10.07.2014

KLP vil ha mer kraft

Kommunikasjonsdirektør+Ole+Jacop+Frich+i+KLPEuropower. Stein Arild Iglebaek.

KLP har investert betydelige summer i kraftbransjen, og kommunikasjonsdirektør Ole Jacop Frich sier at pensjonskassen gjerne fortsetter med det.

Det var KLP som kjøpte aksjene i Hafslund som Østfold Energi solgte 30. juni. Og KLP investerer gjerne mer i kraftbransjen.

Det fremgår av en aksjonæroversikt i Hafslund at det var KLP som kjøpte de 5,2 millionene A-aksjene i Hafslund fra Østfold Energi. Kursen var 50 kroner per aksje. I tillegg har KLP kjøpt B-aksjer i Hafslund for 120 millioner kroner fra fondet Odin, forteller kommunikasjonsdirektør Ole Jacob Frich i KLP.

– Bakgrunnen for kjøpet er at vi lenge har ønsket å komme tyngre inn i kraftbransjen, og at vi har tro på Hafslund. Over tid har vi også investert betydelige midler i bransjen, sier Frich.

I slutten av mars kjøpte KLP 15 prosent av Ringerikskraft for om lag 135 millioner. I 2012 kjøpte KLP en tilsvarende andel i Tussa for drøyt 300 millioner, og samme år kjøpte KLP 15 prosent av aksjene i Trønderenergi Nett for 310 millioner.

Etter transaksjonen er KLP tredje største aksjonær i Hafslund med 2,67 prosent av aksjene. Oslo kommune har 53,73 prosent og Fortum har 34,10 prosent.

 

Vil investere mer

– Kraftnæringen er langsiktig og bærekraftig, noe som passer godt med våre verdier. Dessuten har bransjen over tid levert god avkastning, framholder Frich.

– Men nå er kraftprisen mye lavere enn tidligere, og den spås å være lav i mange år fremover. Skal ikke morgendagens pensjonister også ha avkastning på midlene?

– Vi føler oss trygge på at selskapene vil levere god avkastning også fremover. Det har de gjort historisk, og vi har et langt perspektiv på investeringene, sier Frich.

Det hører med til historien at KLP har behov for å plassere mye penger. Bare de to siste årene har pensjonsinnskuddene økt med 100 milliarder kroner.

Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer

Norsk Kundebarometer 2019

Gudbrandsdal Energi ble for 9. gang kåret til å ha landets mest fornøyde strømkunder. Selskapet fikk hele 4 stjerner i 2019-undersøkelsen. Forskningsprosjektet Norsk Kundebarometer ved Handelshøyskolen BI har i over tjue år målt kundetilfredshet og lojalitet blant norske forbrukere.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?