16.10.2017

Flere boliger fikk Enova-støtte

Enova ga støtte til flere tiltak i husholdningene i første halvår i år enn samme periode i fjor. På bildet legges det gulvvarme. Foto: Enova

(Europower) I første halvår utbetalte Enova totalt 82 millioner kroner i støtte til 4172 enkelttiltak i bolig. Det er mer enn 800 flere tiltak sammenlignet med samme periode i fjor.

Det skriver Enova i sin halvårsrapport til OED som Europower har sett.

– Interessen for Enovatilskuddet er stadig økende, skriver statsforetaket.

1 milliard

I første halvår tildelte Enova til sammen 987 millioner kroner i støtte til 497 prosjekter.

Tallene er ifølge Enova på samme nivå som i første halvår i fjor.

Til prosjekter innen fjernvarme og fjernkjøling samt et teknologiprosjekt innen fornybar kraft brukte Enova til sammen 73 millioner i første halvår. Dette er ifølge statsforetaket på forventet nivå.

478 millioner ble brukt til transporttiltak og 203 millioner ble brukt innenfor bygg og eiendom.

Enova brukte i første halvår 45 millioner kroner på markedsføring og kommunikasjon og 34 millioner kroner på strategi, analyser og utviklingstiltak.

Mange små prosjekter

Til tiltak i industrien ble det brukt 152 millioner kroner, fordelt på 135 prosjekter.

«Dette er noe lavere nivå enn forventet. Enova har støttet mange mindre prosjekter, men har hittil i år ikke vedtatt noen større prosjekter. Det er naturlig at det tar noe tid for markedet å tilpasse seg de nye teknologiprogrammene som ble lansert i første kvartal», skriver Enova i sin rapport.

Skrevet av Øyvind Lie - Europower.

Markedskommentar uke 41 2019

Denne uken startet med en høy systempris på hele 44,1 øre/kWh, den høyeste systemprisen på nesten seks måneder. Lite vind, lavt tilsig kombinert med lave temperaturer som resulterte i høyt forbruk var årsaken til den høye systemprisen.

Les mer

Flytende vindkraft opptil fem ganger dyrere enn landvind

Norgessjef Ben Bjørke i Siemens Gamesa mener det er realistisk med bunnfast havvind på norsk sokkel, men at det er behov for stor skala dersom en skal få ned kostnadene for flytende havvind.

Les mer

Regjeringen jekker elavgiften til 16,13 øre/kWh

Etter å ha kuttet elavgiften med ett øre i statsbudsjettet i fjor, vil regjeringen nå øke avgiften med 1,9 prosent til 16,13 øre/kWh.

Les mer

Markedskommentar uke 40 2019

I forrige uke ble gjennomsnittsprisen for Østlandet (NO1) 31,4 øre/kWh, denne uken blir prisen rundt 35 øre/kWh som for det meste skyldes høyere forbruk etter hvert som gradestokken kryper mot kuldegrader.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?