01.12.2014

Jansrud med perfekt helg i Lake Louise

Kjetil Jansrud med perfekt helg i Lake LouiseLake Louise (NTB): Kjetil Jansrud tok en ny verdenscupseier på bortebane da han søndag vant super-G-rennet i Lake Louise på suverent vis.

– Det blir ikke bedre enn dette. Jeg har følt meg bra lenge, jeg har følt meg bra denne helga, og da er det utrolig moro å få uttelling, sier en blid Jansrud på telefon fra Canada.

Før helgen var tre triumfer i Kvitfjell de eneste verdenscupseirene Jansrud sto med. Et glimrende utfor lørdag ble fulgt opp med et minst like bra super-G søndag.

I mål var nordmannen 29 hundredeler foran nestemann på lista, østerrikske Matthias Mayer. Italienske Dominik Paris på tredjeplass var 31 hundredeler bak Jansrud.

– Måtte skru på litt ekstra

– Det var litt vanskeligere i dag. Det er bikkjekaldt her, samtidig som jeg fryktet startnummer-renn med mer slagete løype dess flere som kjørte, sier Jansrud.

– Før jeg startet så jeg hvem som lå foran meg, og da måtte jeg skru på litt ekstra, forteller 29-åringen videre til NTB etter super-G-triumfen.

I Sotsji-OL var det nettopp i super-G at mannen fra Vinstra klinket til og vant gull. Etter søndagens triumf står han med tre verdenscupseirer i super-G og to i utfor.

Seieren gjør også at Jansrud leder verdenscupen sammenlagt. Med 216 poeng er han 36 poeng foran Marcel Hirscher og 96 foran tyske Fritz Dopfer.

Trener i ekstase

Som vanlig var trener Håvard Tjørhom litt avventende med å juble, men på telefon fra Canada holdt det hardt. Sjansen for at noen av de 30 siste startende skulle slå Jansrud var nemlig astronomisk.

– Det ser ut som seier. Forholdene er veldig jevne og stabile, og jeg ser heller ingen bak som kan overraske, sa Tjørhom til NTB.

Ingen overrasket, og klokken 21.30 norsk tid kunne Jansrud slippe jubelen fullstendig løs. To seirer på to dager er rett og slett veldig bra, sier landslagstreneren.

– Dette er en vanvittig bra helg. Konkurransen er knalltøff og en kan ikke gjøre mange feil før en ender langt ned på listene. Så dette er fantastisk av Kjetil, sier Tjørhom.

Ved siden av Jansruds to seire, vant også Henrik Kristoffersen slalåmen i finske Levi. Det betyr at Norge har stått øverst på pallen i tre av fire renn i årets verdenscupsesong.

Uheldig Aamodt Kilde

I tillegg til Jansrud var også Aleksander Aamodt Kilde med i super-G-rennet søndag.

22-åringen startet som nummer fem, og passerte foran ledende Paris ved nest siste mellomtid. En liten feil før siste mellomtid gjorde derimot at han endte i mål 48 hundredeler bak italieneren.

– Han ble litt spiss inn i en langsving og hoppet litt ut av sporet. Fram til da lå han veldig bra an. Han var offensiv og kjørte veldig bra, så det var litt surt med den vesle feilen. Rennet er uansett veldig gøy å ha med seg inn mot Beaver Creek neste uke, sier trener Tjørhom.

Bare Jansrud og Meyer slo Kildes passering 30 sekund fra mål, da med to hundredeler. Kilde ble til slutt nummer 12 i søndagens super-G. (©NTB)


Hans-Olav.Rise@ntb.no

Potensialet for flytende havvind er stort

Potensialet for flytende vind er veldig stort. Hovedutfordringen er at det er dyrt, sier Emil Smilden fra Equinor.

Les mer

Statnett: 99,98 prosent oppetid på strømforsyningen

Statnett forteller i en pressemelding at tallene for 2018 viser at leveringspåliteligheten på strøm er på 99,98 prosent. - Sikker strømforsyning med god kvalitet er en forutsetning i det samfunnet vi har, og det er samtidig vesentlig for å utvikle dette samfunnet videre mot mer klimavennlige løsninger, sier konserndirektør Peer Østli i Statnett.

Les mer

Markedskommentar uke 48 2019

Prisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 41,3 øre/kWh. Denne uken ser ut til å bli rundt 42,5 øre/kWh. Dette skyldes blant annet noe lavere temperaturer denne uken som har gitt økt forbruk, samtidig som det også har vært mindre vind denne uken sammenlignet med forrige uke.

Les mer

Markedskommentar uke 47 2019

Prisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 43,4 øre/kWh. Denne uken ser ut til å bli rundt 41 øre/kWh. Dette skyldes blant annet høyere temperaturer som gir redusert forbruk og redusert pris, det har også vært mer vind og en liten økning av tilsig.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?