04.09.2014

Hålogaland Kraft må kutte 25 stillinger
Rolf Inge Roth(Montel) Hålogaland Kraft må redusere 20 prosent av staben i et omfattende spareprogram, skriver Harstad Tidende. Foto Hålogaland Kraft.

– Sammenlignet med andre i vår bransje ligger vårt generelle kostnadsnivå et godt stykke over disse. Dette er vi nødt til å forholde oss til i en kraftbransje i endring. Når våre konkurrenter driver mer lønnsomt enn oss, kan ikke vi sitte stille og late som ingenting har hendt, sier administrerende direktør Rolf Inge Roth til avisen.

Han sier selskapet på kort sikt må kutte utgiftene med 25 millioner kroner, og at antall ansatte blir redusert med 20 prosent – eller rundt 25 stillinger.

– Disse kuttene kommer som følge av tydelige krav fra våre eiere, og er både styrebehandlet og godt forankret i styret. Nedbemanningen og omfanget av denne er også diskutert, planlagt og kommunisert med de tillitsvalgte. Disse kuttene vil berøre alle våre avdelinger og alle aktiviteter i selskapet vil bli rammet, sier Roth.

Hålogaland Kraft eies av syv kommuner i Troms og Nordland. I fjor gikk selskapet med ni millioner kroner i minus etter skatt, ned fra et overskudd på 61 millioner året før.

Olav Vilnes

olav@montel.no
10:08, Wednesday, 3 September 2014


Related news:Rapport: Vind- og solkapasitet vil dobles i Sverige før 2030

Fornybarkapasiteten, ekskludert vannkraft, i Sverige er ventet å øke fra 14,8 GW i 2019 til 30,4 GW i 2030, ifølge en ny rapport fra Global Data.

Les mer

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?