06.01.2015

Jansrud frykter ikke Hirscher-rykk

(NTB): Kjetil Jansrud er overrasket over at han leder den totale verdenscupen med 48 poeng, men regner med å bli «noen hundre poeng» bak Hirscher i løpet av januar.

– Jeg regner med at ledelsen min ryker allerede etter slalåmrennet i Zagreb tirsdag kveld. Alt tyder på at Marcel Hirscher kommer til å plukke mange poeng på meg i alle teknikerrennene i januar. Plutselig kan han plukke 500-600 poeng i de tekniske rennene som står på programmet nå, som Ivica Kostelic gjorde for noen år siden, da han vant verdenscupen.

– Det er liten tvil om at Hirscher får mange sjanser utover i januar, mens jeg får mine muligheter i Wengen og Kitzbühel. Derfor starter jeg 2015 i angrepsposisjon. Det gjelder for meg å ha et visst heng på ham når januar er ferdig. Da kan jeg fortsatt ha en sjanse i fartsrennene i Saalbach, Garmisch-Partenkirchen og Kvitfjell, sier Kjetil Jansrud til NTB i telefonen fra Sveits.

Han sier at han regner med å være noen hundre poeng bak Hirscher når alpinsirkuset tar verdenscuppause for å kjøre VM. Men om han er et par hundre poeng bak, så er ikke løpet kjørt.

Vanskelig

– Det er vanskelig å si hvor mange poeng jeg kan være bak når januar går over i februar, men noen hundre poeng kan jeg ta igjen, selv om jeg ikke skulle få full klaff i alle fartsrennene mot slutten av sesongen. Det er ikke realistisk å regne med at det blir full pott på meg, sier Jansrud.

Han er i alle fall innstilt på å gripe sjansen dersom den byr seg, men slalåm kommer han ikke til å kjøre. Likevel blir det litt slalåmtrening denne uken, for det kommer noen kombinasjonsrenn i verdenscupen, både i Wengen og Kitzbühel, og der gjelder det for Jansrud å få med seg noen poeng. Da må han kunne kjøre litt slalåm også.

Marcel Hirscher som har vunnet verdenscupen de siste tre årene, sier i et intervju med Sky Sports at han tror han er sjanseløs mot Jansrud i den totale verdenscupen i år.

– Jeg tenker at han sier det for å skyve litt ansvar og press over på meg. Hvis han tror det kan hjelpe ham, så er det greit nok. Målet hans er å bli den første i historien som vinner sammenlagt i verdenscupen fire år på rad, sier Jansrud.

Ingen panikk

Etter fire seirer og to annenplasser i fartsrennene (utfor og super G) i sesongen før jul, ble det 17.-plass til nordmannen i romjulsrennet i Santa Caterina.

– Den plasseringen var ikke i planene mine, men selv om det ikke gikk som jeg hadde håpet, er det ikke snakk om noen panikk. Jeg kjørte bra på toppen, men hang ikke med nederst i traseen. Det var rett og slett dårlig kjøring som gjorde at jeg fikk en dupp.

– Du kan godt si at det var en dårlig dag på jobben, men jeg gjør likevel mye for å analysere løpet og finne ut hvorfor det gikk så dårlig. En dårlig dag på jobben forklarer ingenting, og skal jeg henge med i verdenscupen, har jeg ikke råd til slike dager, slår Jansrud fast.

Han sier at Hirscher også har hatt en god start på sesongen. Han fikk en litt overraskende nedtur i Madonna di Campiglio (7.-plass), men Jansrud regner med at han er tilbake igjen allerede tirsdag kveld i Zagreb.

Den uken jeg har foran meg nå kommer jeg til å trene mye storslalåm, men det blir også litt slalåm og super G. Jeg regner med å få gjort det jeg skal på treningene her, for det er brukbare snøforhold, forteller Jansrud til NTB. (©NTB)

Video: markedskommentar august 2019

Det er mange faktorer som påvirker strømprisene, men hvordan vil prisene utvikle seg fremover? I denne ferske markedskommentarene ser vi på hydrologisk balanse, hvordan kullprisene påvirker strømprisene osv.

Les mer

Markedskommentar uke 33 2019

Denne uken har gitt noe lavere spotpriser da mer vind har gitt høyere vindkraftproduksjon som slår direkte ut i spotprisene. Mindre nedbør i værvarslene har økt prisene i terminmarkedet for kraft for kontraktene på de førstkommende månedene, mens kontraktene lenger ut på kurven har falt i takt med lavere brenselspriser og CO2-kvotepris.

Les mer

Markedskommentar august 2019

I øyeblikket har vi et høyere strømprisnivå enn normalt for årstiden. Vi har et underskudd i ressurssituasjonen når vi summerer vannet i magasinene, snøen i fjellet og tilsig fra elver og terreng. Vi har høye marginalkostnader på de kullfyrte produksjonsenhetene. CO2 og kull prisene i sum ligger høyere enn de har gjort de senere år. Det er spådd en normal værtype fremover uten de store nedbørsmengdene i varslene. Det betyr at strømprisene vil holde seg relativt høye i tiden fremover. Det gjør at kundene vil få en høyere strømregning enn det som har vært normalt de senere årene, med unntak av fjordåret.

Les mer

Kjetil Lund: – Vi må basere oss på effekttariffer

NVE-sjef Kjetil Lund sier at svært mye taler for at det bør innføres effekttariffer i nettleien i Norge, og at et nytt høringsutspill vil komme fra direktoratet i løpet av høsten.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?