02.03.2017

Fremtidens hjem: – Smarthusløsningene kommer for fullt

PÅ VEI OPP: Før har såkalte smarthusløsninger vært avhengig av kabel. – Trådløse smarthusløsninger seiler opp til å bli veldig populært de neste årene, sier Thomas Mathisen i strømselskapet Gudbrandsdal Energi. 

Sjekk ut smarthusløsningene: – Vil bli standard i alle boliger


Smarthusløsninger er ikke noe nytt fenomen i Norge. Nå gjør imidlertid mindre avanserte oppsett og trådløs teknologi det enklere å gjøre boligen din smartere.  

– Smarthusløsninger har eksistert i Norge i snart 20 år. Tidligere har det vært en løsning med kabler. Du får kablede smarthusløsninger fortsatt, men det er dyrt. Det som seiler opp til å bli veldig populært nå er trådløse smarthusløsninger, sier Thomas Mathisen.

Han er markedsleder i strømselskapet Gudbrandsdal Energi, som er i tillegg til å selge strøm, er tilbyder av en rekke smarthusløsninger.

Sjekk de prisgunstige smarthusløsningene her: https://www.ge.no/lifesmart-smarthuslosninger/

– I en trådløs løsning kobler vi opp via ruteren din hjemme, og kommuniserer med nettet. Det er en relativt lav pris i forhold til kablede løsninger, enkelt å montere og kan tas i bruk ved hjelp av mobiltelefonen, sier han.

– Så terskelen for å ta det i bruk er veldig liten, og det er veldig skalerbart.


Flere fordeler

Markedslederen i Gudbrandsdal Energi, som selv har smarthusløsninger installert hjemme, peker på en rekke fordeler ved å gjøre boligen sin smarte:

 

  • Reduserer strømforbruket

 

– Mange av smarthusløsningene handler om å ha kontroll med og styre strømforbruket. Løsningene lar deg få oversikt iver hva du bruker strøm på, og kan redusere energiforbruket med opptil 20 prosent, sier Mathisen.

 

  • Gir et tryggere hjem

 

– Bevegelsessensorer, tyverisikring og kameraovervåkning er velkjente smarthusløsninger. Om du vil ha kontroll på hjemmet når familien er bortreist, se til kjæledyret ditt mens du er på jobb eller ønsker å følge med på om din demente mor har stått opp for dagen, så øker disse løsningene tryggheten.  

 

  • Gøy og enkelt

 

– Det er jo moro! Du styrer hele huset eller leiligheten ved hjelp av mobiltelefonen. Oversikten gir ro i sinnet. Dessuten er et trådløst smarthussystem veldig enkelt å montere, og intuitivt å bruke. Det lar seg enkelt integrere i hverdagen, og krever ikke mye tid av deg. Tvert imot, man blir jo gjerne mer effektiv, fremhever Mathisen.

Kommer til å bli standard i alle boliger

Markedslederen i Gudbrandsdal Energi forteller at det stadig introduseres nye smarthusløsninger og at konseptet begynner å bre om seg i norske hjem.

– Smarthusløsninger ikke er noe som tar av i morgen, men det kommer mer og mer etter hvert. De neste årene forventer vi at markedsføringen vil øke. På lang sikt vil løsningene bli standard i alle boliger, sier han.

Han viser også til at smarthusløsninger er med på å effektivisere det offentlige velferdstilbudet

– Bruk av smarthusteknologi er helt i startgropen i offentlig sektor, men vil helt garantert øke. Løsningene kan gjøre det tryggere for eldre å bo lengre hjemme, ved at sensorer varsler når noe er galt, sier Mathisen.

For private hjem mener markedsdirektøren at installeringen av såkalte smarte strømmålere i alle norske boliger fra 2019 vil gjøre smarthusløsninger enda mer attraktivt.

– Når det er sagt er myndighetens smarte strømmålere ikke like smarte som det høres ut som. Målerne registrerer strømforbruket på timebasis, og du får først informasjonen etter forbruket. Våre typer smarthusløsninger lar deg styre strømforbruket via smarttelefonen i sann tid, avslutter Mathisen.

Kunne du tenke deg å kutte strømforbruket, gjøre huset sikrere og få en enklere hverdag? For mer informasjon om Gudbrandsdal Energi sine produkter, klikk her.

 

Eksempler på smarthusløsninger

  • Bevegelsessensorer

  • Måling av strømforbruket

  • Måling av luftfuktighet og temperatur

  • Styring av lys og varme

  • Kameraovervåkning


Smarthusløsninger på hytta?

– Smarthusløsninger passer i alle hus. Nybygg, eldre boliger og ikke minst hytter. Det eneste som kreves at du har internett installert. Har du det ikke, kan du koble opp en 4G-ruter, sier Thomas Mathisen, markedsleder i Gudbrandsdal Energi.

Tilsvar til Forbrukerrådets pressemelding 21.10.2020

Forbrukerrådet sendte 21.10.2020 ut en pressemelding om at 29 strømselskap klages inn for ulovlige avtaler. Gudbrandsdal Energi AS ber Forbrukerrådet dementerer dette grunnet feilaktige opplysninger.

Les mer

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Blir det flere år med lave priser?

Mer vannkraft, mer vindkraft og mer kjernekraft gjør at kraftprisene kan holde seg lave lenge.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?