10.07.2014

KLP vil ha mer kraft

Kommunikasjonsdirektør+Ole+Jacop+Frich+i+KLPEuropower. Stein Arild Iglebaek.

KLP har investert betydelige summer i kraftbransjen, og kommunikasjonsdirektør Ole Jacop Frich sier at pensjonskassen gjerne fortsetter med det.

Det var KLP som kjøpte aksjene i Hafslund som Østfold Energi solgte 30. juni. Og KLP investerer gjerne mer i kraftbransjen.

Det fremgår av en aksjonæroversikt i Hafslund at det var KLP som kjøpte de 5,2 millionene A-aksjene i Hafslund fra Østfold Energi. Kursen var 50 kroner per aksje. I tillegg har KLP kjøpt B-aksjer i Hafslund for 120 millioner kroner fra fondet Odin, forteller kommunikasjonsdirektør Ole Jacob Frich i KLP.

– Bakgrunnen for kjøpet er at vi lenge har ønsket å komme tyngre inn i kraftbransjen, og at vi har tro på Hafslund. Over tid har vi også investert betydelige midler i bransjen, sier Frich.

I slutten av mars kjøpte KLP 15 prosent av Ringerikskraft for om lag 135 millioner. I 2012 kjøpte KLP en tilsvarende andel i Tussa for drøyt 300 millioner, og samme år kjøpte KLP 15 prosent av aksjene i Trønderenergi Nett for 310 millioner.

Etter transaksjonen er KLP tredje største aksjonær i Hafslund med 2,67 prosent av aksjene. Oslo kommune har 53,73 prosent og Fortum har 34,10 prosent.

 

Vil investere mer

– Kraftnæringen er langsiktig og bærekraftig, noe som passer godt med våre verdier. Dessuten har bransjen over tid levert god avkastning, framholder Frich.

– Men nå er kraftprisen mye lavere enn tidligere, og den spås å være lav i mange år fremover. Skal ikke morgendagens pensjonister også ha avkastning på midlene?

– Vi føler oss trygge på at selskapene vil levere god avkastning også fremover. Det har de gjort historisk, og vi har et langt perspektiv på investeringene, sier Frich.

Det hører med til historien at KLP har behov for å plassere mye penger. Bare de to siste årene har pensjonsinnskuddene økt med 100 milliarder kroner.

Markedskommentar uke 43 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 21,5 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 19,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er 18,5 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Tilsvar til Forbrukerrådets pressemelding 21.10.2020

Forbrukerrådet sendte 21.10.2020 ut en pressemelding om at 29 strømselskap klages inn for ulovlige avtaler. Gudbrandsdal Energi AS ber Forbrukerrådet dementerer dette grunnet feilaktige opplysninger.

Les mer

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?