29.05.2017

Går sammen om solkart.no


(enerWE) Solenergiselskapene Otovo og Solcellespesialisten går sammen om å videreutvikle Norges solkartet gjennom solkart.no. Det forteller selskapene i en pressemelding.


Otovo og Solcellespesialisten skal benytte sine flere hundre installasjoner som målestasjoner for å forbedre beregningen av norske muligheter for solceller, når de nå skal samarbeide om den populære solkart.no-løsningen.


– Etterhvert som vi har fått opp hundrevis av solcelleanlegg i hele landet, kan disse fungere som målestasjoner som kan gjøre modellene for solinnstråling mer og mer presise, sier produktdirektør i Otovo, Simen F. Jørgensen.


I januar 2016 lanserte Solcellespesialisten tjenesten www.solkart.no, der brukerne kan få beregnet solinnstråling og kostnader med solceller på sitt tak. Like etter entret Otovo solcellemarkedet og begynte å gjøre digitale befaringer på www.otovo.no. Tilsammen har de to tjenestene skapt nærmere 6.000 salgsforespørsler og 200.000 besøk.


– Det blir en løsning der solkart.no fortsetter som før, men med “Otovo inside”. Resultatene folk får se på nettsiden vil fremstå som før, mens Otovos produkt, prising og prosjektledere blir det som møter kunder i salgsprosessen. Anleggene vil bli installert av Solcellespesialistens montører, sier Andreas Thorsheim, adm. direktør i Otovo.


Soldata i Norge har til nå vært basert på internasjonalt tilgjengelige satelittdata, korrigert med informasjon fra noen få målestasjoner.


– Målt ytelse og estimert ytelse treffer ganske bra i gjennomsnitt, men i den norske geografien er det mange lokale variasjoner som vi kan bli mye mer presise på. Dette kommer vi til å legge mye ressurser i, og vi vil dele det med hele bransjen. Kunnskap er viktig for å utvikle solenergi i Norge, sier Jørgensen.


Jørgensen leder et team på seks utviklere som jobber med løsningen.


Otovo og Solcellespesialisten har gjennomført flere hundre solcelleprosjekter hver, og rigger nå for videre ekspansjon i et marked som vokser kraftig. Ifølge Solcellespesialisten er det gjort 15 millioner unike tak-oppslag gjennom tjeneste på de 15 månedene den har eksistert – nærmere en million i måneden.


-Vi ble tatt litt på sengen av hvor populær Solkart.no ble. Siden vi ikke har et salgsapparat for å håndtere direktesalg til privatpersoner var det naturlig å inngå et samarbeid med en aktør som Otovo. Gjennom samarbeidet med Otovo føler vi oss sikre på at vi kan håndtere alle henvendelsene vi får på en god måte, sier Carl Christian Strømberg, adm. direktør i Solcellespesialisten.


Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer

Norsk Kundebarometer 2019

Gudbrandsdal Energi ble for 9. gang kåret til å ha landets mest fornøyde strømkunder. Selskapet fikk hele 4 stjerner i 2019-undersøkelsen. Forskningsprosjektet Norsk Kundebarometer ved Handelshøyskolen BI har i over tjue år målt kundetilfredshet og lojalitet blant norske forbrukere.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?