10.07.2014

KLP vil ha mer kraft

Kommunikasjonsdirektør+Ole+Jacop+Frich+i+KLPEuropower. Stein Arild Iglebaek.

KLP har investert betydelige summer i kraftbransjen, og kommunikasjonsdirektør Ole Jacop Frich sier at pensjonskassen gjerne fortsetter med det.

Det var KLP som kjøpte aksjene i Hafslund som Østfold Energi solgte 30. juni. Og KLP investerer gjerne mer i kraftbransjen.

Det fremgår av en aksjonæroversikt i Hafslund at det var KLP som kjøpte de 5,2 millionene A-aksjene i Hafslund fra Østfold Energi. Kursen var 50 kroner per aksje. I tillegg har KLP kjøpt B-aksjer i Hafslund for 120 millioner kroner fra fondet Odin, forteller kommunikasjonsdirektør Ole Jacob Frich i KLP.

– Bakgrunnen for kjøpet er at vi lenge har ønsket å komme tyngre inn i kraftbransjen, og at vi har tro på Hafslund. Over tid har vi også investert betydelige midler i bransjen, sier Frich.

I slutten av mars kjøpte KLP 15 prosent av Ringerikskraft for om lag 135 millioner. I 2012 kjøpte KLP en tilsvarende andel i Tussa for drøyt 300 millioner, og samme år kjøpte KLP 15 prosent av aksjene i Trønderenergi Nett for 310 millioner.

Etter transaksjonen er KLP tredje største aksjonær i Hafslund med 2,67 prosent av aksjene. Oslo kommune har 53,73 prosent og Fortum har 34,10 prosent.

 

Vil investere mer

– Kraftnæringen er langsiktig og bærekraftig, noe som passer godt med våre verdier. Dessuten har bransjen over tid levert god avkastning, framholder Frich.

– Men nå er kraftprisen mye lavere enn tidligere, og den spås å være lav i mange år fremover. Skal ikke morgendagens pensjonister også ha avkastning på midlene?

– Vi føler oss trygge på at selskapene vil levere god avkastning også fremover. Det har de gjort historisk, og vi har et langt perspektiv på investeringene, sier Frich.

Det hører med til historien at KLP har behov for å plassere mye penger. Bare de to siste årene har pensjonsinnskuddene økt med 100 milliarder kroner.

Varsler endringer i strømprisportalen før jul

Forbrukerrådet tar grep for å hindre at lokkeavtaler kommer på topp på portalen Strømpris.no, og varsler at lengden på avtalen vil få en avgjørende betydning for plassering på listen.

Les mer

Markedskommentar uke 45 2019

Denne uken har gradestokken krøpet langt ned på minussiden og det har fått direkte følger for spotprisene. Det toppet seg på onsdag med over 53 øre/kWh i gjennomsnitt for hele døgnet. I timen mellom 18 og 19 var timesprisen helt oppe på 85,7 øre/kWh. Årsaken til de høye prisene er kombinasjonen kaldt vær og lite vind.

Les mer

Markedskommentar uke 43 2019

Spotprisene i forrige uke på Østlandet i prisområde NO1 ble marginalt høyere enn uken før og endte på 36,4 øre/kWh. Denne uken er høyere priset og ser ut til å bli rundt 37,9 øre/kWh.

Les mer

NVE varsler gradvis innføring av effekttariffer

NVE vil lansere flere forskjellige modeller for effekttariffer, og disse kan innføres gradvis over flere år, ifølge et nytt forslag til innretning av nettleien som snart sendes ut på høring.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?