Vi opplever treghet i Min side for øyeblikket. Vi håper å løse dette raskt!

Hjem > Siste nytt > Frykter masseoppsigelser på norske offshorerigger

Frykter masseoppsigelser på norske offshorerigger

Publisert 24.09.2014, sist oppdatert 05.09.2017

800px-Beryl_alpha_from_airStavanger (NTB): Minst 15 borerigger kan stå uten oppdrag neste år. Da ryker inntil 13.500 arbeidsplasser. Illustrasjonsfoto. wikimedia commons Stephen (danrandom) from UK

Sju rigger er på vei i opplag eller har forlatt norsk sokkel, og innen ett år kan åtte andre stå uten kontakt. Ytterligere seks rigger er i faresonen i 2016, skriver Stavanger Aftenblad.

Sist uke kom nyheten om at John Fredriksen-selskapet North Atlantic Drilling (NAD) sier opp mer enn 250 ansatte. Tidligere denne måneden fikk 100 kokker og renholdere i forpleiningsselskapet ESS beskjed om at de ikke lenger har jobb.

Siden i sommer har Statoil sagt opp avtalen med én borerigg og sendt to rigger til land. Flere rigger har forlatt norsk sokkel.

– Det er ikke inngått riggkontrakter på norsk sokkel på to år. I tillegg til riggene som alt er på vei ut av norsk sokkel, er det åtte flyterigger som går av kontrakt de neste 12 månedene. Hvis mange av disse ikke får nye oppdrag, er det dramatisk. Det vil bety enda flere oppsigelser i bransjen, sier Jørgen Arnesen, administrerende direktør i Cosl Drilling Europe, som hovedkontor i Stavanger.

Når en riggjobb forsvinner, følger i snitt fem andre stillinger hos leverandører med i dragsuget, ifølge regnestykket til klubbleder Arild Jenssen i Safe i North Atlantic Drilling. Dermed kan rundt 13.500 stillinger være i fare dersom 15 borerigger står uten kontrakt om ett år. (©NTB)


Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?