05.06.2018

Halvparten vet ikke hvorfor de får ny måler

(Europower) Bare 41 prosent av befolkningen vet hvorfor de nye strømmålerne installeres. NVE forventer at kunnskapen øker når det kommer nye strømtjenester.

Til tross for at over syv av ti har fått installert ny strømmåler, er det bare 41 prosent av befolkningen som vet hvorfor. Det viser en undersøkelse utført av Ipsos på vegne Norgesenergi som er omtalt i Nettavisen.

Ni prosent av de spurte sier de har en «svært god» forståelse av hvorfor de nye målerne installeres.

– Myndighetene og nettselskapene har ikke lykkes med å forklare strømkundene hvorfor smart strømmålere må installeres, sier leder for privatmarkedet Norgesenergi, Geir Jørgensen, til Nettavisen.

– Nye tjeneste vil øke kunnskapen

NVE forventer at kunnskapen skal øke etter hvert som målerne tas i bruk.

— I utrullingsfasen er det nettselskapene som er kundens første kontaktpunkt ved spørsmål om målerne. De har derfor et ansvar for å gi kundene informasjon om målerne og om utrullingen. Vi forventer at kunnskapen om de nye målerne vil øke etter hvert som det kommer tjenester strømkundene kan ta i bruk, sier seksjonsleder Guri Grøtterud i seksjon for sluttbrukermarked i NVE.

Informasjonssjef i Energi Norge, Aslak Øverås, mener bransjen og myndighetene har et felles ansvar for å forklare hvorfor målerne byttes ut.

– God kommunikasjon er viktig for en effektiv utrulling med færrest mulig bomturer. Det bidrar til å holde kostnadene nede for både nettselskap og kunder, sier Øverås i en pressemelding.

Skrevet av Eirik Omvik - Europower.

Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer

Norsk Kundebarometer 2019

Gudbrandsdal Energi ble for 9. gang kåret til å ha landets mest fornøyde strømkunder. Selskapet fikk hele 4 stjerner i 2019-undersøkelsen. Forskningsprosjektet Norsk Kundebarometer ved Handelshøyskolen BI har i over tjue år målt kundetilfredshet og lojalitet blant norske forbrukere.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?