25.01.2016

Forbrukerrådet skal videreutvikle strømprisportalen

(Montel) Forbrukerrådet har gitt ansvaret for strømprisportalen over til Hilde Uthaug, som nå har satt i gang med en gjennomgang av tilbakemeldingene fra bransjen. Hun vil ikke gi noen konkret dato for når portalen skal være helt fri for eventuelle feil eller mangler.


– Vi vil videreutvikle portalen basert på de tilbakemeldingene vi har fått, sier Uthaug til Montel.


Hun vil ikke gå inn i detaljer knyttet til tilbakemeldingene fra bransjen eller andre, men sier at videreutviklingen av portalen skal skje skrittvis med løpende oppdateringer og mindre endringer som legges til etter hvert.


– Vi må først finne en riktig prioritering av de forskjellige innspillene, og jeg holder nå på med en gjennomgang av tilbakemeldingene til oss, sier hun.
Ifølge Uthaug er hun spesielt opptatt av brukererfaringer knyttet til portalen, men vil ikke love konkrete forenklinger eller forbedringer.


– Men det er ikke så vanskelig for meg å se hva det bør gjøres noe med, og vi vil gjøre mer brukertesting av portalen etter hvert.


Hun vil ikke kommentere spørsmål knyttet til tilfeller hvor portalen har vist feil priser, rangert avtaler feil eller annen kritikk.


– For at jeg skal kunne si noe om det, må jeg få konkrete bevis på at det er noe feil. Og deretter kan jeg finne ut av om det er en teknisk feil eller om det er en feil gjort for eksempel av en strømleverandør, sier hun.


Hun vil heller ikke gi noe klart svar på om Forbrukerrådet vil revurdere valget om å kun vise gamle priser, selv om dette innebærer at utgåtte avtaler ligger inne på portalen selv om de ikke kan bestilles av forbrukerne.


– Men en ting jeg vil se på er definisjonen av strømavtalene som sammenliknes, for å være sikker på at vi ikke sammenlikner avtaler som ikke har samme innhold, sier hun.


Forbrukerrådets strømportal ble offisielt åpnet i fjor sommer.


Øystein Meland
oystein@montel.no

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Blir det flere år med lave priser?

Mer vannkraft, mer vindkraft og mer kjernekraft gjør at kraftprisene kan holde seg lave lenge.

Les mer

Markedskommentar uke 40 2020

Strømmarkedet har lagt bak seg en stabil uke der prisen på Østlandet i prisområde NO1 i gjennomsnitt ser ut til å bli rundt 2,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er rundt 6 øre/kWh.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?