05.06.2018

Halvparten vet ikke hvorfor de får ny måler

(Europower) Bare 41 prosent av befolkningen vet hvorfor de nye strømmålerne installeres. NVE forventer at kunnskapen øker når det kommer nye strømtjenester.

Til tross for at over syv av ti har fått installert ny strømmåler, er det bare 41 prosent av befolkningen som vet hvorfor. Det viser en undersøkelse utført av Ipsos på vegne Norgesenergi som er omtalt i Nettavisen.

Ni prosent av de spurte sier de har en «svært god» forståelse av hvorfor de nye målerne installeres.

– Myndighetene og nettselskapene har ikke lykkes med å forklare strømkundene hvorfor smart strømmålere må installeres, sier leder for privatmarkedet Norgesenergi, Geir Jørgensen, til Nettavisen.

– Nye tjeneste vil øke kunnskapen

NVE forventer at kunnskapen skal øke etter hvert som målerne tas i bruk.

— I utrullingsfasen er det nettselskapene som er kundens første kontaktpunkt ved spørsmål om målerne. De har derfor et ansvar for å gi kundene informasjon om målerne og om utrullingen. Vi forventer at kunnskapen om de nye målerne vil øke etter hvert som det kommer tjenester strømkundene kan ta i bruk, sier seksjonsleder Guri Grøtterud i seksjon for sluttbrukermarked i NVE.

Informasjonssjef i Energi Norge, Aslak Øverås, mener bransjen og myndighetene har et felles ansvar for å forklare hvorfor målerne byttes ut.

– God kommunikasjon er viktig for en effektiv utrulling med færrest mulig bomturer. Det bidrar til å holde kostnadene nede for både nettselskap og kunder, sier Øverås i en pressemelding.

Skrevet av Eirik Omvik - Europower.

Rapport: Vind- og solkapasitet vil dobles i Sverige før 2030

Fornybarkapasiteten, ekskludert vannkraft, i Sverige er ventet å øke fra 14,8 GW i 2019 til 30,4 GW i 2030, ifølge en ny rapport fra Global Data.

Les mer

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?