29.05.2017

Går sammen om solkart.no


(enerWE) Solenergiselskapene Otovo og Solcellespesialisten går sammen om å videreutvikle Norges solkartet gjennom solkart.no. Det forteller selskapene i en pressemelding.


Otovo og Solcellespesialisten skal benytte sine flere hundre installasjoner som målestasjoner for å forbedre beregningen av norske muligheter for solceller, når de nå skal samarbeide om den populære solkart.no-løsningen.


– Etterhvert som vi har fått opp hundrevis av solcelleanlegg i hele landet, kan disse fungere som målestasjoner som kan gjøre modellene for solinnstråling mer og mer presise, sier produktdirektør i Otovo, Simen F. Jørgensen.


I januar 2016 lanserte Solcellespesialisten tjenesten www.solkart.no, der brukerne kan få beregnet solinnstråling og kostnader med solceller på sitt tak. Like etter entret Otovo solcellemarkedet og begynte å gjøre digitale befaringer på www.otovo.no. Tilsammen har de to tjenestene skapt nærmere 6.000 salgsforespørsler og 200.000 besøk.


– Det blir en løsning der solkart.no fortsetter som før, men med “Otovo inside”. Resultatene folk får se på nettsiden vil fremstå som før, mens Otovos produkt, prising og prosjektledere blir det som møter kunder i salgsprosessen. Anleggene vil bli installert av Solcellespesialistens montører, sier Andreas Thorsheim, adm. direktør i Otovo.


Soldata i Norge har til nå vært basert på internasjonalt tilgjengelige satelittdata, korrigert med informasjon fra noen få målestasjoner.


– Målt ytelse og estimert ytelse treffer ganske bra i gjennomsnitt, men i den norske geografien er det mange lokale variasjoner som vi kan bli mye mer presise på. Dette kommer vi til å legge mye ressurser i, og vi vil dele det med hele bransjen. Kunnskap er viktig for å utvikle solenergi i Norge, sier Jørgensen.


Jørgensen leder et team på seks utviklere som jobber med løsningen.


Otovo og Solcellespesialisten har gjennomført flere hundre solcelleprosjekter hver, og rigger nå for videre ekspansjon i et marked som vokser kraftig. Ifølge Solcellespesialisten er det gjort 15 millioner unike tak-oppslag gjennom tjeneste på de 15 månedene den har eksistert – nærmere en million i måneden.


-Vi ble tatt litt på sengen av hvor populær Solkart.no ble. Siden vi ikke har et salgsapparat for å håndtere direktesalg til privatpersoner var det naturlig å inngå et samarbeid med en aktør som Otovo. Gjennom samarbeidet med Otovo føler vi oss sikre på at vi kan håndtere alle henvendelsene vi får på en god måte, sier Carl Christian Strømberg, adm. direktør i Solcellespesialisten.


Varsler endringer i strømprisportalen før jul

Forbrukerrådet tar grep for å hindre at lokkeavtaler kommer på topp på portalen Strømpris.no, og varsler at lengden på avtalen vil få en avgjørende betydning for plassering på listen.

Les mer

Markedskommentar uke 45 2019

Denne uken har gradestokken krøpet langt ned på minussiden og det har fått direkte følger for spotprisene. Det toppet seg på onsdag med over 53 øre/kWh i gjennomsnitt for hele døgnet. I timen mellom 18 og 19 var timesprisen helt oppe på 85,7 øre/kWh. Årsaken til de høye prisene er kombinasjonen kaldt vær og lite vind.

Les mer

Markedskommentar uke 43 2019

Spotprisene i forrige uke på Østlandet i prisområde NO1 ble marginalt høyere enn uken før og endte på 36,4 øre/kWh. Denne uken er høyere priset og ser ut til å bli rundt 37,9 øre/kWh.

Les mer

NVE varsler gradvis innføring av effekttariffer

NVE vil lansere flere forskjellige modeller for effekttariffer, og disse kan innføres gradvis over flere år, ifølge et nytt forslag til innretning av nettleien som snart sendes ut på høring.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?