03.03.2017

Foreløpig har vi ikke kommet dit at alle plasser prosjekteres som elbilplasser


(Vekst.media) Vekst.media og vår søsterpublikasjon enerWE.no har over tid sett på problemstillingene knyttet til elbiler og lading i eksisterende og nye boenheter. Dette er et problem som blir stadig større etterhvert som stadig flere går til anskaffelse av elbil. Så langt har det blitt solgt mer enn 100.000 elbiler i Norge, og alt tyder på at dette bare vil vokse kraftigere og kraftigere.

Med både ladbare hybrider og rene elbiler blir det fort et problem å få ladet hjemme. Problemet er ikke så stort i eneboliger der huseierne selv kan bestemme seg for om de vil investere i ladekontakt eller ikke. Problemet er først og fremst i blokker og større boenheter der mange skal ha et ord med i laget om hvorvidt borettslaget skal investere i elbilladere eller ikke.

Dilemmaet er at det koster en del ekstra penger å legge opp til elbillading.

I forbindelse med resultatfremleggelsen til Veidekke for et par uker siden fikk Vekst.media et videointervju med strategidirektør Audun Blegen. Vi benyttet anledningen til å spørre om hva Veidekke tror om lademulighetene i kommende nybygg.

– Vi er også spent på hva som er den endelige trenden på elbilene, men vi ser spesielt i prosjekter der det er dyrere leiligheter at alle husholdninger har en elbil, sier Blegen.

Han forteller at det fortsatt vil bygges nye bygg uten lading til alle elbilene, men at det trolig bare er et spørsmål om tid.

– Foreløpig har vi ikke kommet dit at alle plasser prosjekteres som elbilplasser, men jeg tror nok at det bare er et tidsspørsmål før vi kommer dit, sier Blegen.

Utfordringen er at strømselskapene holder igjen, samt at det er knyttet noe usikkerhet til hvordan dette blir i tiden fremover.

– Vi ser at energiselskapene holder litt igjen for det er en utfordring å holde nok strøm, og da må vi se på de alternative løsningene vi har i forhold til lokal strømproduksjon, batteri i kjelleren og delingsløsninger som kanskje blir løsningen på dette, sier Blegen.

Se også videointervju:


Markedskommentar uke 43 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 21,5 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 19,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er 18,5 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Tilsvar til Forbrukerrådets pressemelding 21.10.2020

Forbrukerrådet sendte 21.10.2020 ut en pressemelding om at 29 strømselskap klages inn for ulovlige avtaler. Gudbrandsdal Energi AS ber Forbrukerrådet dementerer dette grunnet feilaktige opplysninger.

Les mer

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?