13.05.2015

Marked – Sommerprisene falt til nye bunnrekorder

(Montel) Kraftkontraktene for sommeren falt til nye bunnrekorder tirsdag, tynget av våtere værvarsler og en fallende systempris.

Juni-kontrakten endte på 18,75 EUR/MWh, ned 94 cent, mens juli-kontrakten falt med 65 cent til 16,80 EUR/MWh.

Prisene åpnet dagen beskjedent ned, men fallet skjøt fart da nye væroppdateringer utover dagen ble våtere, sier Marcus Dahlin, krafthandler i Bixia.

I tillegg ble systemprisen for onsdag svakere enn ventet på 20,59 EUR/MWh, ned 2,65 euro fra tirsdag.

Ulike modeller varsler mellom 3,1 og 6 TWh med nedbørsenergi de neste ti dagene i Norge og Sverige, mot normalt 3,4 TWh for årstiden, ifølge SMHI.

Varslene er samtidig nærmere tre gradere kaldere enn normalt, noe som betyr at mer av snøsmeltingen vil skje i juni og juli.

Q3-kontrakten falt også til en ny rekordlav sluttpris på 20,00 EUR/MWh, ned 55 cent fra tirsdag. Kontrakten har falt 13 prosent så langt i mai.

Risikoen nå er at prisene har falt så mye at det ikke skal så mye til før man får en motreaksjon, sier Peter Dentler, krafthandler i Telge.

Han viser blant annet til at Q3-kontrakten handles hele 9 EUR/MWh under marginalkostnaden for kullkraft.

Olav Vilnes
olav@montel.no

Tilsvar til Forbrukerrådets pressemelding 21.10.2020

Forbrukerrådet sendte 21.10.2020 ut en pressemelding om at 29 strømselskap klages inn for ulovlige avtaler. Gudbrandsdal Energi AS ber Forbrukerrådet dementerer dette grunnet feilaktige opplysninger.

Les mer

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Blir det flere år med lave priser?

Mer vannkraft, mer vindkraft og mer kjernekraft gjør at kraftprisene kan holde seg lave lenge.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?