30.06.2015

Flere feil i den nye strømprisportalen

(Montel) Helgelandskraft og SKS ligger inne med en standard variabel-pris på null kroner i den nye strømprisportalen, noe begge selskapene sier ikke stemmer. Feilene korrigeres løpende, svarer Forbrukerrådet.

Både SKS og Helgelandskraft tilbyr tilsynelatende svært billige kraftkontrakter på Forbrukerrådets nye strømprisoversikt. Velger man standard variabel-kontrakter levert i Oslo for ett år fram kommer begge selskapene opp med en pris på null kroner.

– Dette stemmer ikke. Vi tilbyr ikke standard variabel-kontrakter lenger, sier Jørgen Gunnestad, leder for SKS Kraftsalg til Montel.

– Siden blir sikkert bra til slutt, men den virker litt kaotisk nå. Det som er på strømprisportalen burde jo være rett, og de burde ikke stengt ned Konkurransetilsynets liste før de får denne nye listen opp å kjøre med riktige data. Heldigvis er det sommerferie og få er interessert i strømprisene, fortsetter Gunnestad, som legger til at det har vært vanskelig å få tilbakemelding fra Forbrukerrådet.

Han understreker at den nye strømprisportalen i utgangspunktet ser bra ut, og at det er positivt at alle typer kontrakter blir presentert slik at man kan få en reell sammenligning.

– Men man blir litt frustrert når ting ikke er korrekte.

Leder for salg i Helgelandskraft Strøm, Stian Vikdal, sier at en pris på null kroner for standard variabel-kontrakten selvfølgelig ikke stemmer.

– Jeg mener portalen kanskje burde virket skikkelig før den ble lansert. Vi har også stilt en del spørsmål til Forbrukerrådet, og det er litt vanskelig å få svar på alle tingene vi spør om.

Vikdal sier at selskapet ikke har fått noen henvendelser fra håpefulle kunder som ønsker å sikre seg gratis strøm.

– Jeg tror ikke portalen er veldig kjent blant kundene. Jeg er også litt usikker på hvor mye Konkurransetilsynets portal ble brukt av kundene. Den ble kanskje mest brukt av konkurrerende kraftleverandører, sier Vikdal.

Driver feilretting
Daglig leder for strømpris.no, Bjørnar Angell, sier til Montel at portalen er lagt ut i en beta-versjon og at feil derfor vil forekomme.

– Det kommer en varsling om dette til brukerne når de går inn på portalen, sier Angell.

Forbrukerrådet bestemte seg for å legge ut portalen nå i juni nettopp for å få ryddet opp i alle feilene.

– Vi var på et sted i utviklingen der vi kom til at vi måtte legge den ut for å få sjekket den. En del strømselskap hadde også lagt inn feil data, sier Angell.

Han viser til at det er lenge siden Forbrukerrådet varslet at det var på denne måten de ønsket å gjøre det, altså med en såkalt "soft-launch" nå i juni, slik at man får muligheten til å rette opp feil fra Forbrukerrådets og strømselskapenes side gjennom sommeren.

– Det er også langt flere strømselskaper som har rapportert korrekte data i juni enn det var i mai, sier Angell.


Gert Ove Mollestad
gert@montel.no

Merk; Konkurransetilsynets kraftprisoversikt kan fremdeles finnes her.

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer

Felles løsning for mobilbetaling i Europa

Hele sju ulike leverandører av betalingstjenester slår seg sammen for å forenkle mobilbetaling i Europa. Vipps er Norges "representant" i dette samarbeidet som blant annet skal bestå av den kinesiske kjempen Alipay.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?