Hjem > Siste nytt > Jansrud frykter ikke Hirscher-rykk

Jansrud frykter ikke Hirscher-rykk

Thomas Gundersen
Publisert 06.01.2015, sist oppdatert 05.09.2017

(NTB): Kjetil Jansrud er overrasket over at han leder den totale verdenscupen med 48 poeng, men regner med å bli «noen hundre poeng» bak Hirscher i løpet av januar.

– Jeg regner med at ledelsen min ryker allerede etter slalåmrennet i Zagreb tirsdag kveld. Alt tyder på at Marcel Hirscher kommer til å plukke mange poeng på meg i alle teknikerrennene i januar. Plutselig kan han plukke 500-600 poeng i de tekniske rennene som står på programmet nå, som Ivica Kostelic gjorde for noen år siden, da han vant verdenscupen.

– Det er liten tvil om at Hirscher får mange sjanser utover i januar, mens jeg får mine muligheter i Wengen og Kitzbühel. Derfor starter jeg 2015 i angrepsposisjon. Det gjelder for meg å ha et visst heng på ham når januar er ferdig. Da kan jeg fortsatt ha en sjanse i fartsrennene i Saalbach, Garmisch-Partenkirchen og Kvitfjell, sier Kjetil Jansrud til NTB i telefonen fra Sveits.

Han sier at han regner med å være noen hundre poeng bak Hirscher når alpinsirkuset tar verdenscuppause for å kjøre VM. Men om han er et par hundre poeng bak, så er ikke løpet kjørt.

Vanskelig

– Det er vanskelig å si hvor mange poeng jeg kan være bak når januar går over i februar, men noen hundre poeng kan jeg ta igjen, selv om jeg ikke skulle få full klaff i alle fartsrennene mot slutten av sesongen. Det er ikke realistisk å regne med at det blir full pott på meg, sier Jansrud.

Han er i alle fall innstilt på å gripe sjansen dersom den byr seg, men slalåm kommer han ikke til å kjøre. Likevel blir det litt slalåmtrening denne uken, for det kommer noen kombinasjonsrenn i verdenscupen, både i Wengen og Kitzbühel, og der gjelder det for Jansrud å få med seg noen poeng. Da må han kunne kjøre litt slalåm også.

Marcel Hirscher som har vunnet verdenscupen de siste tre årene, sier i et intervju med Sky Sports at han tror han er sjanseløs mot Jansrud i den totale verdenscupen i år.

– Jeg tenker at han sier det for å skyve litt ansvar og press over på meg. Hvis han tror det kan hjelpe ham, så er det greit nok. Målet hans er å bli den første i historien som vinner sammenlagt i verdenscupen fire år på rad, sier Jansrud.

Ingen panikk

Etter fire seirer og to annenplasser i fartsrennene (utfor og super G) i sesongen før jul, ble det 17.-plass til nordmannen i romjulsrennet i Santa Caterina.

– Den plasseringen var ikke i planene mine, men selv om det ikke gikk som jeg hadde håpet, er det ikke snakk om noen panikk. Jeg kjørte bra på toppen, men hang ikke med nederst i traseen. Det var rett og slett dårlig kjøring som gjorde at jeg fikk en dupp.

– Du kan godt si at det var en dårlig dag på jobben, men jeg gjør likevel mye for å analysere løpet og finne ut hvorfor det gikk så dårlig. En dårlig dag på jobben forklarer ingenting, og skal jeg henge med i verdenscupen, har jeg ikke råd til slike dager, slår Jansrud fast.

Han sier at Hirscher også har hatt en god start på sesongen. Han fikk en litt overraskende nedtur i Madonna di Campiglio (7.-plass), men Jansrud regner med at han er tilbake igjen allerede tirsdag kveld i Zagreb.

Den uken jeg har foran meg nå kommer jeg til å trene mye storslalåm, men det blir også litt slalåm og super G. Jeg regner med å få gjort det jeg skal på treningene her, for det er brukbare snøforhold, forteller Jansrud til NTB. (©NTB)

Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?