31.10.2016

Kalde varsler løftet fronten

(Montel) Kraftkontraktene for levering de nærmeste månedene steg til nye rekordnivåer fredag, støttet av kalde og tørre værvarsler.

November-kontrakten ble sist omsatt til 42,20 EUR/MWh, opp 1,35 euro fra torsdag, mens kontrakten for første kvartal neste år løftet seg med 90 cent til 41,90 EUR/MWh.

Økningen henger sammen med at værvarslene tyder på at det skal bli tørt og kaldt langt inn i november, noe som ytterligere vil forverre den hydrologiske balansen, sier porteføljeforvalter Pål Johannesen i Bergen Energi.

I perioder med svak hydrologi blir også det nordiske markedet mer avhengig av prisnivået på kontinentet, ettersom prisene må høyere enn i Tyskland for å sikre import.

Fredag steg Q1-kontrakten i det tyske markedet med 10 cent til 41,00 EUR/MWh.

Prisene i Tyskland påvirkes både av høye kullpriser og av uroen i det franske markedet, der utvidede vedlikeholdsstopp på flere kjernekraftverk skaper frykt for effektmangel.

I spotmarkedet ble systemprisen for lørdag levert til 32,66 EUR/MWh ned 99 cent fra fredag som følge av varsler om fortsatt høy vindkraftproduksjon og lavere helgeforbruk.

Prisene ventes å øke igjen neste uke, ettersom både temperaturene og vindkraftproduksjonen varles å falle.

Kontrakten for neste uke steg 67 cent til 40,00 EUR/MWh på fredag.

Markedskommentar uke 43 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 21,5 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 19,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er 18,5 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Tilsvar til Forbrukerrådets pressemelding 21.10.2020

Forbrukerrådet sendte 21.10.2020 ut en pressemelding om at 29 strømselskap klages inn for ulovlige avtaler. Gudbrandsdal Energi AS ber Forbrukerrådet dementerer dette grunnet feilaktige opplysninger.

Les mer

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?