Hjem > Siste nytt > Lviv ute av OL-kampen

Lviv ute av OL-kampen

Publisert 30.06.2014, sist oppdatert 05.09.2017

DSC_2736Oslo (NTB): Den ukrainske byen Lviv trekker søknaden for vinter-OL 2022. Foto. Jan Jansrud Gudbrandsdal Energi.

Det betyr at kun Oslo, Beijing og Almaty står igjen som potensielle søkere.

Lviv sikter seg heller inn mot vinterlekene i 2026.

– Etter samtaler mellom IOK-president Thomas Bach, statsminister Arsenij Jatsenjuk og lederen av Ukrainas OL-komité, Sergej Bubka, er en blitt enig om at Lviv skal flytte fokus til OL 2026 og ikke fortsette søkerprosessen for 2022, het det i en melding på olympic.org.

Samtalene kom i stand som følge av urolighetene i Ukraina. Landet har også økonomiske utfordringer.

– Dette var ventet. De ville neppe vært med videre når IOK velger kandidatbyer 7. juli til neste søkerrunde. De har noen utfordringer i Ukraina nå, sier idrettspresident Børre Rognlien til NTB.

Full av energi

Han er full av energi når det gjelder å overtale norske politikere til å si ja til at Oslo skal få statsgaranti.

– Det er lettere å se hva dette dreier seg om nå som Lviv hopper av. Det er ikke slik at OL 2022 ikke blir arrangert. Det handler om hvor. Nå går vi over i en fase hvor det blir trippellandskamp mellom Norge, Kina og Kasakhstan, sier Rognlien.

– Vi konkurrer mot land med mindre innslag av folkeavstemninger og galluper, påpeker Rognlien.

Han gleder seg over at flere markante skikkelser i Norge er kommet på banen for å støtte en norsk søknad. En rekke finansfolk i Norge står klare til å spytte inn milliarder.

Nå håper han hele den norske idrettsbevegelsen samlet kan sette inn det siste rykket og sørge for at statsgarantien kommer og at Oslo blir offisiell søkerby.

– Det er synd at bare tre søkere er igjen. Jeg hadde foretrukket seks-sju, sier Norges IOK-medlem Gerhard Heiberg til NRK.

Takker IOK

Nå mener man heller at 2026 kan være et viktig verktøy for økonomisk vekst i den tidligere Sovjet-republikken.

– Vi ønsker å takke IOK for deres hjelp og forståelse, samt for deres store innsats for ukrainske utøvere både moralsk og finansielt, sier Buba.

I helgen uttalte Høyre-topp Svein Harberg at «håpet er i ferd med å forsvinne» for Oslo-OL. (©NTB)Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?