06.03.2014

Ingen Berlinmur runt kärnkraftverken

Oskarshamns-kärnkraftverk(Montel) Så länge aktivister inte hotar reaktorsäkerheten ser inte Strålskyddsmyndigheten (SSM) att det krävs större åtgärder vid de svenska kärnkraftverken, enligt Christer Sandström, enhetschef med ansvar för frågor om det fysiska skyddet av kärntekniska anläggningar.

– Det kommer alltid att finnas en stege som är högre än staketet, säger Christer Sandström, till Montel, på frågan om det kan finnas anledning att förstärka skyddet vid de svenska kärnkraftverken efter morgonens intrång av aktivister från Greenpeace.

Christer Sandström påpekar att dagens händelse är allvarlig.

– Det är alltid allvarligt när en brottslig handling sker på känslig infrastruktur. Men allt har gått bra idag. Reaktorsäkerheten har inte hotats och aktivisterna kom endast till skalskydddet, säger han och fortsätter:

– Vi och tillståndshavaren [OKG] kommer naturligvtis att se på det inträffade och göra en analys, men det kommer inte att byggas någon Berlinmur runt kärnkraftverken.

Det var i morse som morse ett 20-tal aktivister från Greenpeace tog sig in på OKG:s område och sex av dessa tog sig upp på reaktortaket på Oskarshamn 1 (se länk).

 

AnnaLena Olausson

annalena@montel.no

12:22, Wednesday, 5 March 2014

 

Markedskommentar august 2019

I øyeblikket har vi et høyere strømprisnivå enn normalt for årstiden. Vi har et underskudd i ressurssituasjonen når vi summerer vannet i magasinene, snøen i fjellet og tilsig fra elver og terreng. Vi har høye marginalkostnader på de kullfyrte produksjonsenhetene. CO2 og kull prisene i sum ligger høyere enn de har gjort de senere år. Det er spådd en normal værtype fremover uten de store nedbørsmengdene i varslene. Det betyr at strømprisene vil holde seg relativt høye i tiden fremover. Det gjør at kundene vil få en høyere strømregning enn det som har vært normalt de senere årene, med unntak av fjordåret.

Les mer

Kjetil Lund: – Vi må basere oss på effekttariffer

NVE-sjef Kjetil Lund sier at svært mye taler for at det bør innføres effekttariffer i nettleien i Norge, og at et nytt høringsutspill vil komme fra direktoratet i løpet av høsten.

Les mer

Markedskommentar uke 32 2019

I juni måned kom det 150 prosent av normal nedbør i Norge. For Sverige sin del kom det normalt med tilsigsnedbør. Dette førte til høyt tilsig og mye uregulert vannkraftproduksjon som i sin tur presset ned spotprisene til rundt 30 øre/kWh etter å ha holdt seg rett i underkant av 40 øre/kWh i hele mai.

Les mer

På vei mot 20 000 mobilkunder

Gudbrandsdal Energi ønsker seg 20 000 mobilkunder innen tre år. Det skal være mulig, mener daglig leder, Jan Jansrud. Bare det trykkes på litt.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?