22.01.2015

Jansrud går for seier i beryktede Die Streif

Kjetil JansrudKitzbühel (NTB-AFP): Få triumfer i alpinsirkuset er større enn en utforseier i Kitzbühel. Lørdag kan Kjetil Jansrud få oppleve akkurat det. Foto. Jan Jansrud Gudbrandsdal Energi

Nerver av stål, mot og rå fysisk aggressivitet må til for å mestre oppgaven fartskjørerne i alpinsirkuset står overfor denne uka. Den beryktede utfortraseen Die Streif i Kitzbühel krever sin mann.

Titusenvis av tilskuere er ventet å omgi det som er sesongens mest imøtesette og prestisjetunge utforrenn. Løperne når 100 km/t bare 8,5 sekunder etter å ha forlatt startporten, og den nådeløse fjellsiden som venter har vært åsted for flere stygge ulykker opp gjennom historien.

Lørdagens renn er det 75. i rekken. For Kjetil Jansrud handler det om å ta den første norske Hahnenkamm-seieren siden 2004. Da vant Lasse Kjus. Samme mann gikk også til topps fem år tidligere, mens Atle Skårdal har en seier fra 1994.

God på trening

Jansrud var klart raskest på tirsdagens første treningsomgang og kjørte på seg et ørlite favorittstempel. Normalt sett legges det ikke altfor mye vekt på treningstidene i utforsammenheng, men i Kitzbühel stiller det seg litt annerledes. Der våger få av utøverne å holde igjen.

– Jeg ga alt helt fra start, fordi man vet aldri hvor mange treningsomganger som blir gjennomført her, sier Kjetil Jansrud.

Skulle Vinstra-gutten klare å vinne lørdagens fartsfest, følger han i fotsporene til flere av alpinsportens aller største navn. Sveitsiske Didier Cuche er Kitzbühel-kongen med sine fem seirer, mens østerrikske Franz Klammer står med fire.

Store navn

Av andre store navn på lista over vinnere i Die Streif finner vi Franz Heinzer, Pirmin Zurbriggen, Todd Brooker, Steve Podborski, Ken Read og Jean-Claude Killy.

Østerrikske Fritz Strobl vant i 1997 og er fortsatt raskeste mann ned den krevende løypa med tiden 1.51,58.

Fjorårets utforrenn ble vunnet av en annen østerriker, Hannes Reichelt. Han fulgte nærmest Jansrud på tirsdagens trening og vant også i Wengen sist helg.

Jansrud, som fortsatt leder utforcupen, ble femtemann i Sveits. (©NTB)

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Blir det flere år med lave priser?

Mer vannkraft, mer vindkraft og mer kjernekraft gjør at kraftprisene kan holde seg lave lenge.

Les mer

Markedskommentar uke 40 2020

Strømmarkedet har lagt bak seg en stabil uke der prisen på Østlandet i prisområde NO1 i gjennomsnitt ser ut til å bli rundt 2,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er rundt 6 øre/kWh.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?