05.06.2014

Kjetil Jansrud med prestisjefylt IOC-oppdrag

Kjetil-Jansrud-800x400Den internasjonale olympiske komitè (IOC) har engasjert Kjetil Jansrud som ambassadør for Ungdoms-OL på Lillehammer i 2016. OL-vinneren fra Sotsji følger dermed i fotsporene til verdenskjente utøvere som Usain Bolt, Lindsey Vonn og Michael Phelps.- Jeg begynte å stå på ski da jeg var tre år gammel hjemme i Gudbrandsdalen, så det er en stor ære for meg å bli spurt av IOC om å være ambassadør for lekene som arrangeres i distriktet jeg kommer fra. Ungdoms-OL på Lillehammer kommer til å inspirere og motivere unge idrettsutøvere. Mitt mål er at jeg kan være med på å vise hvor viktig og fantastisk idrett er for unge mennesker over hele verden, sier Jansrud selv om hans nye rolle.

Invitasjonen til Vinstra-gutten om å bli ambassadør for Lillehammer 2016 kommer fra høyeste hold i IOC.

- Vi vil at barn og unge skal være aktive og se fordelene ved å drive med idrett. Kjetil kan hjelpe oss med det gjennom denne rollen. Han er et flott forbilde, og hans lidenskap og dedikasjon for sport vil ha stor betydning for ungdommen, samtidig som det sikrer lekene på Lillehammer en langvarig effekt i Norge og inn i fremtiden. Jeg gleder meg virkelig til å jobbe med Jansrud, sier IOC-president, Thomas Bach.

For å sette fokus på Ungdoms-OL og betydningen av aktivitet hos yngre engasjerer IOC ambassadører for hver utgave av mesterskapet. Sportslegender som Usain Bolt, Michael Phelps og Lindsey Vonn er blant utøverne som har støttet opp om tidligere leker.

Hos administrasjonen for Ungdoms-OL på Lillehammer er det stor glede over at den lokale gullvinneren fra Sotsji har takket ja til IOC-rollen som ambassadør.

- Kjetil er strålende fyr med gode verdier og rette holdninger. Han er rett og slett en utøver vi ønsker å identifisere oss med. At han takker ja til dette vervet sier mye om Kjetil selv også. Han er opptatt av ungdom og idrett, og ønsker nå å gi noe tilbake til miljøet som har betydd så mye for ham, sier Markeds- og kommunikasjonssjef i Ungdoms-OL, Magne Vikøren.

Gjennom sitt ja til IOC vil Kjetil Jansrud blant annet bli promotert som ambassadør for Ungdoms-OL på IOC’s plattformer på sosiale medier som når 38 millioner mennesker verden over.
Rapport: Vind- og solkapasitet vil dobles i Sverige før 2030

Fornybarkapasiteten, ekskludert vannkraft, i Sverige er ventet å øke fra 14,8 GW i 2019 til 30,4 GW i 2030, ifølge en ny rapport fra Global Data.

Les mer

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?