Hjem > Siste nytt > Kinesisk turbin klar for Karmøy

Kinesisk turbin klar for Karmøy

Publisert 16.06.2014, sist oppdatert 05.09.2017

HywindEuropower. Hasse Farstad.

Installasjonen av en 6 MW prototyp markerer en ny milepæl i Ming Yangs strategi for havbasert vindkraft. Foto: Statoil.

Den kinesiske vindturbinprodusenten Ming Yang har inngått avtale om å bygge en 6,0 megawatt vindturbin i demonstrasjonsområdet for vindturbiner utenfor Karmøy.

Den foreløpige avtalen er inngått med Marin Energi Testcentre AS (Metcentre), et norsk senter for energi til havs, som tilbyr infrastruktur og tjenester for havbasert vindkraft.

Det planlagte samarbeidet og pilotprosjektet vil være gjenstand for visse betingelser, inkludert en detaljert avtale som ventes inngått av partene innen utgangen av 2014.

-Vi ser frem til installasjonen av vår Super Compact Drive 6,0 MW havvindprotyp i Norge, og dette markerer en ny milepæl i Ming Yangs offshorestartegi, sier Chuanwei Zhang, styreleder og konsernsjef i Ming Yang.

Han er sikker på at selskapets SCD-vindturbin vil innebære en effektiv løsning for havvindprosjekter i Kina og i andre markeder.

Statoil eier og partner

China Ming Yang Wind Power Group Limited (Ming Yang) er en ledende vindturbinprodusent i Kina, med satsing på design, produksjon, salg og service av høyeffekts vindturbiner,’

Metcentre ble grunnlagt i 2009, med et forretningskonsept om å kunne tilby fasiliteter og tjenester for testing av ny havbasert teknologi for fornybar energi under varierende forhold.

Selskapet eier og driver en 15 megawatt sjøkabel av en lengde på 12 km, på en dybde av 200 meter, beliggende om lag 13 km vest for Karmøy, nær Hywind.

Metcentre eies av Statoil ASA, Rogaland fylke, Haugaland Kraft (netteier), Polytec (forskning), Rogaland Ressurssenter, og kommunene Utsira, Karmøy og Haugesund.

Sanarbeidspartnere: Statoil ASA (Hywind-erfaring, data), Westcon AS (verft, engineering), Marine Aluminium AS (atkomstsystemer), Haugaland Kraft AS (nett), Polytec (Metocean data og kalkulasjon), Enova (finansiering), DNV Kema (sikkerhet, verifisering) og Owec Tower (fundamentering og forankringssystemer).

Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?