27.06.2014

KrF reagerer på gassturbiner på Utsirahøyden

Gassturbin

Oslo (NTB): Statoil har tegnet inn en ekstra gassturbin på Johan Sverdrup-feltet, ifølge Upstream. Selskapet avviser at det forsøker å omgå kravet om elektrifisering av Utsirahøyden.

 

Kilder opplyser til bransjenettstedet Upstream at Statoils planer og dokumenter knyttet til Sverdrup-feltet omfatter to gassdrevne turbiner, hver med en kapasitet på 30 megawatt – og med den siste som reservegenerator.

 

Ifølge Statoil var reservegeneratoren en del av en tidligere utredning, som ble gjennomført for å unngå forsinkelser. Den andre turbinen er ifølge selskapet ikke med i den beslutningen som nå er tatt, der hovedkraften på 100 megawatt skal komme via strømkabel fra land.

 

Kjell Ingolf Ropstad, KrFs energipolitiske talsmann, har reagert på turbinplanene og sendte ifølge Upstream et brev til olje- og energiminister Tord Lien (Frp). Ropstad mener Statoil har holdt planene skjult og at dette bryter med stortingsavtalen om elektrifisering fra land.

 

– Kan statsråden bekrefte at han vil følge opp Stortingets vedtak slik at PUD (plan for utbygging og drift av en petroleumsforekomst, red.anm.) for Sverdrup ikke vil inneholde turbiner, men at hele områdets kraftbehov dekkes med kraft fra land? skriver KrFs stortingsrepresentant. (©NTB)

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Blir det flere år med lave priser?

Mer vannkraft, mer vindkraft og mer kjernekraft gjør at kraftprisene kan holde seg lave lenge.

Les mer

Markedskommentar uke 40 2020

Strømmarkedet har lagt bak seg en stabil uke der prisen på Østlandet i prisområde NO1 i gjennomsnitt ser ut til å bli rundt 2,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er rundt 6 øre/kWh.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?