23.06.2014

GE kjøper strategisk

Bjarne+Slapgard (1)Europower. Stein Arild Iglebaek.

Bjarne Slapgard og Gudbrandsdal Energi har kjøpt andeler i en landsdekkende entreprenørkjede for å sikre seg flere alternativer fremover. Foto: Morten Fredheim Solberg

I fjor kjøpte Gudbrandsdal Energi (GE) 34 prosent av aksjene i Elnett Energi. Begrunnelsen er å posisjonere seg i både kampen om arbeidskraft og foran strukturendringene i nettbransjen.

Årsrapporten til GE er offentliggjort, og der fremkommer det at GE betalte 10,4 millioner kroner for en tredel av aksjene i Elnett Energi. Selskapet har hovedkontor i Trondheim, men er en landsdekkende aktør innen prosjektering og montasje av elektriske anlegg til energi- og industrimarkedet.

– Vi gjør dette for å videreutvikle kompetansen både i GE og i Elnett. Dessuten er det bra å få en fot i Trondheim der det er et stort ingeniørmiljø. Rekruttering blir en sentral utfordring i årene som kommer, sier administrerende direktør Bjarne Slapgard i GE og fortsetter:

– Den andre begrunnelsen for kjøpet er at det i den pågående strukturendringen av nettbransjen er fornuftig med flere alternativer. Et entreprenørselskap gir oss flere muligheter.

Slapgard sier GE ikke har planer om å kjøpe mer i Elnett Energi og betegner dagens eierandel som «grei».  Nest største eier er for øvrig Vinstra Elektro med 24 prosent av aksjene. De øvrige aksjene er spredt på flere hender.

Markedskommentar uke 43 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 21,5 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 19,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er 18,5 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Tilsvar til Forbrukerrådets pressemelding 21.10.2020

Forbrukerrådet sendte 21.10.2020 ut en pressemelding om at 29 strømselskap klages inn for ulovlige avtaler. Gudbrandsdal Energi AS ber Forbrukerrådet dementerer dette grunnet feilaktige opplysninger.

Les mer

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?