16.10.2017

Flere boliger fikk Enova-støtte

Enova ga støtte til flere tiltak i husholdningene i første halvår i år enn samme periode i fjor. På bildet legges det gulvvarme. Foto: Enova

(Europower) I første halvår utbetalte Enova totalt 82 millioner kroner i støtte til 4172 enkelttiltak i bolig. Det er mer enn 800 flere tiltak sammenlignet med samme periode i fjor.

Det skriver Enova i sin halvårsrapport til OED som Europower har sett.

– Interessen for Enovatilskuddet er stadig økende, skriver statsforetaket.

1 milliard

I første halvår tildelte Enova til sammen 987 millioner kroner i støtte til 497 prosjekter.

Tallene er ifølge Enova på samme nivå som i første halvår i fjor.

Til prosjekter innen fjernvarme og fjernkjøling samt et teknologiprosjekt innen fornybar kraft brukte Enova til sammen 73 millioner i første halvår. Dette er ifølge statsforetaket på forventet nivå.

478 millioner ble brukt til transporttiltak og 203 millioner ble brukt innenfor bygg og eiendom.

Enova brukte i første halvår 45 millioner kroner på markedsføring og kommunikasjon og 34 millioner kroner på strategi, analyser og utviklingstiltak.

Mange små prosjekter

Til tiltak i industrien ble det brukt 152 millioner kroner, fordelt på 135 prosjekter.

«Dette er noe lavere nivå enn forventet. Enova har støttet mange mindre prosjekter, men har hittil i år ikke vedtatt noen større prosjekter. Det er naturlig at det tar noe tid for markedet å tilpasse seg de nye teknologiprogrammene som ble lansert i første kvartal», skriver Enova i sin rapport.

Skrevet av Øyvind Lie - Europower.

Rapport: Vind- og solkapasitet vil dobles i Sverige før 2030

Fornybarkapasiteten, ekskludert vannkraft, i Sverige er ventet å øke fra 14,8 GW i 2019 til 30,4 GW i 2030, ifølge en ny rapport fra Global Data.

Les mer

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?