14.01.2013

Hög sannolikhet för kallt och torrt i februari

(Montel) Det är en hög sannolikhet för en mycket kall och torr inledning av februari i den senaste månadsprognosen från ECMWF.

Under de närmaste två veckorna fram till 27 januari är signalerna entydiga för 5-6 grader lägre temperatur än normalt och 50 procent av den normala nederbörden. Framförallt över västra Norge väntas betydligt mindre nederbörd än normalt.

Även för perioden från 28 januari till 10 februari är signalerna för kallt och torrt väder mycket starka. I 80 procent av ensemblekörningarna fortsätter det kyliga vädret medan 20 procent av körningarna visar på mildare väder.

– Den mest sannolika utvecklingen är att vi får behålla det kalla och torra vädret även under den sista veckan i perioden. Det blir något mildare än tidigare veckor, men det handlar fortfarande om 3-4 grader under det normala i stora delar av Skandinavien, säger Claes Gratte, meteorolog på SMHI.

Enligt honom händer det inte så mycket med väderläget under perioden utan ett dominerande lågtryck ligger kvar öster om Skandinavien pressar ner kall luft från nordost ner över hela regionen.

Jesper Stärn

jesper@montel.no
09:09, Friday, 11 January 2013


Brannfarlig nattvask i over 500.000 hjem

I tre av ti norske hjem blir vaskemaskin eller oppvaskmaskin brukt nattestid eller når ingen er hjemme. En av åtte setter også tørketrommelen i gang før de legger seg eller forlater boligen. Nå advarer brannfaglige eksperter mot denne praksisen.

Les mer

Strømprisene øker for husholdningene

Forbrukerne betaler 15 prosent mer for strømmen i forhold til i fjor.

Det viser statistikk SSB har lagt ut i dag. Gjennomsnittlig strømpris for husholdningene, utenom avgifter og nettleie, var 33,1 øre/kWh i 2. kvartal 2017. Dette er en oppgang på 15 prosent sammenliknet med 2. kvartal i 2016.

Les mer

Tempoet må opp i elbilpolitikken!

Valget er over, og Norsk elbilforening mener det nye stortingsflertallet nå må innse omfanget av de store investeringene vi trenger til ladeinfrastruktur. Det norske samfunnet må være forberedt på en helelektrisk veitrafikk i løpet av få år. Dette kommer ikke til å skje av seg selv. Det må derfor bli en viktig forhandlingssak for den nye regjeringen.

Les mer

Det danske sluttbrukermarkedet fungerer ikke

Konkurransen i sluttbrukermarkedet for strøm fungerer fortsatt ikke som den skal i Danmark, og det er derfor på høy tid å innføre et funksjonelt skille.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]