10.09.2015

Fornybar mer populært

Statnett er den virksomheten innen kraftbransjen som kan skilte med sterkest framgang på listen over de mest attraktive teknologibedriftene. Foto: Emil Løkås, Statnett


(Europower) På listen over landets mest attraktive arbeidsgivere i regi av Universum faller virksomheter i oljebransjen kraftig. Det fører til at andre bransjer og utvalgte statlige virksomheter klatrer tilsvarende.


– Jeg kan ikke huske å ha sett en så kraftig nedgang fra ett år til et annet. Et fall for oljebransjen var forventet, men ikke så markant som dette, sier daglig leder Carlo Duraturo i analyse- og konsulentbyrået Universum Norge.


Statnett klatrer kraftig
I undersøkelsen kartlegger Universum preferansene til mer enn 8000 yrkesaktive i Norge, fordelt på en rekke ulike bransjer. Undersøkelsen gjennomføres årlig. Om våren gjennomføres en tilsvarende undersøkelse overfor studenter.


På listen over teknologibedrifter er det Statnett som står for den sterkeste klatringen, fra 31. plass i fjor til 17. plass i år. Statkraft går fra 18. til en delt 8. plass med Siemens. Lyse hopper fra 68. til 57. plass og Agder Energi fra 72. til 66. plass.


– Dette er et resultat av at vi jobber aktivt med profilering, er synlige og rekrutterer, sier HR- rådgiver Katja Brattestå i Statnett og fortsetter:


– Samtidig er det en realitet at andre deler av bransjen sliter, noe som fører til at synet på hva som er attraktivt endrer seg. Selskaper som står for bærekraft og har en grønn profil har blitt mer attraktive. Flere har fått øyene opp for det samfunnsansvaret vi i Statnett forvalter, den grønne profilen vi har og den formidable porteføljen vår – som gir mange spennende utfordringer fremover.

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Blir det flere år med lave priser?

Mer vannkraft, mer vindkraft og mer kjernekraft gjør at kraftprisene kan holde seg lave lenge.

Les mer

Markedskommentar uke 40 2020

Strømmarkedet har lagt bak seg en stabil uke der prisen på Østlandet i prisområde NO1 i gjennomsnitt ser ut til å bli rundt 2,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er rundt 6 øre/kWh.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?