30.06.2014

Lviv ute av OL-kampen

DSC_2736Oslo (NTB): Den ukrainske byen Lviv trekker søknaden for vinter-OL 2022. Foto. Jan Jansrud Gudbrandsdal Energi.

Det betyr at kun Oslo, Beijing og Almaty står igjen som potensielle søkere.

Lviv sikter seg heller inn mot vinterlekene i 2026.

– Etter samtaler mellom IOK-president Thomas Bach, statsminister Arsenij Jatsenjuk og lederen av Ukrainas OL-komité, Sergej Bubka, er en blitt enig om at Lviv skal flytte fokus til OL 2026 og ikke fortsette søkerprosessen for 2022, het det i en melding på olympic.org.

Samtalene kom i stand som følge av urolighetene i Ukraina. Landet har også økonomiske utfordringer.

– Dette var ventet. De ville neppe vært med videre når IOK velger kandidatbyer 7. juli til neste søkerrunde. De har noen utfordringer i Ukraina nå, sier idrettspresident Børre Rognlien til NTB.

Full av energi

Han er full av energi når det gjelder å overtale norske politikere til å si ja til at Oslo skal få statsgaranti.

– Det er lettere å se hva dette dreier seg om nå som Lviv hopper av. Det er ikke slik at OL 2022 ikke blir arrangert. Det handler om hvor. Nå går vi over i en fase hvor det blir trippellandskamp mellom Norge, Kina og Kasakhstan, sier Rognlien.

– Vi konkurrer mot land med mindre innslag av folkeavstemninger og galluper, påpeker Rognlien.

Han gleder seg over at flere markante skikkelser i Norge er kommet på banen for å støtte en norsk søknad. En rekke finansfolk i Norge står klare til å spytte inn milliarder.

Nå håper han hele den norske idrettsbevegelsen samlet kan sette inn det siste rykket og sørge for at statsgarantien kommer og at Oslo blir offisiell søkerby.

– Det er synd at bare tre søkere er igjen. Jeg hadde foretrukket seks-sju, sier Norges IOK-medlem Gerhard Heiberg til NRK.

Takker IOK

Nå mener man heller at 2026 kan være et viktig verktøy for økonomisk vekst i den tidligere Sovjet-republikken.

– Vi ønsker å takke IOK for deres hjelp og forståelse, samt for deres store innsats for ukrainske utøvere både moralsk og finansielt, sier Buba.

I helgen uttalte Høyre-topp Svein Harberg at «håpet er i ferd med å forsvinne» for Oslo-OL. (©NTB)Markedskommentar uke 45 2019

Denne uken har gradestokken krøpet langt ned på minussiden og det har fått direkte følger for spotprisene. Det toppet seg på onsdag med over 53 øre/kWh i gjennomsnitt for hele døgnet. I timen mellom 18 og 19 var timesprisen helt oppe på 85,7 øre/kWh. Årsaken til de høye prisene er kombinasjonen kaldt vær og lite vind.

Les mer

Markedskommentar uke 43 2019

Spotprisene i forrige uke på Østlandet i prisområde NO1 ble marginalt høyere enn uken før og endte på 36,4 øre/kWh. Denne uken er høyere priset og ser ut til å bli rundt 37,9 øre/kWh.

Les mer

NVE varsler gradvis innføring av effekttariffer

NVE vil lansere flere forskjellige modeller for effekttariffer, og disse kan innføres gradvis over flere år, ifølge et nytt forslag til innretning av nettleien som snart sendes ut på høring.

Les mer

Markedskommentar uke 42 2019

Prisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 36,3 øre/kWh. Denne uken ser ut til å bli marginalt lavere, rundt 36 øre/kWh.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?