04.01.2018

Julefeiringen bidro til lavere strømforbruk og høy import ga lavere strømpriser

(enerWE) – På tross av kaldere vær i de nordligste elspotområdene bidro julefeiringen til at totalforbruket i Norden gikk ned i romjulsuken. Vindkraftproduksjonen i Norden holdt seg på et høyt nivå i uke 52. Dette bidro til lavere priser i alle de nordiske elspotområdene, skriver NVE i sin ukentlige rapport om kraftsituasjonen.

Ifølge Statnetts oversikt førte det til at Norge importerte mer strøm enn vi eksporterte lørdag 30. desember og på nyttårsaften.

– Produksjonen fra norske vannkraftverk gikk ned i forrige uke på grunn av tilgang til billig import fra Sverige og Danmark. Dette medvirket til at Norge hadde nettoimport av kraft for første gang siden april, skriver NVE.

Ved utgangen av fjorårets siste uke var fyllingsgraden totalt sett på 72,3 prosent. Det var en nedgang på 1,2 prosentpoeng, mot 1,4 prosentpoeng uken før.

– Medianverdien for fyllingsgraden på tilsverande tidspunkt for årene 1990-2016 var 70,4 prosent, og minimumverdien 45,3 prosent, skriver NVE.

Fyllingsgraden i de fem elspotområdene varierer fra 63,8 til 81,9 prosent.

Skrevet av Anders Lie Brenna - enerWE.

Rapport: Vind- og solkapasitet vil dobles i Sverige før 2030

Fornybarkapasiteten, ekskludert vannkraft, i Sverige er ventet å øke fra 14,8 GW i 2019 til 30,4 GW i 2030, ifølge en ny rapport fra Global Data.

Les mer

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?