29.06.2016

Flere kjører på utslippsfri elbilferie

Stadig flere drar på utslippsfri elbilferie (Foto: Ståle Frydenlund).

(Elbil.no) Ifølge Elbilforeningens spørreundersøkelse Elbilisten 2016 bruker stadig flere elbilen sin på ferieturer. Hele 31 prosent oppgir at de har brukt elbilen på ferietur med minst en overnatting.

I fjorårets undersøkelse oppga 26 prosent at de brukte elbilen sin på ferieturer.

- Elbiler blir stadig mer anvendelige til å dekke alle kjørebehov. Bedre nettverk med hurtigladere og nye modeller med større batterikapasitet gjør at elbilen i enda større grad kan erstatte forurensende bensin- og dieselbiler, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

Destinasjonslading


I tillegg til hurtigladestasjoner langs hovedveiene tilbyr også stadig flere hoteller og turistdestinasjoner lademuligheter. Elbilforeningen har utarbeidet en egen veileder for bedrifter som ønsker å tilby lading for sine kunder, enten de overnatter, skal handle eller spise.

Blant eierne av Tesla Model S er det hele 87 prosent som oppgir at de har brukt elbilen på ferietur med minst en overnatting. Tesla har sitt eget hurtigladenettverk som dekker hele Europa i tillegg til større batterikapasitet enn konkurrentene.

- Våre medlemmer elsker elbilen sin og ønsker å bruke den også på lengre turer. I hverdagen er rekkevidden uproblematisk siden de fleste lader hjemme om natten og starter med fullt batteri hver morgen. Men langtur kan fortsatt være utfordrende. Det må bli like enkelt å fylle strøm som bensin, sier Christina Bu.


Elbilforeningens ladebrikke


For andre elbileiere enn Tesla krever det litt mer planlegging før man drar på langtur. Ulike hurtigladeoperatører har forskjellige betalingsløsninger. Derfor tilbyr Elbilforeningen en felles ladebrikke for sine medlemmer som gir enkel tilgang til de største hurtigladeoperatørene i Norge som er Fortum Charge & Drive og Grønn kontakt.

På sikt vil Elbilforeningens ladebrikke også fungere hos flere ladeoperatører i Norge, Sverige, Finland og Danmark.

I mellomtiden må du bestille egne ladebrikker eller laste ned mobilapp i god tid for de operatørene som ikke støtter bruk av Elbilforeningens ladebrikke. De viktigste er:


Markedskommentar uke 43 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 21,5 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 19,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er 18,5 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Tilsvar til Forbrukerrådets pressemelding 21.10.2020

Forbrukerrådet sendte 21.10.2020 ut en pressemelding om at 29 strømselskap klages inn for ulovlige avtaler. Gudbrandsdal Energi AS ber Forbrukerrådet dementerer dette grunnet feilaktige opplysninger.

Les mer

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?