11.12.2014

Google kjøper all kraft fra vindpark

Google kjøper hele produksjonen fra Maevaara vindkraftpark i Nord-Sverige de neste ti årene. Med en årsproduksjon på 250 GW har dermed Google sikret seg 2,5 TWh fornybar energi. Foto: OX2

Når driften kommer i gang ved Maevaara vindkraftpark, kommer Google til å være eneste kunde. IT-giganten har avtalt å kjøpe hele produksjonen de neste ti årene.

Det er avisen Norrbottens Kuriren som melder dette. OX2 har bygd vindparken, men det tyske forsikringsselskapet Allianz over driften når parken blir satt i drift i januar. Allianz har gjort en avtale med Google som vil kjøpe hele produksjonen.

– Det er artig at Google vil kjøpe strøm av Allianz i ti år. Det er positivt at et selskap som Google ser nytteverdien av fornybar energi, sier Peter Kalla i OX2.

– Vi mener det er viktig både å støtte opp om fornybar prosjekter, og bruke fornybar energi. Det er et av Google sine viktigste mål, og vi ønsker å være ledende på feltet, sa Francois Sterin, leder for global infrastruktur i Google.

Maevaara vindkraftpark ligger i kommunene Övertorneå og Pajala i Nord-Sverige helt på grensen mot Finland. De 24 vindturbinene har samlet en installert effekt på 72 MW, og parken har en beregnet årsproduksjon er 250 GWh.

Europower
Haakon Barstad

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Blir det flere år med lave priser?

Mer vannkraft, mer vindkraft og mer kjernekraft gjør at kraftprisene kan holde seg lave lenge.

Les mer

Markedskommentar uke 40 2020

Strømmarkedet har lagt bak seg en stabil uke der prisen på Østlandet i prisområde NO1 i gjennomsnitt ser ut til å bli rundt 2,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er rundt 6 øre/kWh.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?