16.06.2014

Hydro får 1,5 milliarder i Enova-støtte

karmøy(Montel) Enova har besluttet å bevilge gigantiske 1,5 milliarder kroner til en teknologipilot knyttet til aluminiumsverket på Karmøy. Foto: Hydro.

Det skriver Hydro i en pressemelding fredag.

– Teknologipiloten på Karmøy vil kunne bli verdens mest energi- og miljøeffektive produksjonslinje for aluminium, sier Svein Richard Brandtzæg, konsernsjef i Hydro i meldingen.

Pilotanlegget er planlagt med årlig produksjonskapasitet på om lag 70.000 tonn, og kan tidligst starte produksjon av aluminium i 2017.

Prosjektet er kostnadsberegnet til 3,6 milliarder kroner. Av dette støtter Enova prosjektet med 1,5 milliarder kroner.

– Støtten fra Enova gjør at vi kan fortsette arbeidet med å få på plass de resterende elementene, før vi eventuelt kan beslutte prosjektet og starte byggingen av anlegget, sier Hydros konsernsjef Svein Richard Brandtzæg.

Enova oversender nå sin beslutning til ESA, som må gi sin tilslutning. Andre forhold som må på plass før Hydro kan ta en investeringsbeslutning er blant annet at Statnett sørger for de nødvendige forsikringer om at strømnettet i regionen kan tåle både elektrifisering av sokkelen og industriutbygging på Karmøy.

Hydro må også sikre seg kraft til konkurransedyktige betingelser, og utviklingen i markedsbalansen innenfor aluminium må gi forventning om tilfredsstillende lønnsomhet.

–Arbeidet med pilotanlegget på Karmøy og støtten fra Enova understreker vår langsiktige tro på Norge som et godt sted for aluminiumproduksjon, der vi basert på fornybar vannkraft kan utvikle aluminiumteknologi og industriell produksjon i tett samspill, sier Brandtzæg.

Pilotanlegget vil gi rundt 50 arbeidsplasser hvis det kommer i drift.

Karmøy-piloten vil et årlig forbruk på rundt 1 TWh i året.

Øystein Meland

oystein@montel.no

10:18, Friday, 13 June 2014


Tilsvar til Forbrukerrådets pressemelding 21.10.2020

Forbrukerrådet sendte 21.10.2020 ut en pressemelding om at 29 strømselskap klages inn for ulovlige avtaler. Gudbrandsdal Energi AS ber Forbrukerrådet dementerer dette grunnet feilaktige opplysninger.

Les mer

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Blir det flere år med lave priser?

Mer vannkraft, mer vindkraft og mer kjernekraft gjør at kraftprisene kan holde seg lave lenge.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?