Hjem > Siste nytt > KrF reagerer på gassturbiner på Utsirahøyden

KrF reagerer på gassturbiner på Utsirahøyden

Publisert 27.06.2014, sist oppdatert 05.09.2017

Gassturbin

Oslo (NTB): Statoil har tegnet inn en ekstra gassturbin på Johan Sverdrup-feltet, ifølge Upstream. Selskapet avviser at det forsøker å omgå kravet om elektrifisering av Utsirahøyden.

 

Kilder opplyser til bransjenettstedet Upstream at Statoils planer og dokumenter knyttet til Sverdrup-feltet omfatter to gassdrevne turbiner, hver med en kapasitet på 30 megawatt – og med den siste som reservegenerator.

 

Ifølge Statoil var reservegeneratoren en del av en tidligere utredning, som ble gjennomført for å unngå forsinkelser. Den andre turbinen er ifølge selskapet ikke med i den beslutningen som nå er tatt, der hovedkraften på 100 megawatt skal komme via strømkabel fra land.

 

Kjell Ingolf Ropstad, KrFs energipolitiske talsmann, har reagert på turbinplanene og sendte ifølge Upstream et brev til olje- og energiminister Tord Lien (Frp). Ropstad mener Statoil har holdt planene skjult og at dette bryter med stortingsavtalen om elektrifisering fra land.

 

– Kan statsråden bekrefte at han vil følge opp Stortingets vedtak slik at PUD (plan for utbygging og drift av en petroleumsforekomst, red.anm.) for Sverdrup ikke vil inneholde turbiner, men at hele områdets kraftbehov dekkes med kraft fra land? skriver KrFs stortingsrepresentant. (©NTB)

Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?