16.10.2017

Flere boliger fikk Enova-støtte

Enova ga støtte til flere tiltak i husholdningene i første halvår i år enn samme periode i fjor. På bildet legges det gulvvarme. Foto: Enova

(Europower) I første halvår utbetalte Enova totalt 82 millioner kroner i støtte til 4172 enkelttiltak i bolig. Det er mer enn 800 flere tiltak sammenlignet med samme periode i fjor.

Det skriver Enova i sin halvårsrapport til OED som Europower har sett.

– Interessen for Enovatilskuddet er stadig økende, skriver statsforetaket.

1 milliard

I første halvår tildelte Enova til sammen 987 millioner kroner i støtte til 497 prosjekter.

Tallene er ifølge Enova på samme nivå som i første halvår i fjor.

Til prosjekter innen fjernvarme og fjernkjøling samt et teknologiprosjekt innen fornybar kraft brukte Enova til sammen 73 millioner i første halvår. Dette er ifølge statsforetaket på forventet nivå.

478 millioner ble brukt til transporttiltak og 203 millioner ble brukt innenfor bygg og eiendom.

Enova brukte i første halvår 45 millioner kroner på markedsføring og kommunikasjon og 34 millioner kroner på strategi, analyser og utviklingstiltak.

Mange små prosjekter

Til tiltak i industrien ble det brukt 152 millioner kroner, fordelt på 135 prosjekter.

«Dette er noe lavere nivå enn forventet. Enova har støttet mange mindre prosjekter, men har hittil i år ikke vedtatt noen større prosjekter. Det er naturlig at det tar noe tid for markedet å tilpasse seg de nye teknologiprogrammene som ble lansert i første kvartal», skriver Enova i sin rapport.

Skrevet av Øyvind Lie - Europower.

Markedskommentar uke 44 2020

Prisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 19 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli under 12,2 øre/kWh. Spotprisen for Østlandsområdet har dermed redusert seg markant den siste uken. Prisutsiktene for kommende uke ser ut til å bli rundt 15 øre/kWh.   

Les mer

Markedskommentar uke 43 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 21,5 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 19,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er 18,5 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Tilsvar til Forbrukerrådets pressemelding 21.10.2020

Forbrukerrådet sendte 21.10.2020 ut en pressemelding om at 29 strømselskap klages inn for ulovlige avtaler. Gudbrandsdal Energi AS ber Forbrukerrådet dementerer dette grunnet feilaktige opplysninger.

Les mer

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?