03.03.2017

Foreløpig har vi ikke kommet dit at alle plasser prosjekteres som elbilplasser


(Vekst.media) Vekst.media og vår søsterpublikasjon enerWE.no har over tid sett på problemstillingene knyttet til elbiler og lading i eksisterende og nye boenheter. Dette er et problem som blir stadig større etterhvert som stadig flere går til anskaffelse av elbil. Så langt har det blitt solgt mer enn 100.000 elbiler i Norge, og alt tyder på at dette bare vil vokse kraftigere og kraftigere.

Med både ladbare hybrider og rene elbiler blir det fort et problem å få ladet hjemme. Problemet er ikke så stort i eneboliger der huseierne selv kan bestemme seg for om de vil investere i ladekontakt eller ikke. Problemet er først og fremst i blokker og større boenheter der mange skal ha et ord med i laget om hvorvidt borettslaget skal investere i elbilladere eller ikke.

Dilemmaet er at det koster en del ekstra penger å legge opp til elbillading.

I forbindelse med resultatfremleggelsen til Veidekke for et par uker siden fikk Vekst.media et videointervju med strategidirektør Audun Blegen. Vi benyttet anledningen til å spørre om hva Veidekke tror om lademulighetene i kommende nybygg.

– Vi er også spent på hva som er den endelige trenden på elbilene, men vi ser spesielt i prosjekter der det er dyrere leiligheter at alle husholdninger har en elbil, sier Blegen.

Han forteller at det fortsatt vil bygges nye bygg uten lading til alle elbilene, men at det trolig bare er et spørsmål om tid.

– Foreløpig har vi ikke kommet dit at alle plasser prosjekteres som elbilplasser, men jeg tror nok at det bare er et tidsspørsmål før vi kommer dit, sier Blegen.

Utfordringen er at strømselskapene holder igjen, samt at det er knyttet noe usikkerhet til hvordan dette blir i tiden fremover.

– Vi ser at energiselskapene holder litt igjen for det er en utfordring å holde nok strøm, og da må vi se på de alternative løsningene vi har i forhold til lokal strømproduksjon, batteri i kjelleren og delingsløsninger som kanskje blir løsningen på dette, sier Blegen.

Se også videointervju:


Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer

Felles løsning for mobilbetaling i Europa

Hele sju ulike leverandører av betalingstjenester slår seg sammen for å forenkle mobilbetaling i Europa. Vipps er Norges "representant" i dette samarbeidet som blant annet skal bestå av den kinesiske kjempen Alipay.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?