05.07.2017

Historisk elbil-måned i juni

Foto: Gudbrandsdal Energi

(enerWE) Seks av de sju mest kjøpte modeller er elbiler.

Elbil-markedet sikret seg en solid, historisk homerun i juni måned. For første gang i norsk bilhistorie ble det registrert flere elektriske biler enn biler med dieselmotor, bensinmotor, som ladehybrid eller som vanlig hybrid.

Nullutslippsbiler topper statistiskk for første gang

Det ble totalt registrert 3948 nye personbiler med nullutslipp. Det er 2042 flere (+107,1 %) enn i juni 2016. Hele 27.7 prosent av de nye bilene var batterieletriske. Legges ladehybridene til nådde de ladbare bilene et samlet volum på 42,2 prosent, det melder OFV (Opplysningsrådet for Veitrafikken AS)

Seks av sju mest populære biler er elektriske

Takket være store leveranser av elektrisk Golf, Tesla Model X og Opel Amepra-e, samt oppsiktsvekkende høyt salg av Renault Zoe, var også seks av de sju mest populære bilmodellene i juni en elbil. Det betyr at de mange prognoser ved inngangen til 2017 om at bilsalget kom til å gå ned i år, så langt er gjort ettertrykkelig til skamme, melder bilnorge.no.

– Det har aldri blitt registrert så mange elbiler i en enkeltmåned i Norge før, sier Solberg Thorsen. Og for første gang fikk elbilene en markedsandel som er høyere enn både diesel- og bensinbiler. Sammen med de nye personbilene med hybriddrift fikk bilene med alternative drivkilder en samlet markedsandel på 52,7 prosent i juni. Dette viser at nybilkjøperne tar stadig mer miljøbevisste valg, hevder direktøren i OFV i en pressemelding.

Mest solgte biler i Norge, juni 2017


  1. VW Golf: 1258 (av disse var 874 VW e-Golf)

  2. Tesla Model X: 609
  3. Renault Zoe: 428 4: BMW i3: 420

  4. VW Passat: 393
  5. Opel Ampera-e: 389
  6. Nissan Leaf: 384
  7. Skoda Octavia: 364
  8. Mitsubishi Outlander: 358
  9. Toyota RAV4: 350 Kilde: Opplysningsrådet for Veitrafikken


Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer

Felles løsning for mobilbetaling i Europa

Hele sju ulike leverandører av betalingstjenester slår seg sammen for å forenkle mobilbetaling i Europa. Vipps er Norges "representant" i dette samarbeidet som blant annet skal bestå av den kinesiske kjempen Alipay.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?