04.09.2014

Hålogaland Kraft må kutte 25 stillinger
Rolf Inge Roth(Montel) Hålogaland Kraft må redusere 20 prosent av staben i et omfattende spareprogram, skriver Harstad Tidende. Foto Hålogaland Kraft.

– Sammenlignet med andre i vår bransje ligger vårt generelle kostnadsnivå et godt stykke over disse. Dette er vi nødt til å forholde oss til i en kraftbransje i endring. Når våre konkurrenter driver mer lønnsomt enn oss, kan ikke vi sitte stille og late som ingenting har hendt, sier administrerende direktør Rolf Inge Roth til avisen.

Han sier selskapet på kort sikt må kutte utgiftene med 25 millioner kroner, og at antall ansatte blir redusert med 20 prosent – eller rundt 25 stillinger.

– Disse kuttene kommer som følge av tydelige krav fra våre eiere, og er både styrebehandlet og godt forankret i styret. Nedbemanningen og omfanget av denne er også diskutert, planlagt og kommunisert med de tillitsvalgte. Disse kuttene vil berøre alle våre avdelinger og alle aktiviteter i selskapet vil bli rammet, sier Roth.

Hålogaland Kraft eies av syv kommuner i Troms og Nordland. I fjor gikk selskapet med ni millioner kroner i minus etter skatt, ned fra et overskudd på 61 millioner året før.

Olav Vilnes

olav@montel.no
10:08, Wednesday, 3 September 2014


Related news:Potensialet for flytende havvind er stort

Potensialet for flytende vind er veldig stort. Hovedutfordringen er at det er dyrt, sier Emil Smilden fra Equinor.

Les mer

Statnett: 99,98 prosent oppetid på strømforsyningen

Statnett forteller i en pressemelding at tallene for 2018 viser at leveringspåliteligheten på strøm er på 99,98 prosent. - Sikker strømforsyning med god kvalitet er en forutsetning i det samfunnet vi har, og det er samtidig vesentlig for å utvikle dette samfunnet videre mot mer klimavennlige løsninger, sier konserndirektør Peer Østli i Statnett.

Les mer

Markedskommentar uke 48 2019

Prisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 41,3 øre/kWh. Denne uken ser ut til å bli rundt 42,5 øre/kWh. Dette skyldes blant annet noe lavere temperaturer denne uken som har gitt økt forbruk, samtidig som det også har vært mindre vind denne uken sammenlignet med forrige uke.

Les mer

Markedskommentar uke 47 2019

Prisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 43,4 øre/kWh. Denne uken ser ut til å bli rundt 41 øre/kWh. Dette skyldes blant annet høyere temperaturer som gir redusert forbruk og redusert pris, det har også vært mer vind og en liten økning av tilsig.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?