11.12.2014

Google kjøper all kraft fra vindpark

Google kjøper hele produksjonen fra Maevaara vindkraftpark i Nord-Sverige de neste ti årene. Med en årsproduksjon på 250 GW har dermed Google sikret seg 2,5 TWh fornybar energi. Foto: OX2

Når driften kommer i gang ved Maevaara vindkraftpark, kommer Google til å være eneste kunde. IT-giganten har avtalt å kjøpe hele produksjonen de neste ti årene.

Det er avisen Norrbottens Kuriren som melder dette. OX2 har bygd vindparken, men det tyske forsikringsselskapet Allianz over driften når parken blir satt i drift i januar. Allianz har gjort en avtale med Google som vil kjøpe hele produksjonen.

– Det er artig at Google vil kjøpe strøm av Allianz i ti år. Det er positivt at et selskap som Google ser nytteverdien av fornybar energi, sier Peter Kalla i OX2.

– Vi mener det er viktig både å støtte opp om fornybar prosjekter, og bruke fornybar energi. Det er et av Google sine viktigste mål, og vi ønsker å være ledende på feltet, sa Francois Sterin, leder for global infrastruktur i Google.

Maevaara vindkraftpark ligger i kommunene Övertorneå og Pajala i Nord-Sverige helt på grensen mot Finland. De 24 vindturbinene har samlet en installert effekt på 72 MW, og parken har en beregnet årsproduksjon er 250 GWh.

Europower
Haakon Barstad

Bytte av strømmålere har vært en suksess

97 prosent av alle målepunkter i Norge har fått ny strømmåler per januar 2019, ifølge ny statusrapport fra NVE. Investeringskostnadene er også 1 milliard kroner lavere enn forventet.

Les mer

Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?