23.06.2017

Fossil energi står for 58,3 prosent av verdens elektrisitetsproduksjon

Foto: Anders Lie Brenna

(enerWE) IEA og OECD har lagt frem oppdaterte tall for elektrisitetsproduksjonen på verdensbasis, i Europa og for hvert enkelt OECD-land.

De viser en total strømproduksjon på 871,6 TWh i mars måned. Av det utgjorde fossilt brennstoff hele 58,3 prosent, mens atomkraft sto for 18,1 prosent. Fornybare energikilder som vannkraft sto for 18,1 prosent mens geotermisk, vindkraft og solenergi sto for 9,2 prosent.

Tilsvarende tall for Europa viser en total produksjon på 304,5TWh hvorav fossilt brennstoff sto for 49,4 prosent. Deretter kommer atomkraft med 22,5 prosent, etterfulgt av vannkraft med 15,1 prosent og andre fornybare energikilder med 13,0 prosent.

Ifølge denne rapporten utgjør fossilt brennstoff 2,0 prosent av strømkraften som blir produsert i Norge, mens vannkraft utgjør 96,0 prosent. Andre fornybare energikilder utgjør 2,0 prosent. Totalt produserte Norge 12,8 TWh i mars.

Med utgangspunkt i disse tallene produserte Norge 4,2 prosent av strømmen i Europa og 1,5 prosent av strømmen på verdensbasis.

Her kan du laste ned og lese månedsrapporten fra IEA oo OECD om elektrisitetsproduksjonen.

Varsler endringer i strømprisportalen før jul

Forbrukerrådet tar grep for å hindre at lokkeavtaler kommer på topp på portalen Strømpris.no, og varsler at lengden på avtalen vil få en avgjørende betydning for plassering på listen.

Les mer

Markedskommentar uke 45 2019

Denne uken har gradestokken krøpet langt ned på minussiden og det har fått direkte følger for spotprisene. Det toppet seg på onsdag med over 53 øre/kWh i gjennomsnitt for hele døgnet. I timen mellom 18 og 19 var timesprisen helt oppe på 85,7 øre/kWh. Årsaken til de høye prisene er kombinasjonen kaldt vær og lite vind.

Les mer

Markedskommentar uke 43 2019

Spotprisene i forrige uke på Østlandet i prisområde NO1 ble marginalt høyere enn uken før og endte på 36,4 øre/kWh. Denne uken er høyere priset og ser ut til å bli rundt 37,9 øre/kWh.

Les mer

NVE varsler gradvis innføring av effekttariffer

NVE vil lansere flere forskjellige modeller for effekttariffer, og disse kan innføres gradvis over flere år, ifølge et nytt forslag til innretning av nettleien som snart sendes ut på høring.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?