24.02.2015

Kraftbransjens omdømme øker

(Montel) Omdømmet til kraftbransjen lå på 58 av 100 mulige poeng i det siste Energibarometeret fra TNS Gallup.

Det er ett poeng over en tilsvarende måling i desember, som da var det høyeste nivået som var målt siden målingene startet i 2002, kommer det frem i en pressemelding.

På tilsvarende måling i februar 2014 fikk næringen en poengsum på 56.

Viktige årsaker til omdømmeløftet er at strømkundene stoler mer på prispolitikken i næringen, at de har større tillit til informasjonen de mottar og at de har et bedre inntrykk av næringen som innovativ og nytenkende, skriver TNS Gallup i meldingen.

De skriver også at selskapene på Sør- og Vestlandet samt lengst nord i landet gjør det best på målingen.

Det skjer i kjølvannet av at uvær har gitt omfattende strømbrudd i Nord-Norge. Forbrukernes tilbakemelding tyder på at selskapene i nord har håndtert disse utfordringene på en god måte, ifølge Gallup.

Økningen i omdømme kommer på et tidspunkt der kraftprisene har holdt seg lave en lang periode. Gallup har tidligere påvist en klar sammenheng mellom høye priser og omdømmet til bransjen.

 

Olav Vilnes
olav@montel.no

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer

Felles løsning for mobilbetaling i Europa

Hele sju ulike leverandører av betalingstjenester slår seg sammen for å forenkle mobilbetaling i Europa. Vipps er Norges "representant" i dette samarbeidet som blant annet skal bestå av den kinesiske kjempen Alipay.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?