Hjem > Siste nytt > Hålogaland Kraft må kutte 25 stillinger

Hålogaland Kraft må kutte 25 stillinger

Publisert 04.09.2014, sist oppdatert 05.09.2017
Rolf Inge Roth(Montel) Hålogaland Kraft må redusere 20 prosent av staben i et omfattende spareprogram, skriver Harstad Tidende. Foto Hålogaland Kraft.

– Sammenlignet med andre i vår bransje ligger vårt generelle kostnadsnivå et godt stykke over disse. Dette er vi nødt til å forholde oss til i en kraftbransje i endring. Når våre konkurrenter driver mer lønnsomt enn oss, kan ikke vi sitte stille og late som ingenting har hendt, sier administrerende direktør Rolf Inge Roth til avisen.

Han sier selskapet på kort sikt må kutte utgiftene med 25 millioner kroner, og at antall ansatte blir redusert med 20 prosent – eller rundt 25 stillinger.

– Disse kuttene kommer som følge av tydelige krav fra våre eiere, og er både styrebehandlet og godt forankret i styret. Nedbemanningen og omfanget av denne er også diskutert, planlagt og kommunisert med de tillitsvalgte. Disse kuttene vil berøre alle våre avdelinger og alle aktiviteter i selskapet vil bli rammet, sier Roth.

Hålogaland Kraft eies av syv kommuner i Troms og Nordland. I fjor gikk selskapet med ni millioner kroner i minus etter skatt, ned fra et overskudd på 61 millioner året før.

Olav Vilnes

olav@montel.no
10:08, Wednesday, 3 September 2014


Related news:Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?