29.06.2016

Flere kjører på utslippsfri elbilferie

Stadig flere drar på utslippsfri elbilferie (Foto: Ståle Frydenlund).

(Elbil.no) Ifølge Elbilforeningens spørreundersøkelse Elbilisten 2016 bruker stadig flere elbilen sin på ferieturer. Hele 31 prosent oppgir at de har brukt elbilen på ferietur med minst en overnatting.

I fjorårets undersøkelse oppga 26 prosent at de brukte elbilen sin på ferieturer.

- Elbiler blir stadig mer anvendelige til å dekke alle kjørebehov. Bedre nettverk med hurtigladere og nye modeller med større batterikapasitet gjør at elbilen i enda større grad kan erstatte forurensende bensin- og dieselbiler, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

Destinasjonslading


I tillegg til hurtigladestasjoner langs hovedveiene tilbyr også stadig flere hoteller og turistdestinasjoner lademuligheter. Elbilforeningen har utarbeidet en egen veileder for bedrifter som ønsker å tilby lading for sine kunder, enten de overnatter, skal handle eller spise.

Blant eierne av Tesla Model S er det hele 87 prosent som oppgir at de har brukt elbilen på ferietur med minst en overnatting. Tesla har sitt eget hurtigladenettverk som dekker hele Europa i tillegg til større batterikapasitet enn konkurrentene.

- Våre medlemmer elsker elbilen sin og ønsker å bruke den også på lengre turer. I hverdagen er rekkevidden uproblematisk siden de fleste lader hjemme om natten og starter med fullt batteri hver morgen. Men langtur kan fortsatt være utfordrende. Det må bli like enkelt å fylle strøm som bensin, sier Christina Bu.


Elbilforeningens ladebrikke


For andre elbileiere enn Tesla krever det litt mer planlegging før man drar på langtur. Ulike hurtigladeoperatører har forskjellige betalingsløsninger. Derfor tilbyr Elbilforeningen en felles ladebrikke for sine medlemmer som gir enkel tilgang til de største hurtigladeoperatørene i Norge som er Fortum Charge & Drive og Grønn kontakt.

På sikt vil Elbilforeningens ladebrikke også fungere hos flere ladeoperatører i Norge, Sverige, Finland og Danmark.

I mellomtiden må du bestille egne ladebrikker eller laste ned mobilapp i god tid for de operatørene som ikke støtter bruk av Elbilforeningens ladebrikke. De viktigste er:


Markedskommentar uke 41 2019

Denne uken startet med en høy systempris på hele 44,1 øre/kWh, den høyeste systemprisen på nesten seks måneder. Lite vind, lavt tilsig kombinert med lave temperaturer som resulterte i høyt forbruk var årsaken til den høye systemprisen.

Les mer

Flytende vindkraft opptil fem ganger dyrere enn landvind

Norgessjef Ben Bjørke i Siemens Gamesa mener det er realistisk med bunnfast havvind på norsk sokkel, men at det er behov for stor skala dersom en skal få ned kostnadene for flytende havvind.

Les mer

Regjeringen jekker elavgiften til 16,13 øre/kWh

Etter å ha kuttet elavgiften med ett øre i statsbudsjettet i fjor, vil regjeringen nå øke avgiften med 1,9 prosent til 16,13 øre/kWh.

Les mer

Markedskommentar uke 40 2019

I forrige uke ble gjennomsnittsprisen for Østlandet (NO1) 31,4 øre/kWh, denne uken blir prisen rundt 35 øre/kWh som for det meste skyldes høyere forbruk etter hvert som gradestokken kryper mot kuldegrader.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?