05.06.2018

Halvparten vet ikke hvorfor de får ny måler

(Europower) Bare 41 prosent av befolkningen vet hvorfor de nye strømmålerne installeres. NVE forventer at kunnskapen øker når det kommer nye strømtjenester.

Til tross for at over syv av ti har fått installert ny strømmåler, er det bare 41 prosent av befolkningen som vet hvorfor. Det viser en undersøkelse utført av Ipsos på vegne Norgesenergi som er omtalt i Nettavisen.

Ni prosent av de spurte sier de har en «svært god» forståelse av hvorfor de nye målerne installeres.

– Myndighetene og nettselskapene har ikke lykkes med å forklare strømkundene hvorfor smart strømmålere må installeres, sier leder for privatmarkedet Norgesenergi, Geir Jørgensen, til Nettavisen.

– Nye tjeneste vil øke kunnskapen

NVE forventer at kunnskapen skal øke etter hvert som målerne tas i bruk.

— I utrullingsfasen er det nettselskapene som er kundens første kontaktpunkt ved spørsmål om målerne. De har derfor et ansvar for å gi kundene informasjon om målerne og om utrullingen. Vi forventer at kunnskapen om de nye målerne vil øke etter hvert som det kommer tjenester strømkundene kan ta i bruk, sier seksjonsleder Guri Grøtterud i seksjon for sluttbrukermarked i NVE.

Informasjonssjef i Energi Norge, Aslak Øverås, mener bransjen og myndighetene har et felles ansvar for å forklare hvorfor målerne byttes ut.

– God kommunikasjon er viktig for en effektiv utrulling med færrest mulig bomturer. Det bidrar til å holde kostnadene nede for både nettselskap og kunder, sier Øverås i en pressemelding.

Skrevet av Eirik Omvik - Europower.

Markedskommentar uke 45 2019

Denne uken har gradestokken krøpet langt ned på minussiden og det har fått direkte følger for spotprisene. Det toppet seg på onsdag med over 53 øre/kWh i gjennomsnitt for hele døgnet. I timen mellom 18 og 19 var timesprisen helt oppe på 85,7 øre/kWh. Årsaken til de høye prisene er kombinasjonen kaldt vær og lite vind.

Les mer

Markedskommentar uke 43 2019

Spotprisene i forrige uke på Østlandet i prisområde NO1 ble marginalt høyere enn uken før og endte på 36,4 øre/kWh. Denne uken er høyere priset og ser ut til å bli rundt 37,9 øre/kWh.

Les mer

NVE varsler gradvis innføring av effekttariffer

NVE vil lansere flere forskjellige modeller for effekttariffer, og disse kan innføres gradvis over flere år, ifølge et nytt forslag til innretning av nettleien som snart sendes ut på høring.

Les mer

Markedskommentar uke 42 2019

Prisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 36,3 øre/kWh. Denne uken ser ut til å bli marginalt lavere, rundt 36 øre/kWh.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?