11.12.2014

Google kjøper all kraft fra vindpark

Google kjøper hele produksjonen fra Maevaara vindkraftpark i Nord-Sverige de neste ti årene. Med en årsproduksjon på 250 GW har dermed Google sikret seg 2,5 TWh fornybar energi. Foto: OX2

Når driften kommer i gang ved Maevaara vindkraftpark, kommer Google til å være eneste kunde. IT-giganten har avtalt å kjøpe hele produksjonen de neste ti årene.

Det er avisen Norrbottens Kuriren som melder dette. OX2 har bygd vindparken, men det tyske forsikringsselskapet Allianz over driften når parken blir satt i drift i januar. Allianz har gjort en avtale med Google som vil kjøpe hele produksjonen.

– Det er artig at Google vil kjøpe strøm av Allianz i ti år. Det er positivt at et selskap som Google ser nytteverdien av fornybar energi, sier Peter Kalla i OX2.

– Vi mener det er viktig både å støtte opp om fornybar prosjekter, og bruke fornybar energi. Det er et av Google sine viktigste mål, og vi ønsker å være ledende på feltet, sa Francois Sterin, leder for global infrastruktur i Google.

Maevaara vindkraftpark ligger i kommunene Övertorneå og Pajala i Nord-Sverige helt på grensen mot Finland. De 24 vindturbinene har samlet en installert effekt på 72 MW, og parken har en beregnet årsproduksjon er 250 GWh.

Europower
Haakon Barstad

Markedskommentar uke 41 2019

Denne uken startet med en høy systempris på hele 44,1 øre/kWh, den høyeste systemprisen på nesten seks måneder. Lite vind, lavt tilsig kombinert med lave temperaturer som resulterte i høyt forbruk var årsaken til den høye systemprisen.

Les mer

Flytende vindkraft opptil fem ganger dyrere enn landvind

Norgessjef Ben Bjørke i Siemens Gamesa mener det er realistisk med bunnfast havvind på norsk sokkel, men at det er behov for stor skala dersom en skal få ned kostnadene for flytende havvind.

Les mer

Regjeringen jekker elavgiften til 16,13 øre/kWh

Etter å ha kuttet elavgiften med ett øre i statsbudsjettet i fjor, vil regjeringen nå øke avgiften med 1,9 prosent til 16,13 øre/kWh.

Les mer

Markedskommentar uke 40 2019

I forrige uke ble gjennomsnittsprisen for Østlandet (NO1) 31,4 øre/kWh, denne uken blir prisen rundt 35 øre/kWh som for det meste skyldes høyere forbruk etter hvert som gradestokken kryper mot kuldegrader.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?