15.09.2014

Lettlurte strømkunder?

doc_3_3896Kilde Energibransjen.no
Fredagskommentar:Tore Halvorsen

Som strømkunder lar vi oss overbevise av «gullkantede» argumenter. Den lille skriften er lett å glemme når vi inngår strømprisavtaler.

Nordmenn skifter strømleverandør som aldri før. I 2013 var det 380 000 av oss som gjorde det. Til sammenligning ligger andre tjenesteleverandører, som teleoperatører og banker, langt etter. Men hva vet vi egentlig om hva vi bytter fra og til?

Det er liten grunn til å tro at de fleste av oss er spesielt bevisste strømkunder. Mange leverandørskifter skjer på impuls, gjerne i møte med pågående selgere utenfor kjøpesentre eller  tilsvarende på telefonen. Registeret av argumenter for å få oss på kroken er tilnærmet grenseløst. Kontrakter undertegnes uten at vi tar oss bryet med å lese innholdet. Det kan bli en dyrkjøpt erfaring.

For undertegnede kostet det 1500 kroner å skifte strømleverandør. Om jeg hadde lest kontrakten hadde det neppe skjedd. Det som står skrevet med liten skrift bryr selgerne seg lite om. For å sikre sin egen provisjon gjelder det å gjøre tilbudet så attraktivt som mulig. Der og da blir det så som så med kontrollen av at det reelle innholdet i kontrakten er i samsvar med den «gullkantede» argumentasjonen.

Les også: Vil ha alle strømavtaler inn i strømprisportalen

Nå foreslår NVE at alle strømavtaler, både i og utenfor Konkurransetilsynets liste, skal inn i en samlende strømprisportal. Det gir oss muligheter til å sammenligne vår egen avtale med andre. I utgangspunktet er dette et godt og betimelig tiltak. Et viktig formål er å gjøre oss til mer bevisste strømkunder. Men med dagens lave strømpriser er det neppe mange som kommer til å ta dype dykk i strømprisportalen. Det er først når prisene fyker til himmels at det kan lønne seg å finsikte virvaret av avtaler i strømmarkedet. God helg!

Emneord (TAGS):  NVE    Strømmarked    Forbrukerrådet    OBOS    HuseierneMarkedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer

Norsk Kundebarometer 2019

Gudbrandsdal Energi ble for 9. gang kåret til å ha landets mest fornøyde strømkunder. Selskapet fikk hele 4 stjerner i 2019-undersøkelsen. Forskningsprosjektet Norsk Kundebarometer ved Handelshøyskolen BI har i over tjue år målt kundetilfredshet og lojalitet blant norske forbrukere.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?