11.12.2014

Google kjøper all kraft fra vindpark

Google kjøper hele produksjonen fra Maevaara vindkraftpark i Nord-Sverige de neste ti årene. Med en årsproduksjon på 250 GW har dermed Google sikret seg 2,5 TWh fornybar energi. Foto: OX2

Når driften kommer i gang ved Maevaara vindkraftpark, kommer Google til å være eneste kunde. IT-giganten har avtalt å kjøpe hele produksjonen de neste ti årene.

Det er avisen Norrbottens Kuriren som melder dette. OX2 har bygd vindparken, men det tyske forsikringsselskapet Allianz over driften når parken blir satt i drift i januar. Allianz har gjort en avtale med Google som vil kjøpe hele produksjonen.

– Det er artig at Google vil kjøpe strøm av Allianz i ti år. Det er positivt at et selskap som Google ser nytteverdien av fornybar energi, sier Peter Kalla i OX2.

– Vi mener det er viktig både å støtte opp om fornybar prosjekter, og bruke fornybar energi. Det er et av Google sine viktigste mål, og vi ønsker å være ledende på feltet, sa Francois Sterin, leder for global infrastruktur i Google.

Maevaara vindkraftpark ligger i kommunene Övertorneå og Pajala i Nord-Sverige helt på grensen mot Finland. De 24 vindturbinene har samlet en installert effekt på 72 MW, og parken har en beregnet årsproduksjon er 250 GWh.

Europower
Haakon Barstad

Rapport: Vind- og solkapasitet vil dobles i Sverige før 2030

Fornybarkapasiteten, ekskludert vannkraft, i Sverige er ventet å øke fra 14,8 GW i 2019 til 30,4 GW i 2030, ifølge en ny rapport fra Global Data.

Les mer

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?