Hjem > Siste nytt > Google kjøper all kraft fra vindpark

Google kjøper all kraft fra vindpark

Thomas Gundersen
Publisert 11.12.2014, sist oppdatert 05.09.2017

Google kjøper hele produksjonen fra Maevaara vindkraftpark i Nord-Sverige de neste ti årene. Med en årsproduksjon på 250 GW har dermed Google sikret seg 2,5 TWh fornybar energi. Foto: OX2

Når driften kommer i gang ved Maevaara vindkraftpark, kommer Google til å være eneste kunde. IT-giganten har avtalt å kjøpe hele produksjonen de neste ti årene.

Det er avisen Norrbottens Kuriren som melder dette. OX2 har bygd vindparken, men det tyske forsikringsselskapet Allianz over driften når parken blir satt i drift i januar. Allianz har gjort en avtale med Google som vil kjøpe hele produksjonen.

– Det er artig at Google vil kjøpe strøm av Allianz i ti år. Det er positivt at et selskap som Google ser nytteverdien av fornybar energi, sier Peter Kalla i OX2.

– Vi mener det er viktig både å støtte opp om fornybar prosjekter, og bruke fornybar energi. Det er et av Google sine viktigste mål, og vi ønsker å være ledende på feltet, sa Francois Sterin, leder for global infrastruktur i Google.

Maevaara vindkraftpark ligger i kommunene Övertorneå og Pajala i Nord-Sverige helt på grensen mot Finland. De 24 vindturbinene har samlet en installert effekt på 72 MW, og parken har en beregnet årsproduksjon er 250 GWh.

Europower
Haakon Barstad

Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?