05.06.2018

Halvparten vet ikke hvorfor de får ny måler

(Europower) Bare 41 prosent av befolkningen vet hvorfor de nye strømmålerne installeres. NVE forventer at kunnskapen øker når det kommer nye strømtjenester.

Til tross for at over syv av ti har fått installert ny strømmåler, er det bare 41 prosent av befolkningen som vet hvorfor. Det viser en undersøkelse utført av Ipsos på vegne Norgesenergi som er omtalt i Nettavisen.

Ni prosent av de spurte sier de har en «svært god» forståelse av hvorfor de nye målerne installeres.

– Myndighetene og nettselskapene har ikke lykkes med å forklare strømkundene hvorfor smart strømmålere må installeres, sier leder for privatmarkedet Norgesenergi, Geir Jørgensen, til Nettavisen.

– Nye tjeneste vil øke kunnskapen

NVE forventer at kunnskapen skal øke etter hvert som målerne tas i bruk.

— I utrullingsfasen er det nettselskapene som er kundens første kontaktpunkt ved spørsmål om målerne. De har derfor et ansvar for å gi kundene informasjon om målerne og om utrullingen. Vi forventer at kunnskapen om de nye målerne vil øke etter hvert som det kommer tjenester strømkundene kan ta i bruk, sier seksjonsleder Guri Grøtterud i seksjon for sluttbrukermarked i NVE.

Informasjonssjef i Energi Norge, Aslak Øverås, mener bransjen og myndighetene har et felles ansvar for å forklare hvorfor målerne byttes ut.

– God kommunikasjon er viktig for en effektiv utrulling med færrest mulig bomturer. Det bidrar til å holde kostnadene nede for både nettselskap og kunder, sier Øverås i en pressemelding.

Skrevet av Eirik Omvik - Europower.

Tilsvar til Forbrukerrådets pressemelding 21.10.2020

Forbrukerrådet sendte 21.10.2020 ut en pressemelding om at 29 strømselskap klages inn for ulovlige avtaler. Gudbrandsdal Energi AS ber Forbrukerrådet dementerer dette grunnet feilaktige opplysninger.

Les mer

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Blir det flere år med lave priser?

Mer vannkraft, mer vindkraft og mer kjernekraft gjør at kraftprisene kan holde seg lave lenge.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?