10.09.2015

Fornybar mer populært

Statnett er den virksomheten innen kraftbransjen som kan skilte med sterkest framgang på listen over de mest attraktive teknologibedriftene. Foto: Emil Løkås, Statnett


(Europower) På listen over landets mest attraktive arbeidsgivere i regi av Universum faller virksomheter i oljebransjen kraftig. Det fører til at andre bransjer og utvalgte statlige virksomheter klatrer tilsvarende.


– Jeg kan ikke huske å ha sett en så kraftig nedgang fra ett år til et annet. Et fall for oljebransjen var forventet, men ikke så markant som dette, sier daglig leder Carlo Duraturo i analyse- og konsulentbyrået Universum Norge.


Statnett klatrer kraftig
I undersøkelsen kartlegger Universum preferansene til mer enn 8000 yrkesaktive i Norge, fordelt på en rekke ulike bransjer. Undersøkelsen gjennomføres årlig. Om våren gjennomføres en tilsvarende undersøkelse overfor studenter.


På listen over teknologibedrifter er det Statnett som står for den sterkeste klatringen, fra 31. plass i fjor til 17. plass i år. Statkraft går fra 18. til en delt 8. plass med Siemens. Lyse hopper fra 68. til 57. plass og Agder Energi fra 72. til 66. plass.


– Dette er et resultat av at vi jobber aktivt med profilering, er synlige og rekrutterer, sier HR- rådgiver Katja Brattestå i Statnett og fortsetter:


– Samtidig er det en realitet at andre deler av bransjen sliter, noe som fører til at synet på hva som er attraktivt endrer seg. Selskaper som står for bærekraft og har en grønn profil har blitt mer attraktive. Flere har fått øyene opp for det samfunnsansvaret vi i Statnett forvalter, den grønne profilen vi har og den formidable porteføljen vår – som gir mange spennende utfordringer fremover.

Rapport: Vind- og solkapasitet vil dobles i Sverige før 2030

Fornybarkapasiteten, ekskludert vannkraft, i Sverige er ventet å øke fra 14,8 GW i 2019 til 30,4 GW i 2030, ifølge en ny rapport fra Global Data.

Les mer

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?