21.06.2016

Gudbrandsdal Energi tar i bruk Instant Articles og AMP

Gudbrandsdal Energi har nå lagt opp til publisering av artikler som Facebook Instant Articles og Google AMP. Artiklene blir som før også å finne på GE Avisa.

Facebook Instant Articles er en ny måte å lage/vise artikler på. De er raske, de interaktive og de er laget for mobil. Artiklene lastes opp slik at de ligger lagret hos Facebook og lastes direkte derfra uten å åpne en ny nettside. Dette gjør opplevelsen MYE raskere for brukeren.

Man trenger altså ikke å forlate Facebook-appen på sin mobiltelefon for å lese saker som er publisert på denne måten. Det gir en bedre og smidigere opplevelse for leseren.


[quote]Instant Articles kommer til å forandre internett. Even Aas-Eng, Venture[/quote]

Dette er Facebook Instant Articles:


[list type="check"]

  • Instant Articles er Facebook sitt publiseringssystem (CMS).
  • Utnytter den samme teknologien som de bruker for å vise bilder og video.
  • Artikler lastes så mye som 10 ganger raskere enn hva tilfellet er med standard mobile nettsider.
  • Facebook gir utgivere 100 prosent av annonseinntekter hvis utgiveren selger annonsene selv, og tar 30 prosent hvis annonsene selges via Facebook-nettverket.
  • IA er kun tilgjengelig på mobil.
  • Fra 12. april 2016 er Facebook Instant Articles tilgjengelig for alle som har en Facebook-side.
  • Instant Articles markeres med et lite «lyn» øverst til høyre på artikkelens bilde.

[/list]

 

Kilde: HansPetter.info

Dette er Google AMP:


Google AMP (Accelerated Mobile Pages) Project kan oversettes til noe slikt som akselererte mobilnettsider på Norsk. Prosjektet baserer seg på åpen kildekode og Google lanserte dette for å mane til raskere nedlasting av nettsider på mobiltelefonen. Google har lenge snakket om "Mobile first".

For mange, spesielt da de med lav hastighet på bredbånd/mobildata, kan det være en frustrerende opplevelse å lese nettsider på mobilen. Dette skal AMP løse. Man slipper å åpne en ekstern nettside fra søkeresultatet - siden hentes på direkten.

Nettsider som har bygget inn AMP kan også få en fordel i SERP'en (Search Engine Results Page - resultatsiden i søkemotoren), da mobilvennlige nettsider prioriteres og AMP får en egen modul øverst i søkeresultatet.

Det er digitalbyrået Sempro AS som har stått for implementeringen for Gudbrandsdal Energi.

Facebook Instant Articles:

Google AMP:

Markedskommentar uke 43 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 21,5 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 19,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er 18,5 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Tilsvar til Forbrukerrådets pressemelding 21.10.2020

Forbrukerrådet sendte 21.10.2020 ut en pressemelding om at 29 strømselskap klages inn for ulovlige avtaler. Gudbrandsdal Energi AS ber Forbrukerrådet dementerer dette grunnet feilaktige opplysninger.

Les mer

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?