26.05.2014

Flomsituasjonen (status 25. mai.)


Foss


25.05.2014 | 17:00

Trysilvassdraget ventes å nå 50-års flom med nedbøren som er meldt utover dagen. Foto. Gudbrandsdal Energi- NVE følger fortsatt situasjonen tett i Trysilvassdraget. Med all nedbøren som er meldt utover søndagen kan elva nå nivå for 50-års flom. Det kan gi vannskader på 10 – 15 hus, sier vassdrags- og energidirektør Per Sanderud. 

NVEs flomvarsling melder nå flom oransje nivå for Hedmark, Oppland, Akershus og Østfold. Det meldt gult nivå for Buskerud, Telemark, og Sør-Trøndelag. Se oppdaterte varsler på www.varsom.no for hvert enkelt fylke.

Jordskredfare

I fjellområdet hvor det kommer mye regn er det også fare for jordskred (gult nivå) i Hedmark og deler av Oppland og Sør-Trøndelag.

NVE følger situasjonen nøye og varsler om prognosene for flom basert på de siste værvarslene.

Folk bør følge med på www.varsom.no for oppdateringer om flomsituasjonen.

Stengte veier

For oppdatering om stengte veier kan du gå inn på Statens vegvesens trafikkmeldinger eller ringe 175

Hva du bør gjøre når det er flom

  • Holde deg unna elver/bekker med stor vannføring, blant annet fordi erosjon langs elv- og bekkeløp kan utløse skredfare.
  • Sørg for å holde vannveier åpne. Stikkrenner og sluk må renses for at vannet skal renne unna.
  • Husk at elva du krysser i dag, kan være ganske mye større når du skal tilbake.
  • Har du eiendeler/ gjenstander nær elv/innsjø i området hvor det er varslet flom bør du vurdere å trekke det lenger unna bredden.
  • De som oppholder seg i områder hvor det tidligere har oppstått skader som følge av flom bør være spesielt oppmerksomme.
  • Oppdaterte flomvarsler finner du på www.varsom.no


Rapport: Vind- og solkapasitet vil dobles i Sverige før 2030

Fornybarkapasiteten, ekskludert vannkraft, i Sverige er ventet å øke fra 14,8 GW i 2019 til 30,4 GW i 2030, ifølge en ny rapport fra Global Data.

Les mer

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?