26.05.2014

Flomsituasjonen (status 25. mai.)


Foss


25.05.2014 | 17:00

Trysilvassdraget ventes å nå 50-års flom med nedbøren som er meldt utover dagen. Foto. Gudbrandsdal Energi- NVE følger fortsatt situasjonen tett i Trysilvassdraget. Med all nedbøren som er meldt utover søndagen kan elva nå nivå for 50-års flom. Det kan gi vannskader på 10 – 15 hus, sier vassdrags- og energidirektør Per Sanderud. 

NVEs flomvarsling melder nå flom oransje nivå for Hedmark, Oppland, Akershus og Østfold. Det meldt gult nivå for Buskerud, Telemark, og Sør-Trøndelag. Se oppdaterte varsler på www.varsom.no for hvert enkelt fylke.

Jordskredfare

I fjellområdet hvor det kommer mye regn er det også fare for jordskred (gult nivå) i Hedmark og deler av Oppland og Sør-Trøndelag.

NVE følger situasjonen nøye og varsler om prognosene for flom basert på de siste værvarslene.

Folk bør følge med på www.varsom.no for oppdateringer om flomsituasjonen.

Stengte veier

For oppdatering om stengte veier kan du gå inn på Statens vegvesens trafikkmeldinger eller ringe 175

Hva du bør gjøre når det er flom

  • Holde deg unna elver/bekker med stor vannføring, blant annet fordi erosjon langs elv- og bekkeløp kan utløse skredfare.
  • Sørg for å holde vannveier åpne. Stikkrenner og sluk må renses for at vannet skal renne unna.
  • Husk at elva du krysser i dag, kan være ganske mye større når du skal tilbake.
  • Har du eiendeler/ gjenstander nær elv/innsjø i området hvor det er varslet flom bør du vurdere å trekke det lenger unna bredden.
  • De som oppholder seg i områder hvor det tidligere har oppstått skader som følge av flom bør være spesielt oppmerksomme.
  • Oppdaterte flomvarsler finner du på www.varsom.no


Markedskommentar uke 43 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 21,5 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 19,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er 18,5 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Tilsvar til Forbrukerrådets pressemelding 21.10.2020

Forbrukerrådet sendte 21.10.2020 ut en pressemelding om at 29 strømselskap klages inn for ulovlige avtaler. Gudbrandsdal Energi AS ber Forbrukerrådet dementerer dette grunnet feilaktige opplysninger.

Les mer

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?