24.02.2015

Kraftbransjens omdømme øker

(Montel) Omdømmet til kraftbransjen lå på 58 av 100 mulige poeng i det siste Energibarometeret fra TNS Gallup.

Det er ett poeng over en tilsvarende måling i desember, som da var det høyeste nivået som var målt siden målingene startet i 2002, kommer det frem i en pressemelding.

På tilsvarende måling i februar 2014 fikk næringen en poengsum på 56.

Viktige årsaker til omdømmeløftet er at strømkundene stoler mer på prispolitikken i næringen, at de har større tillit til informasjonen de mottar og at de har et bedre inntrykk av næringen som innovativ og nytenkende, skriver TNS Gallup i meldingen.

De skriver også at selskapene på Sør- og Vestlandet samt lengst nord i landet gjør det best på målingen.

Det skjer i kjølvannet av at uvær har gitt omfattende strømbrudd i Nord-Norge. Forbrukernes tilbakemelding tyder på at selskapene i nord har håndtert disse utfordringene på en god måte, ifølge Gallup.

Økningen i omdømme kommer på et tidspunkt der kraftprisene har holdt seg lave en lang periode. Gallup har tidligere påvist en klar sammenheng mellom høye priser og omdømmet til bransjen.

 

Olav Vilnes
olav@montel.no

Markedskommentar uke 41 2019

Denne uken startet med en høy systempris på hele 44,1 øre/kWh, den høyeste systemprisen på nesten seks måneder. Lite vind, lavt tilsig kombinert med lave temperaturer som resulterte i høyt forbruk var årsaken til den høye systemprisen.

Les mer

Flytende vindkraft opptil fem ganger dyrere enn landvind

Norgessjef Ben Bjørke i Siemens Gamesa mener det er realistisk med bunnfast havvind på norsk sokkel, men at det er behov for stor skala dersom en skal få ned kostnadene for flytende havvind.

Les mer

Regjeringen jekker elavgiften til 16,13 øre/kWh

Etter å ha kuttet elavgiften med ett øre i statsbudsjettet i fjor, vil regjeringen nå øke avgiften med 1,9 prosent til 16,13 øre/kWh.

Les mer

Markedskommentar uke 40 2019

I forrige uke ble gjennomsnittsprisen for Østlandet (NO1) 31,4 øre/kWh, denne uken blir prisen rundt 35 øre/kWh som for det meste skyldes høyere forbruk etter hvert som gradestokken kryper mot kuldegrader.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?