23.06.2014

GE kjøper strategisk

Bjarne+Slapgard (1)Europower. Stein Arild Iglebaek.

Bjarne Slapgard og Gudbrandsdal Energi har kjøpt andeler i en landsdekkende entreprenørkjede for å sikre seg flere alternativer fremover. Foto: Morten Fredheim Solberg

I fjor kjøpte Gudbrandsdal Energi (GE) 34 prosent av aksjene i Elnett Energi. Begrunnelsen er å posisjonere seg i både kampen om arbeidskraft og foran strukturendringene i nettbransjen.

Årsrapporten til GE er offentliggjort, og der fremkommer det at GE betalte 10,4 millioner kroner for en tredel av aksjene i Elnett Energi. Selskapet har hovedkontor i Trondheim, men er en landsdekkende aktør innen prosjektering og montasje av elektriske anlegg til energi- og industrimarkedet.

– Vi gjør dette for å videreutvikle kompetansen både i GE og i Elnett. Dessuten er det bra å få en fot i Trondheim der det er et stort ingeniørmiljø. Rekruttering blir en sentral utfordring i årene som kommer, sier administrerende direktør Bjarne Slapgard i GE og fortsetter:

– Den andre begrunnelsen for kjøpet er at det i den pågående strukturendringen av nettbransjen er fornuftig med flere alternativer. Et entreprenørselskap gir oss flere muligheter.

Slapgard sier GE ikke har planer om å kjøpe mer i Elnett Energi og betegner dagens eierandel som «grei».  Nest største eier er for øvrig Vinstra Elektro med 24 prosent av aksjene. De øvrige aksjene er spredt på flere hender.

Rapport: Vind- og solkapasitet vil dobles i Sverige før 2030

Fornybarkapasiteten, ekskludert vannkraft, i Sverige er ventet å øke fra 14,8 GW i 2019 til 30,4 GW i 2030, ifølge en ny rapport fra Global Data.

Les mer

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?