03.03.2017

Foreløpig har vi ikke kommet dit at alle plasser prosjekteres som elbilplasser


(Vekst.media) Vekst.media og vår søsterpublikasjon enerWE.no har over tid sett på problemstillingene knyttet til elbiler og lading i eksisterende og nye boenheter. Dette er et problem som blir stadig større etterhvert som stadig flere går til anskaffelse av elbil. Så langt har det blitt solgt mer enn 100.000 elbiler i Norge, og alt tyder på at dette bare vil vokse kraftigere og kraftigere.

Med både ladbare hybrider og rene elbiler blir det fort et problem å få ladet hjemme. Problemet er ikke så stort i eneboliger der huseierne selv kan bestemme seg for om de vil investere i ladekontakt eller ikke. Problemet er først og fremst i blokker og større boenheter der mange skal ha et ord med i laget om hvorvidt borettslaget skal investere i elbilladere eller ikke.

Dilemmaet er at det koster en del ekstra penger å legge opp til elbillading.

I forbindelse med resultatfremleggelsen til Veidekke for et par uker siden fikk Vekst.media et videointervju med strategidirektør Audun Blegen. Vi benyttet anledningen til å spørre om hva Veidekke tror om lademulighetene i kommende nybygg.

– Vi er også spent på hva som er den endelige trenden på elbilene, men vi ser spesielt i prosjekter der det er dyrere leiligheter at alle husholdninger har en elbil, sier Blegen.

Han forteller at det fortsatt vil bygges nye bygg uten lading til alle elbilene, men at det trolig bare er et spørsmål om tid.

– Foreløpig har vi ikke kommet dit at alle plasser prosjekteres som elbilplasser, men jeg tror nok at det bare er et tidsspørsmål før vi kommer dit, sier Blegen.

Utfordringen er at strømselskapene holder igjen, samt at det er knyttet noe usikkerhet til hvordan dette blir i tiden fremover.

– Vi ser at energiselskapene holder litt igjen for det er en utfordring å holde nok strøm, og da må vi se på de alternative løsningene vi har i forhold til lokal strømproduksjon, batteri i kjelleren og delingsløsninger som kanskje blir løsningen på dette, sier Blegen.

Se også videointervju:


Bytte av strømmålere har vært en suksess

97 prosent av alle målepunkter i Norge har fått ny strømmåler per januar 2019, ifølge ny statusrapport fra NVE. Investeringskostnadene er også 1 milliard kroner lavere enn forventet.

Les mer

Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?