01.12.2014

Jansrud med perfekt helg i Lake Louise

Kjetil Jansrud med perfekt helg i Lake LouiseLake Louise (NTB): Kjetil Jansrud tok en ny verdenscupseier på bortebane da han søndag vant super-G-rennet i Lake Louise på suverent vis.

– Det blir ikke bedre enn dette. Jeg har følt meg bra lenge, jeg har følt meg bra denne helga, og da er det utrolig moro å få uttelling, sier en blid Jansrud på telefon fra Canada.

Før helgen var tre triumfer i Kvitfjell de eneste verdenscupseirene Jansrud sto med. Et glimrende utfor lørdag ble fulgt opp med et minst like bra super-G søndag.

I mål var nordmannen 29 hundredeler foran nestemann på lista, østerrikske Matthias Mayer. Italienske Dominik Paris på tredjeplass var 31 hundredeler bak Jansrud.

– Måtte skru på litt ekstra

– Det var litt vanskeligere i dag. Det er bikkjekaldt her, samtidig som jeg fryktet startnummer-renn med mer slagete løype dess flere som kjørte, sier Jansrud.

– Før jeg startet så jeg hvem som lå foran meg, og da måtte jeg skru på litt ekstra, forteller 29-åringen videre til NTB etter super-G-triumfen.

I Sotsji-OL var det nettopp i super-G at mannen fra Vinstra klinket til og vant gull. Etter søndagens triumf står han med tre verdenscupseirer i super-G og to i utfor.

Seieren gjør også at Jansrud leder verdenscupen sammenlagt. Med 216 poeng er han 36 poeng foran Marcel Hirscher og 96 foran tyske Fritz Dopfer.

Trener i ekstase

Som vanlig var trener Håvard Tjørhom litt avventende med å juble, men på telefon fra Canada holdt det hardt. Sjansen for at noen av de 30 siste startende skulle slå Jansrud var nemlig astronomisk.

– Det ser ut som seier. Forholdene er veldig jevne og stabile, og jeg ser heller ingen bak som kan overraske, sa Tjørhom til NTB.

Ingen overrasket, og klokken 21.30 norsk tid kunne Jansrud slippe jubelen fullstendig løs. To seirer på to dager er rett og slett veldig bra, sier landslagstreneren.

– Dette er en vanvittig bra helg. Konkurransen er knalltøff og en kan ikke gjøre mange feil før en ender langt ned på listene. Så dette er fantastisk av Kjetil, sier Tjørhom.

Ved siden av Jansruds to seire, vant også Henrik Kristoffersen slalåmen i finske Levi. Det betyr at Norge har stått øverst på pallen i tre av fire renn i årets verdenscupsesong.

Uheldig Aamodt Kilde

I tillegg til Jansrud var også Aleksander Aamodt Kilde med i super-G-rennet søndag.

22-åringen startet som nummer fem, og passerte foran ledende Paris ved nest siste mellomtid. En liten feil før siste mellomtid gjorde derimot at han endte i mål 48 hundredeler bak italieneren.

– Han ble litt spiss inn i en langsving og hoppet litt ut av sporet. Fram til da lå han veldig bra an. Han var offensiv og kjørte veldig bra, så det var litt surt med den vesle feilen. Rennet er uansett veldig gøy å ha med seg inn mot Beaver Creek neste uke, sier trener Tjørhom.

Bare Jansrud og Meyer slo Kildes passering 30 sekund fra mål, da med to hundredeler. Kilde ble til slutt nummer 12 i søndagens super-G. (©NTB)


Hans-Olav.Rise@ntb.no

Rapport: Vind- og solkapasitet vil dobles i Sverige før 2030

Fornybarkapasiteten, ekskludert vannkraft, i Sverige er ventet å øke fra 14,8 GW i 2019 til 30,4 GW i 2030, ifølge en ny rapport fra Global Data.

Les mer

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?