Hjem > Siste nytt > Flere skifter kraftleverandør

Flere skifter kraftleverandør

Publisert 13.06.2014, sist oppdatert 05.09.2017 I NVEs leverandørskifteundersøkelse for første kvartal 2014 kan du lese at antallet leverandørskifter blant norske husholdninger øker, og at det er blitt færre kunder på såkalt leveringsplikt. Tallene viser at det samtidig har vært lave priser i kraftmarkedet.


Leverandørskifteundersøkelse for første kvartal 2014 viser at antallet leverandørskifter blant norske husholdninger økte med 8 prosent sammenlignet med første kvartal 2013. Dermed fortsetter trenden med en økning i antall leverandørskifter sammenlignet med tilsvarende kvartal i tidligere år.Prisene i de norske elspotmarkedene var lavere i første kvartal 2014 enn i tilsvarende periode i fjor. I prisområdene med størst forskjell var prisene mellom 7,4 og 8,4 øre/kWh lavere enn på samme tid i 2013.

Antallet kunder på leveringsplikt, altså kunder som får strømmen levert av nettselskapet sitt, er også i en nedadgående trend som begynte med at BKK i november 2013 auksjonerte bort sine kunder på leveringsplikt. Nedgangen har fortsatt på tross av en økning i antallet kunder på leveringsplikt i BKKs nettområde.

Les om disse og flere andre hovedtall i NVEs leverandørskifteundersøkelse for første kvartal 2014.

Hvis du ønsker strøm fra Gudbrandsdal Energi kan den bestilles her: Trykk her.

 Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?