUR/MWh under marginalkostnaden for kullkraft.

Olav Vilnes
olav@montel.no

Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer

Norsk Kundebarometer 2019

Gudbrandsdal Energi ble for 9. gang kåret til å ha landets mest fornøyde strømkunder. Selskapet fikk hele 4 stjerner i 2019-undersøkelsen. Forskningsprosjektet Norsk Kundebarometer ved Handelshøyskolen BI har i over tjue år målt kundetilfredshet og lojalitet blant norske forbrukere.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?