Hjem > Siste nytt > GE kjøper strategisk

GE kjøper strategisk

Publisert 23.06.2014, sist oppdatert 05.09.2017

Bjarne+Slapgard (1)Europower. Stein Arild Iglebaek.

Bjarne Slapgard og Gudbrandsdal Energi har kjøpt andeler i en landsdekkende entreprenørkjede for å sikre seg flere alternativer fremover. Foto: Morten Fredheim Solberg

I fjor kjøpte Gudbrandsdal Energi (GE) 34 prosent av aksjene i Elnett Energi. Begrunnelsen er å posisjonere seg i både kampen om arbeidskraft og foran strukturendringene i nettbransjen.

Årsrapporten til GE er offentliggjort, og der fremkommer det at GE betalte 10,4 millioner kroner for en tredel av aksjene i Elnett Energi. Selskapet har hovedkontor i Trondheim, men er en landsdekkende aktør innen prosjektering og montasje av elektriske anlegg til energi- og industrimarkedet.

– Vi gjør dette for å videreutvikle kompetansen både i GE og i Elnett. Dessuten er det bra å få en fot i Trondheim der det er et stort ingeniørmiljø. Rekruttering blir en sentral utfordring i årene som kommer, sier administrerende direktør Bjarne Slapgard i GE og fortsetter:

– Den andre begrunnelsen for kjøpet er at det i den pågående strukturendringen av nettbransjen er fornuftig med flere alternativer. Et entreprenørselskap gir oss flere muligheter.

Slapgard sier GE ikke har planer om å kjøpe mer i Elnett Energi og betegner dagens eierandel som «grei».  Nest største eier er for øvrig Vinstra Elektro med 24 prosent av aksjene. De øvrige aksjene er spredt på flere hender.

Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?