30.06.2014

Lviv ute av OL-kampen

DSC_2736Oslo (NTB): Den ukrainske byen Lviv trekker søknaden for vinter-OL 2022. Foto. Jan Jansrud Gudbrandsdal Energi.

Det betyr at kun Oslo, Beijing og Almaty står igjen som potensielle søkere.

Lviv sikter seg heller inn mot vinterlekene i 2026.

– Etter samtaler mellom IOK-president Thomas Bach, statsminister Arsenij Jatsenjuk og lederen av Ukrainas OL-komité, Sergej Bubka, er en blitt enig om at Lviv skal flytte fokus til OL 2026 og ikke fortsette søkerprosessen for 2022, het det i en melding på olympic.org.

Samtalene kom i stand som følge av urolighetene i Ukraina. Landet har også økonomiske utfordringer.

– Dette var ventet. De ville neppe vært med videre når IOK velger kandidatbyer 7. juli til neste søkerrunde. De har noen utfordringer i Ukraina nå, sier idrettspresident Børre Rognlien til NTB.

Full av energi

Han er full av energi når det gjelder å overtale norske politikere til å si ja til at Oslo skal få statsgaranti.

– Det er lettere å se hva dette dreier seg om nå som Lviv hopper av. Det er ikke slik at OL 2022 ikke blir arrangert. Det handler om hvor. Nå går vi over i en fase hvor det blir trippellandskamp mellom Norge, Kina og Kasakhstan, sier Rognlien.

– Vi konkurrer mot land med mindre innslag av folkeavstemninger og galluper, påpeker Rognlien.

Han gleder seg over at flere markante skikkelser i Norge er kommet på banen for å støtte en norsk søknad. En rekke finansfolk i Norge står klare til å spytte inn milliarder.

Nå håper han hele den norske idrettsbevegelsen samlet kan sette inn det siste rykket og sørge for at statsgarantien kommer og at Oslo blir offisiell søkerby.

– Det er synd at bare tre søkere er igjen. Jeg hadde foretrukket seks-sju, sier Norges IOK-medlem Gerhard Heiberg til NRK.

Takker IOK

Nå mener man heller at 2026 kan være et viktig verktøy for økonomisk vekst i den tidligere Sovjet-republikken.

– Vi ønsker å takke IOK for deres hjelp og forståelse, samt for deres store innsats for ukrainske utøvere både moralsk og finansielt, sier Buba.

I helgen uttalte Høyre-topp Svein Harberg at «håpet er i ferd med å forsvinne» for Oslo-OL. (©NTB)Rapport: Vind- og solkapasitet vil dobles i Sverige før 2030

Fornybarkapasiteten, ekskludert vannkraft, i Sverige er ventet å øke fra 14,8 GW i 2019 til 30,4 GW i 2030, ifølge en ny rapport fra Global Data.

Les mer

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?