04.01.2018

Julefeiringen bidro til lavere strømforbruk og høy import ga lavere strømpriser

(enerWE) – På tross av kaldere vær i de nordligste elspotområdene bidro julefeiringen til at totalforbruket i Norden gikk ned i romjulsuken. Vindkraftproduksjonen i Norden holdt seg på et høyt nivå i uke 52. Dette bidro til lavere priser i alle de nordiske elspotområdene, skriver NVE i sin ukentlige rapport om kraftsituasjonen.

Ifølge Statnetts oversikt førte det til at Norge importerte mer strøm enn vi eksporterte lørdag 30. desember og på nyttårsaften.

– Produksjonen fra norske vannkraftverk gikk ned i forrige uke på grunn av tilgang til billig import fra Sverige og Danmark. Dette medvirket til at Norge hadde nettoimport av kraft for første gang siden april, skriver NVE.

Ved utgangen av fjorårets siste uke var fyllingsgraden totalt sett på 72,3 prosent. Det var en nedgang på 1,2 prosentpoeng, mot 1,4 prosentpoeng uken før.

– Medianverdien for fyllingsgraden på tilsverande tidspunkt for årene 1990-2016 var 70,4 prosent, og minimumverdien 45,3 prosent, skriver NVE.

Fyllingsgraden i de fem elspotområdene varierer fra 63,8 til 81,9 prosent.

Skrevet av Anders Lie Brenna - enerWE.

Bytte av strømmålere har vært en suksess

97 prosent av alle målepunkter i Norge har fått ny strømmåler per januar 2019, ifølge ny statusrapport fra NVE. Investeringskostnadene er også 1 milliard kroner lavere enn forventet.

Les mer

Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?