19.01.2016

Historisk lave kraftpriser i 2015

2015 går inn i historiebøkene som året med lave kraftpriser og ny rekord i nettoeksport av nordisk kraft.


Kraftsituasjonen i Norge var god gjennom hele 2015, mye takket være mildt vær og mye nedbør. Det kom 31,5 TWh mer nedbør og 23 TWh mer tilsig enn normalt. NVE skriver på sine nettsider at store nedbørsmengder de siste ukene i desember bidro til at den norske magasinfyllingen lå over historisk maksimum ved utgangen av året.


- I tillegg til at den hydrologiske situasjonen har vært god, har det også vært høy vindkraftproduksjon i Norden. Dette har gitt utslag i historisk lave kraftpriser, sier vassdrags- og energidirektør Per Sanderud.


Det er i følge NVE Norge og Sverige som er de store kraftprodusentene i Norden. Disse to landene står for nærmere 80 prosent av den totale eksporten, opplyser Sanderud.


Les mer på nettsidene til NVE.

Bytte av strømmålere har vært en suksess

97 prosent av alle målepunkter i Norge har fått ny strømmåler per januar 2019, ifølge ny statusrapport fra NVE. Investeringskostnadene er også 1 milliard kroner lavere enn forventet.

Les mer

Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?