30.06.2014

Lviv ute av OL-kampen

DSC_2736Oslo (NTB): Den ukrainske byen Lviv trekker søknaden for vinter-OL 2022. Foto. Jan Jansrud Gudbrandsdal Energi.

Det betyr at kun Oslo, Beijing og Almaty står igjen som potensielle søkere.

Lviv sikter seg heller inn mot vinterlekene i 2026.

– Etter samtaler mellom IOK-president Thomas Bach, statsminister Arsenij Jatsenjuk og lederen av Ukrainas OL-komité, Sergej Bubka, er en blitt enig om at Lviv skal flytte fokus til OL 2026 og ikke fortsette søkerprosessen for 2022, het det i en melding på olympic.org.

Samtalene kom i stand som følge av urolighetene i Ukraina. Landet har også økonomiske utfordringer.

– Dette var ventet. De ville neppe vært med videre når IOK velger kandidatbyer 7. juli til neste søkerrunde. De har noen utfordringer i Ukraina nå, sier idrettspresident Børre Rognlien til NTB.

Full av energi

Han er full av energi når det gjelder å overtale norske politikere til å si ja til at Oslo skal få statsgaranti.

– Det er lettere å se hva dette dreier seg om nå som Lviv hopper av. Det er ikke slik at OL 2022 ikke blir arrangert. Det handler om hvor. Nå går vi over i en fase hvor det blir trippellandskamp mellom Norge, Kina og Kasakhstan, sier Rognlien.

– Vi konkurrer mot land med mindre innslag av folkeavstemninger og galluper, påpeker Rognlien.

Han gleder seg over at flere markante skikkelser i Norge er kommet på banen for å støtte en norsk søknad. En rekke finansfolk i Norge står klare til å spytte inn milliarder.

Nå håper han hele den norske idrettsbevegelsen samlet kan sette inn det siste rykket og sørge for at statsgarantien kommer og at Oslo blir offisiell søkerby.

– Det er synd at bare tre søkere er igjen. Jeg hadde foretrukket seks-sju, sier Norges IOK-medlem Gerhard Heiberg til NRK.

Takker IOK

Nå mener man heller at 2026 kan være et viktig verktøy for økonomisk vekst i den tidligere Sovjet-republikken.

– Vi ønsker å takke IOK for deres hjelp og forståelse, samt for deres store innsats for ukrainske utøvere både moralsk og finansielt, sier Buba.

I helgen uttalte Høyre-topp Svein Harberg at «håpet er i ferd med å forsvinne» for Oslo-OL. (©NTB)Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Blir det flere år med lave priser?

Mer vannkraft, mer vindkraft og mer kjernekraft gjør at kraftprisene kan holde seg lave lenge.

Les mer

Markedskommentar uke 40 2020

Strømmarkedet har lagt bak seg en stabil uke der prisen på Østlandet i prisområde NO1 i gjennomsnitt ser ut til å bli rundt 2,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er rundt 6 øre/kWh.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?