10.03.2015

Fire ganger høyere eksport

Eksportoverskuddet i januar økte kraftig i forhold til samme måned i fjor. Foto: Helena Nynäs, NVE

(Europower) Februar endte på samme måte som januar – eksportoverskuddet økte sterkt fra samme måned i fjor.

Produksjonen av elektrisk energi økte med 8,7 prosent fra februar i fjor til 12 893 GWh i februar i år. Importen sank med 25,4 prosent til 776 GWh, mens eksporten økte med hele 27,4 prosent til 1543 GWh. Dermed økte eksportoverskuddet fra 171 GWh i februar i fjor til 767 GWh i februar i år.

Brutto totalforbruk endte på 12 126 GWh, en økning på 3,7 prosent fra februar i fjor. Trekker man fra elektrokjelforbruk, pumpeforbruk og totale nettotap, ender man på et nettoforbruk på 10 726 GWh i januar. Det er 3,6 prosent mer enn samme måned i fjor.

Nettoforbruket fordeler seg med 2420 GWh til kraftintensiv industri (+1,3 prosent) og 8306 GWh til alminnelig forsyning (+4,4 prosent).

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer

Felles løsning for mobilbetaling i Europa

Hele sju ulike leverandører av betalingstjenester slår seg sammen for å forenkle mobilbetaling i Europa. Vipps er Norges "representant" i dette samarbeidet som blant annet skal bestå av den kinesiske kjempen Alipay.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?