23.06.2014

GE kjøper strategisk

Bjarne+Slapgard (1)Europower. Stein Arild Iglebaek.

Bjarne Slapgard og Gudbrandsdal Energi har kjøpt andeler i en landsdekkende entreprenørkjede for å sikre seg flere alternativer fremover. Foto: Morten Fredheim Solberg

I fjor kjøpte Gudbrandsdal Energi (GE) 34 prosent av aksjene i Elnett Energi. Begrunnelsen er å posisjonere seg i både kampen om arbeidskraft og foran strukturendringene i nettbransjen.

Årsrapporten til GE er offentliggjort, og der fremkommer det at GE betalte 10,4 millioner kroner for en tredel av aksjene i Elnett Energi. Selskapet har hovedkontor i Trondheim, men er en landsdekkende aktør innen prosjektering og montasje av elektriske anlegg til energi- og industrimarkedet.

– Vi gjør dette for å videreutvikle kompetansen både i GE og i Elnett. Dessuten er det bra å få en fot i Trondheim der det er et stort ingeniørmiljø. Rekruttering blir en sentral utfordring i årene som kommer, sier administrerende direktør Bjarne Slapgard i GE og fortsetter:

– Den andre begrunnelsen for kjøpet er at det i den pågående strukturendringen av nettbransjen er fornuftig med flere alternativer. Et entreprenørselskap gir oss flere muligheter.

Slapgard sier GE ikke har planer om å kjøpe mer i Elnett Energi og betegner dagens eierandel som «grei».  Nest største eier er for øvrig Vinstra Elektro med 24 prosent av aksjene. De øvrige aksjene er spredt på flere hender.

Markedskommentar uke 41 2019

Denne uken startet med en høy systempris på hele 44,1 øre/kWh, den høyeste systemprisen på nesten seks måneder. Lite vind, lavt tilsig kombinert med lave temperaturer som resulterte i høyt forbruk var årsaken til den høye systemprisen.

Les mer

Flytende vindkraft opptil fem ganger dyrere enn landvind

Norgessjef Ben Bjørke i Siemens Gamesa mener det er realistisk med bunnfast havvind på norsk sokkel, men at det er behov for stor skala dersom en skal få ned kostnadene for flytende havvind.

Les mer

Regjeringen jekker elavgiften til 16,13 øre/kWh

Etter å ha kuttet elavgiften med ett øre i statsbudsjettet i fjor, vil regjeringen nå øke avgiften med 1,9 prosent til 16,13 øre/kWh.

Les mer

Markedskommentar uke 40 2019

I forrige uke ble gjennomsnittsprisen for Østlandet (NO1) 31,4 øre/kWh, denne uken blir prisen rundt 35 øre/kWh som for det meste skyldes høyere forbruk etter hvert som gradestokken kryper mot kuldegrader.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?