30.06.2014

Lviv ute av OL-kampen

DSC_2736Oslo (NTB): Den ukrainske byen Lviv trekker søknaden for vinter-OL 2022. Foto. Jan Jansrud Gudbrandsdal Energi.

Det betyr at kun Oslo, Beijing og Almaty står igjen som potensielle søkere.

Lviv sikter seg heller inn mot vinterlekene i 2026.

– Etter samtaler mellom IOK-president Thomas Bach, statsminister Arsenij Jatsenjuk og lederen av Ukrainas OL-komité, Sergej Bubka, er en blitt enig om at Lviv skal flytte fokus til OL 2026 og ikke fortsette søkerprosessen for 2022, het det i en melding på olympic.org.

Samtalene kom i stand som følge av urolighetene i Ukraina. Landet har også økonomiske utfordringer.

– Dette var ventet. De ville neppe vært med videre når IOK velger kandidatbyer 7. juli til neste søkerrunde. De har noen utfordringer i Ukraina nå, sier idrettspresident Børre Rognlien til NTB.

Full av energi

Han er full av energi når det gjelder å overtale norske politikere til å si ja til at Oslo skal få statsgaranti.

– Det er lettere å se hva dette dreier seg om nå som Lviv hopper av. Det er ikke slik at OL 2022 ikke blir arrangert. Det handler om hvor. Nå går vi over i en fase hvor det blir trippellandskamp mellom Norge, Kina og Kasakhstan, sier Rognlien.

– Vi konkurrer mot land med mindre innslag av folkeavstemninger og galluper, påpeker Rognlien.

Han gleder seg over at flere markante skikkelser i Norge er kommet på banen for å støtte en norsk søknad. En rekke finansfolk i Norge står klare til å spytte inn milliarder.

Nå håper han hele den norske idrettsbevegelsen samlet kan sette inn det siste rykket og sørge for at statsgarantien kommer og at Oslo blir offisiell søkerby.

– Det er synd at bare tre søkere er igjen. Jeg hadde foretrukket seks-sju, sier Norges IOK-medlem Gerhard Heiberg til NRK.

Takker IOK

Nå mener man heller at 2026 kan være et viktig verktøy for økonomisk vekst i den tidligere Sovjet-republikken.

– Vi ønsker å takke IOK for deres hjelp og forståelse, samt for deres store innsats for ukrainske utøvere både moralsk og finansielt, sier Buba.

I helgen uttalte Høyre-topp Svein Harberg at «håpet er i ferd med å forsvinne» for Oslo-OL. (©NTB)Markedskommentar uke 2 2021

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 54,9 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 57 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er 52 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Markedskommentar uke 1 2021

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 25,1 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 56 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er 53 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Markedskommentar uke 51 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 26,9 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 22,3 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er 18 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Markedskommentar uke 50 2020

Gjennomsnittlig spotpris for Østlandet (NO1) denne uken ser ut til å bli rundt 27 øre/kWh. Kommende uke ser spotprisen ut til å bli rundt 20 øre/kWh da det er ventet noe høyere temperaturer og høyere vindkraftproduksjon.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?