24.02.2015

Kraftbransjens omdømme øker

(Montel) Omdømmet til kraftbransjen lå på 58 av 100 mulige poeng i det siste Energibarometeret fra TNS Gallup.

Det er ett poeng over en tilsvarende måling i desember, som da var det høyeste nivået som var målt siden målingene startet i 2002, kommer det frem i en pressemelding.

På tilsvarende måling i februar 2014 fikk næringen en poengsum på 56.

Viktige årsaker til omdømmeløftet er at strømkundene stoler mer på prispolitikken i næringen, at de har større tillit til informasjonen de mottar og at de har et bedre inntrykk av næringen som innovativ og nytenkende, skriver TNS Gallup i meldingen.

De skriver også at selskapene på Sør- og Vestlandet samt lengst nord i landet gjør det best på målingen.

Det skjer i kjølvannet av at uvær har gitt omfattende strømbrudd i Nord-Norge. Forbrukernes tilbakemelding tyder på at selskapene i nord har håndtert disse utfordringene på en god måte, ifølge Gallup.

Økningen i omdømme kommer på et tidspunkt der kraftprisene har holdt seg lave en lang periode. Gallup har tidligere påvist en klar sammenheng mellom høye priser og omdømmet til bransjen.

 

Olav Vilnes
olav@montel.no

Bytte av strømmålere har vært en suksess

97 prosent av alle målepunkter i Norge har fått ny strømmåler per januar 2019, ifølge ny statusrapport fra NVE. Investeringskostnadene er også 1 milliard kroner lavere enn forventet.

Les mer

Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?