05.06.2014

Kjetil Jansrud med prestisjefylt IOC-oppdrag

Kjetil-Jansrud-800x400Den internasjonale olympiske komitè (IOC) har engasjert Kjetil Jansrud som ambassadør for Ungdoms-OL på Lillehammer i 2016. OL-vinneren fra Sotsji følger dermed i fotsporene til verdenskjente utøvere som Usain Bolt, Lindsey Vonn og Michael Phelps.- Jeg begynte å stå på ski da jeg var tre år gammel hjemme i Gudbrandsdalen, så det er en stor ære for meg å bli spurt av IOC om å være ambassadør for lekene som arrangeres i distriktet jeg kommer fra. Ungdoms-OL på Lillehammer kommer til å inspirere og motivere unge idrettsutøvere. Mitt mål er at jeg kan være med på å vise hvor viktig og fantastisk idrett er for unge mennesker over hele verden, sier Jansrud selv om hans nye rolle.

Invitasjonen til Vinstra-gutten om å bli ambassadør for Lillehammer 2016 kommer fra høyeste hold i IOC.

- Vi vil at barn og unge skal være aktive og se fordelene ved å drive med idrett. Kjetil kan hjelpe oss med det gjennom denne rollen. Han er et flott forbilde, og hans lidenskap og dedikasjon for sport vil ha stor betydning for ungdommen, samtidig som det sikrer lekene på Lillehammer en langvarig effekt i Norge og inn i fremtiden. Jeg gleder meg virkelig til å jobbe med Jansrud, sier IOC-president, Thomas Bach.

For å sette fokus på Ungdoms-OL og betydningen av aktivitet hos yngre engasjerer IOC ambassadører for hver utgave av mesterskapet. Sportslegender som Usain Bolt, Michael Phelps og Lindsey Vonn er blant utøverne som har støttet opp om tidligere leker.

Hos administrasjonen for Ungdoms-OL på Lillehammer er det stor glede over at den lokale gullvinneren fra Sotsji har takket ja til IOC-rollen som ambassadør.

- Kjetil er strålende fyr med gode verdier og rette holdninger. Han er rett og slett en utøver vi ønsker å identifisere oss med. At han takker ja til dette vervet sier mye om Kjetil selv også. Han er opptatt av ungdom og idrett, og ønsker nå å gi noe tilbake til miljøet som har betydd så mye for ham, sier Markeds- og kommunikasjonssjef i Ungdoms-OL, Magne Vikøren.

Gjennom sitt ja til IOC vil Kjetil Jansrud blant annet bli promotert som ambassadør for Ungdoms-OL på IOC’s plattformer på sosiale medier som når 38 millioner mennesker verden over.
Bytte av strømmålere har vært en suksess

97 prosent av alle målepunkter i Norge har fått ny strømmåler per januar 2019, ifølge ny statusrapport fra NVE. Investeringskostnadene er også 1 milliard kroner lavere enn forventet.

Les mer

Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?