04.09.2014

Hålogaland Kraft må kutte 25 stillinger
Rolf Inge Roth(Montel) Hålogaland Kraft må redusere 20 prosent av staben i et omfattende spareprogram, skriver Harstad Tidende. Foto Hålogaland Kraft.

– Sammenlignet med andre i vår bransje ligger vårt generelle kostnadsnivå et godt stykke over disse. Dette er vi nødt til å forholde oss til i en kraftbransje i endring. Når våre konkurrenter driver mer lønnsomt enn oss, kan ikke vi sitte stille og late som ingenting har hendt, sier administrerende direktør Rolf Inge Roth til avisen.

Han sier selskapet på kort sikt må kutte utgiftene med 25 millioner kroner, og at antall ansatte blir redusert med 20 prosent – eller rundt 25 stillinger.

– Disse kuttene kommer som følge av tydelige krav fra våre eiere, og er både styrebehandlet og godt forankret i styret. Nedbemanningen og omfanget av denne er også diskutert, planlagt og kommunisert med de tillitsvalgte. Disse kuttene vil berøre alle våre avdelinger og alle aktiviteter i selskapet vil bli rammet, sier Roth.

Hålogaland Kraft eies av syv kommuner i Troms og Nordland. I fjor gikk selskapet med ni millioner kroner i minus etter skatt, ned fra et overskudd på 61 millioner året før.

Olav Vilnes

olav@montel.no
10:08, Wednesday, 3 September 2014


Related news:Markedskommentar uke 44 2020

Prisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 19 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli under 12,2 øre/kWh. Spotprisen for Østlandsområdet har dermed redusert seg markant den siste uken. Prisutsiktene for kommende uke ser ut til å bli rundt 15 øre/kWh.   

Les mer

Markedskommentar uke 43 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 21,5 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 19,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er 18,5 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Tilsvar til Forbrukerrådets pressemelding 21.10.2020

Forbrukerrådet sendte 21.10.2020 ut en pressemelding om at 29 strømselskap klages inn for ulovlige avtaler. Gudbrandsdal Energi AS ber Forbrukerrådet dementerer dette grunnet feilaktige opplysninger.

Les mer

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?