27.06.2014

KrF reagerer på gassturbiner på Utsirahøyden

Gassturbin

Oslo (NTB): Statoil har tegnet inn en ekstra gassturbin på Johan Sverdrup-feltet, ifølge Upstream. Selskapet avviser at det forsøker å omgå kravet om elektrifisering av Utsirahøyden.

 

Kilder opplyser til bransjenettstedet Upstream at Statoils planer og dokumenter knyttet til Sverdrup-feltet omfatter to gassdrevne turbiner, hver med en kapasitet på 30 megawatt – og med den siste som reservegenerator.

 

Ifølge Statoil var reservegeneratoren en del av en tidligere utredning, som ble gjennomført for å unngå forsinkelser. Den andre turbinen er ifølge selskapet ikke med i den beslutningen som nå er tatt, der hovedkraften på 100 megawatt skal komme via strømkabel fra land.

 

Kjell Ingolf Ropstad, KrFs energipolitiske talsmann, har reagert på turbinplanene og sendte ifølge Upstream et brev til olje- og energiminister Tord Lien (Frp). Ropstad mener Statoil har holdt planene skjult og at dette bryter med stortingsavtalen om elektrifisering fra land.

 

– Kan statsråden bekrefte at han vil følge opp Stortingets vedtak slik at PUD (plan for utbygging og drift av en petroleumsforekomst, red.anm.) for Sverdrup ikke vil inneholde turbiner, men at hele områdets kraftbehov dekkes med kraft fra land? skriver KrFs stortingsrepresentant. (©NTB)

Bytte av strømmålere har vært en suksess

97 prosent av alle målepunkter i Norge har fått ny strømmåler per januar 2019, ifølge ny statusrapport fra NVE. Investeringskostnadene er også 1 milliard kroner lavere enn forventet.

Les mer

Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?