02.06.2015

Forbrukerrådet: Ny prisportal kommer i juni

(Montel) Forbrukerrådets nye kraftprisportal vil bli lansert som planlagt nå i juni, selv om endelig dato ennå ikke er fastsatt.

– Vi er i rute med prosjektet og den nye portalen skal lanseres denne måneden. Vi har ikke satt noen spesifikk dato, fordi vi vil finpusse litt, men vi er helt i innspurten, sier kommunikasjonsrådgiver Henrik Ebne til Montel.

Les også: Anonym lansering av strømpris.no

Forbrukerrådet har fått i oppgave å lansere en ny og forbedret kraftprisportal, og dermed overta oppgaven fra Konkurransetilsynet. Folk som besøker KTs tjeneste vil bli lenket videre til den nye portalen.

Den nye portalen skal inneholde alle kontrakter som tilbys i det norske markedet. Den 1. april trådte en ny forskrift i kraft som pålegger strømleverandørene å melde inn samtlige avtaler, både avtaler som tilbys og som er i bruk. Til sammenlikning er under halvparten av dagens strømavtaler i markedet inkludert på Konkurransetilsynets liste.

De aller fleste leverandørene har rapportert inn sine avtaler, mens det mangler ennå noen fåtall leverandører, ifølge Ebne.

– Disse leverandørene vil få et brev om dette nå.

Den nye prisportalen vil bli lansert i stillhet nå i starten, slik at Forbrukerrådet får den opp og gå, at man kan få tilbakemeldinger fra forbrukerne, og dermed gjøre eventuelle justeringer før den blir annonsert med mer brask og bram til høsten, forklarer Ebne.

– Forbrukerne skal kunne gå inn på portalen og sammenlikne den faktiske strømavtalen de har, og se hvordan den ligger an i forhold til totalmarkedet. Dermed kan de se om strømleverandøren leverer det du forventer at de skal levere.

Blant funksjonene i den nye portalen er at forbrukerne skal kunne huke av om de har fått installert AMS-måler, og om de vil ha inkludert opprinnelsesgarantier.

Det tas også høyde for de nye reglene for gjennomfakturering, altså at kundene kun forholder seg til strømleverandøren.

Portalen vil også hente markedspriser fra Nasdaq Commodities, slik at forbrukerne kan få et best mulig bilde av hva de vil betale for en spot-kontrakt en måned frem i tid, og ikke bare ser selve påslaget på spot-kontraktene, sier Ebne.

I tillegg vil det være mulig å få inkludert nettleien, slik at man få den totale strømkostnaden, og velge om man vil ha forskuddsbetaling eller ikke.

– Forbrukerrådet har alltid advart mot forskuddsbetaling, påminner Ebne.

Utformingen av den nye portalen vil ligne på dagens Finansportalen, hvor man blant annet kan få oversikt over de beste boliglånene og ulike forsikringstyper.

Navnet på den nye portalen blir strømpris.no.

 

Gert Ove Mollestad
gert@montel.no

Markedskommentar uke 36 2019

Denne uken har vært preget av mye vind og ditto nedbør. I Norge er det 166 prosent av normal nedbør og i Sverige er det kommet over dobbelt av normalen for årstiden. Dette har ført til en forbedret energibalanse og lavere fremtidspriser.

Les mer

Klart for norsk ACER-deltakelse

Et solid flertall i det islandske Alltinget ga 2. september sin tilslutning til ACER og EUs tredje energimarkedspakke. Dette er et viktig vedtak for investeringer i norsk fornybarnæring.

Les mer

Per Oluf Solbraa er ny konsernsjef i Gudbrandsdal Energi Holding AS

Styret i Gudbrandsdal Energi Holding AS har ansatt Per Oluf Solbraa som ny konsernsjef.

Les mer

Innlandskraft inngår kundesamarbeid med Trumf

NorgesGruppen, Norges største dagligvarekjede, har valgt Innlandskraft som eksklusiv strømleverandør i sitt kundefordelsprogram Trumf.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?