26.05.2014

Flomsituasjonen (status 25. mai.)


Foss


25.05.2014 | 17:00

Trysilvassdraget ventes å nå 50-års flom med nedbøren som er meldt utover dagen. Foto. Gudbrandsdal Energi- NVE følger fortsatt situasjonen tett i Trysilvassdraget. Med all nedbøren som er meldt utover søndagen kan elva nå nivå for 50-års flom. Det kan gi vannskader på 10 – 15 hus, sier vassdrags- og energidirektør Per Sanderud. 

NVEs flomvarsling melder nå flom oransje nivå for Hedmark, Oppland, Akershus og Østfold. Det meldt gult nivå for Buskerud, Telemark, og Sør-Trøndelag. Se oppdaterte varsler på www.varsom.no for hvert enkelt fylke.

Jordskredfare

I fjellområdet hvor det kommer mye regn er det også fare for jordskred (gult nivå) i Hedmark og deler av Oppland og Sør-Trøndelag.

NVE følger situasjonen nøye og varsler om prognosene for flom basert på de siste værvarslene.

Folk bør følge med på www.varsom.no for oppdateringer om flomsituasjonen.

Stengte veier

For oppdatering om stengte veier kan du gå inn på Statens vegvesens trafikkmeldinger eller ringe 175

Hva du bør gjøre når det er flom

  • Holde deg unna elver/bekker med stor vannføring, blant annet fordi erosjon langs elv- og bekkeløp kan utløse skredfare.
  • Sørg for å holde vannveier åpne. Stikkrenner og sluk må renses for at vannet skal renne unna.
  • Husk at elva du krysser i dag, kan være ganske mye større når du skal tilbake.
  • Har du eiendeler/ gjenstander nær elv/innsjø i området hvor det er varslet flom bør du vurdere å trekke det lenger unna bredden.
  • De som oppholder seg i områder hvor det tidligere har oppstått skader som følge av flom bør være spesielt oppmerksomme.
  • Oppdaterte flomvarsler finner du på www.varsom.no


Varsler endringer i strømprisportalen før jul

Forbrukerrådet tar grep for å hindre at lokkeavtaler kommer på topp på portalen Strømpris.no, og varsler at lengden på avtalen vil få en avgjørende betydning for plassering på listen.

Les mer

Markedskommentar uke 45 2019

Denne uken har gradestokken krøpet langt ned på minussiden og det har fått direkte følger for spotprisene. Det toppet seg på onsdag med over 53 øre/kWh i gjennomsnitt for hele døgnet. I timen mellom 18 og 19 var timesprisen helt oppe på 85,7 øre/kWh. Årsaken til de høye prisene er kombinasjonen kaldt vær og lite vind.

Les mer

Markedskommentar uke 43 2019

Spotprisene i forrige uke på Østlandet i prisområde NO1 ble marginalt høyere enn uken før og endte på 36,4 øre/kWh. Denne uken er høyere priset og ser ut til å bli rundt 37,9 øre/kWh.

Les mer

NVE varsler gradvis innføring av effekttariffer

NVE vil lansere flere forskjellige modeller for effekttariffer, og disse kan innføres gradvis over flere år, ifølge et nytt forslag til innretning av nettleien som snart sendes ut på høring.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?