16.10.2017

Flere boliger fikk Enova-støtte

Enova ga støtte til flere tiltak i husholdningene i første halvår i år enn samme periode i fjor. På bildet legges det gulvvarme. Foto: Enova

(Europower) I første halvår utbetalte Enova totalt 82 millioner kroner i støtte til 4172 enkelttiltak i bolig. Det er mer enn 800 flere tiltak sammenlignet med samme periode i fjor.

Det skriver Enova i sin halvårsrapport til OED som Europower har sett.

– Interessen for Enovatilskuddet er stadig økende, skriver statsforetaket.

1 milliard

I første halvår tildelte Enova til sammen 987 millioner kroner i støtte til 497 prosjekter.

Tallene er ifølge Enova på samme nivå som i første halvår i fjor.

Til prosjekter innen fjernvarme og fjernkjøling samt et teknologiprosjekt innen fornybar kraft brukte Enova til sammen 73 millioner i første halvår. Dette er ifølge statsforetaket på forventet nivå.

478 millioner ble brukt til transporttiltak og 203 millioner ble brukt innenfor bygg og eiendom.

Enova brukte i første halvår 45 millioner kroner på markedsføring og kommunikasjon og 34 millioner kroner på strategi, analyser og utviklingstiltak.

Mange små prosjekter

Til tiltak i industrien ble det brukt 152 millioner kroner, fordelt på 135 prosjekter.

«Dette er noe lavere nivå enn forventet. Enova har støttet mange mindre prosjekter, men har hittil i år ikke vedtatt noen større prosjekter. Det er naturlig at det tar noe tid for markedet å tilpasse seg de nye teknologiprogrammene som ble lansert i første kvartal», skriver Enova i sin rapport.

Skrevet av Øyvind Lie - Europower.

Bytte av strømmålere har vært en suksess

97 prosent av alle målepunkter i Norge har fått ny strømmåler per januar 2019, ifølge ny statusrapport fra NVE. Investeringskostnadene er også 1 milliard kroner lavere enn forventet.

Les mer

Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?