05.06.2014

Johaug er i sitt drømmerike

NM ski Gålå-40Sognefjellet (NTB-Egil Sæther): For Therese Johaug (25) er livet på Sognefjellet som en eneste fin drømmeverden. Foto: Jan Jansrud Gudbrandsdal Energi NM Gålå.

I flere dager har hun sust rundt på ski med en solbrun kropp i lek og alvor med lagvenninner og konkurrenter på rundt 1450 meters høyde i området rundt Sognefjellshytta.

– Nå er vi i en drømmeverden. Når vi som skiløpere kan gå oppå her med de flotte forholdene rundt oss har du det bra. Her kan du gå på ski i mange timer om dagen. Vi går ute her og tenker at livet kan ikke bli bedre. Det er en drøm, sier Johaug til NTB.

Baktanke

Johaug forteller at hun har brukt tiden godt siden sesongslutten.

– Jeg har brukt tiden til å slappe av, koble ut både hode og kropp. Være sammen med familie og venner, og jeg har vært på ferietur i Dubai. Det har gjort at jeg er veldig motivert for en ny sesong.

25-åringen har litt å følge opp.

– I fjor vant du Tour de Ski, verdenscupen sammenlagt og du var god fra start til mål gjennom hele sesongen. Har du fått tid til å reflektere og analysere over det du oppnådde?

– Ja, det er når du får det på avstand at du ser hva du har oppnådd. Det er klart at det var min beste sesong noen gang. Det er en sesong du bare kan drømme om å få.

– Hvordan kan du gjenta det?

– Jeg er veldig fokusert på å gjøre de riktige tingene på trening, være konsentrert og terpe på de små detaljene som gjør at du går fortere på ski. Det å hente noen sekunder her og der betyr mye i det store bildet.

Friplass

Johaug sier at hun ikke har tenkt veldig mye på VM i Falun til vinteren.

– Hvordan har du tenkt å legge opp konkurransesesongen?

– Jeg går Tour de Ski og verdenscuprennene før jul, men jeg dropper kanskje de rene sprinthelgene. Nå er jeg veldig heldig som har friplass i alle verdenscuprennene som går til vinteren. Sånn sett er jeg kvalifisert allerede.

– Foran sist sesong ble du mye bedre teknisk på ski. Duracell-Therese var ikke lenger like framtredende. Hvilke tekniske forbedringer gjelder denne sommeren?

– Jeg må ta meg enda bedre tid på hvert skyv og jobbe slik at jeg ikke blir for mye bakpå i stakinga. Jeg må bruke kraft uten å brenne for mye energi. Det er inspirerende å ta tak i de små tingene som gjør at du blir en bedre skiløper. Grunnlaget for en bedre teknikk legges nå om sommeren, sier Therese Johaug. (©NTB)

Rapport: Vind- og solkapasitet vil dobles i Sverige før 2030

Fornybarkapasiteten, ekskludert vannkraft, i Sverige er ventet å øke fra 14,8 GW i 2019 til 30,4 GW i 2030, ifølge en ny rapport fra Global Data.

Les mer

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?