23.06.2014

GE kjøper strategisk

Bjarne+Slapgard (1)Europower. Stein Arild Iglebaek.

Bjarne Slapgard og Gudbrandsdal Energi har kjøpt andeler i en landsdekkende entreprenørkjede for å sikre seg flere alternativer fremover. Foto: Morten Fredheim Solberg

I fjor kjøpte Gudbrandsdal Energi (GE) 34 prosent av aksjene i Elnett Energi. Begrunnelsen er å posisjonere seg i både kampen om arbeidskraft og foran strukturendringene i nettbransjen.

Årsrapporten til GE er offentliggjort, og der fremkommer det at GE betalte 10,4 millioner kroner for en tredel av aksjene i Elnett Energi. Selskapet har hovedkontor i Trondheim, men er en landsdekkende aktør innen prosjektering og montasje av elektriske anlegg til energi- og industrimarkedet.

– Vi gjør dette for å videreutvikle kompetansen både i GE og i Elnett. Dessuten er det bra å få en fot i Trondheim der det er et stort ingeniørmiljø. Rekruttering blir en sentral utfordring i årene som kommer, sier administrerende direktør Bjarne Slapgard i GE og fortsetter:

– Den andre begrunnelsen for kjøpet er at det i den pågående strukturendringen av nettbransjen er fornuftig med flere alternativer. Et entreprenørselskap gir oss flere muligheter.

Slapgard sier GE ikke har planer om å kjøpe mer i Elnett Energi og betegner dagens eierandel som «grei».  Nest største eier er for øvrig Vinstra Elektro med 24 prosent av aksjene. De øvrige aksjene er spredt på flere hender.

Bytte av strømmålere har vært en suksess

97 prosent av alle målepunkter i Norge har fått ny strømmåler per januar 2019, ifølge ny statusrapport fra NVE. Investeringskostnadene er også 1 milliard kroner lavere enn forventet.

Les mer

Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?