24.02.2015

Kraftbransjens omdømme øker

(Montel) Omdømmet til kraftbransjen lå på 58 av 100 mulige poeng i det siste Energibarometeret fra TNS Gallup.

Det er ett poeng over en tilsvarende måling i desember, som da var det høyeste nivået som var målt siden målingene startet i 2002, kommer det frem i en pressemelding.

På tilsvarende måling i februar 2014 fikk næringen en poengsum på 56.

Viktige årsaker til omdømmeløftet er at strømkundene stoler mer på prispolitikken i næringen, at de har større tillit til informasjonen de mottar og at de har et bedre inntrykk av næringen som innovativ og nytenkende, skriver TNS Gallup i meldingen.

De skriver også at selskapene på Sør- og Vestlandet samt lengst nord i landet gjør det best på målingen.

Det skjer i kjølvannet av at uvær har gitt omfattende strømbrudd i Nord-Norge. Forbrukernes tilbakemelding tyder på at selskapene i nord har håndtert disse utfordringene på en god måte, ifølge Gallup.

Økningen i omdømme kommer på et tidspunkt der kraftprisene har holdt seg lave en lang periode. Gallup har tidligere påvist en klar sammenheng mellom høye priser og omdømmet til bransjen.

 

Olav Vilnes
olav@montel.no

Markedskommentar uke 43 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 21,5 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 19,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er 18,5 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Tilsvar til Forbrukerrådets pressemelding 21.10.2020

Forbrukerrådet sendte 21.10.2020 ut en pressemelding om at 29 strømselskap klages inn for ulovlige avtaler. Gudbrandsdal Energi AS ber Forbrukerrådet dementerer dette grunnet feilaktige opplysninger.

Les mer

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?