25.01.2016

Forbrukerrådet skal videreutvikle strømprisportalen

(Montel) Forbrukerrådet har gitt ansvaret for strømprisportalen over til Hilde Uthaug, som nå har satt i gang med en gjennomgang av tilbakemeldingene fra bransjen. Hun vil ikke gi noen konkret dato for når portalen skal være helt fri for eventuelle feil eller mangler.


– Vi vil videreutvikle portalen basert på de tilbakemeldingene vi har fått, sier Uthaug til Montel.


Hun vil ikke gå inn i detaljer knyttet til tilbakemeldingene fra bransjen eller andre, men sier at videreutviklingen av portalen skal skje skrittvis med løpende oppdateringer og mindre endringer som legges til etter hvert.


– Vi må først finne en riktig prioritering av de forskjellige innspillene, og jeg holder nå på med en gjennomgang av tilbakemeldingene til oss, sier hun.
Ifølge Uthaug er hun spesielt opptatt av brukererfaringer knyttet til portalen, men vil ikke love konkrete forenklinger eller forbedringer.


– Men det er ikke så vanskelig for meg å se hva det bør gjøres noe med, og vi vil gjøre mer brukertesting av portalen etter hvert.


Hun vil ikke kommentere spørsmål knyttet til tilfeller hvor portalen har vist feil priser, rangert avtaler feil eller annen kritikk.


– For at jeg skal kunne si noe om det, må jeg få konkrete bevis på at det er noe feil. Og deretter kan jeg finne ut av om det er en teknisk feil eller om det er en feil gjort for eksempel av en strømleverandør, sier hun.


Hun vil heller ikke gi noe klart svar på om Forbrukerrådet vil revurdere valget om å kun vise gamle priser, selv om dette innebærer at utgåtte avtaler ligger inne på portalen selv om de ikke kan bestilles av forbrukerne.


– Men en ting jeg vil se på er definisjonen av strømavtalene som sammenliknes, for å være sikker på at vi ikke sammenlikner avtaler som ikke har samme innhold, sier hun.


Forbrukerrådets strømportal ble offisielt åpnet i fjor sommer.


Øystein Meland
oystein@montel.no

Bytte av strømmålere har vært en suksess

97 prosent av alle målepunkter i Norge har fått ny strømmåler per januar 2019, ifølge ny statusrapport fra NVE. Investeringskostnadene er også 1 milliard kroner lavere enn forventet.

Les mer

Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?